Ενας τρελός με την ταχύτητα για τον Ολυμπιακό

Η ταχύτητα και η πολυτέλεια στους τέσσερις τροχούς είναι η μεγάλη αδυναμία του Ρικάρντο Κόστα, ο οποίος είναι υποψήφιος για τη θέση του Ερίκ Αμπιντάλ στον Ολυμπιακό
Το πλήρες ονομά του είναι Ricardo Miguel Moreira Da Costa. Γεννημένος στις 16 Μαΐου 1981 στο Vila Nova de Gaia της βόρειας Πορτογαλίας, έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα σε ηλικία οκτώ ετών στην τοπική ομάδα Valadares Gaia. Στα 11 του, βρέθηκε στις ακαδημίες της Μποαβίστα ενώ το 2000 σε ηλικία 19 ετών υπέγραψε στην Πόρτο όπου το 2002 έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα κόντρα στη Μποαβίστα.
Με τον Ζοζέ Μουρίνιο προπονητή στην Πόρτο πανηγύρισε το Κύπελλο UEFA (2002-03) και το Τσάμπιονς Λιγκ (2003-04) ενώ τον Δεκέμβριο του 2004 κατέκλτησε και το Διηπειρωτικό Κύπελλο με τη νίκη επό της Όνσε Κάλντας στα πέναλτι. Επίσης, πήρε 4 πρωταθλήματα και 2 Κύπελλα Πορτογαλίας.
Το καλοκαίρι του 2007 βρέθηκε στη γερμανική Βόλφσμπουργκ, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα τη σεζόν 2008-09. Τον Ιανουάριο του 2010 δόθηκε δανεικός στη γαλλική Λιλ και το καλοκαίρι υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με τη Βαλένθια. Εγινε αρχηγός των Ισπανών και το περασμένο καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος και πήγε στο Κατάρ και την Αλ Σαϊλίγια.
Σημαντική είναι η παρουσία του στην Εθνική ομάδα της Πορτογαλίας με 22 συμμετοχές και τρία Παγκόσμια Κύπελλα και ένα EURO (2012). Συνολικά έχει φορέσει 65 φορές το εθνόσημο


Λατρεύει τον Ζοζέ Μουρίνιο, τον οποίο θεωρεί κορυφαίο προπονητή στον κόσμο. Λατρεύει επίσης τα γρήγορα και πολυτελή αυτοκίνητα. Στη γερμανία οδηγούσε μια Ferrari 599 GTB Fiorano, την οποία κατέστρεψε σε τροχαίο. Λίγο αργότερα απέκτησε μια McLaren Mp4-12C.

Σχετικά άρθρα