Αρχική / Υγεία / Παιδιατρική / Πότε πρέπει να βγάλει το παιδί τα κρεατάκια;
Πότε πρέπει να βγάλει το παιδί τα κρεατάκια;  thumbnail

Nίκη, 37 ετών

Πότε πρέπει να βγάλει το παιδί τα κρεατάκια;

Αναγνώστριά μας ρωτά: 


Το μωρό μου είναι 2 ετών έχουμε σοβαρό θέμα με διογκωμένα κρεατάκια ο ένας γιατρός λέει ναι στην εγχείρηση ο άλλος όχι. Φοβάμαι να πάρω μόνη μου απόφαση. Είμαστε συνέχεια με αντιβίωση και εισπνοές και θέλω τη βοήθειά σας.


Στο ερώτημά σας απαντά ο παιδίατρος Σωτήρης Πουλής. 


Τα κρεατάκια,δηλαδή,για να τα πούμε με τ'όνομά τους,οι αδενοειδείς εκβλαστήσεις,είναι σχηματισμοί ανάλογης υφής και λειτουργίας με τις αμυγδαλές,και βρίσκονται στο βάθος της ρινικής κοιλότητας,εκεί όπου συναντά τον φάρυγγα.Μερικές φορές μεγαλώνουν τόσο που προκαλούν προβλήματα,και τότε αφαιρούνται.Εχουν θεσπισθεί κανόνες για να τις αφαιρέσουμε:αν,πχ,το παιδί πάθει πάνω από 3 πυώδεις ωτίτιδες σε μία χειμερινή σεζόν,ροχαλίζει συνεχώς,ακόμη και το καλοκαίρι,ή εμφανίζει διακοπές της αναπνοής κατά τον ύπνο (άπνοιες ύπνου),ή το πρόσωπό του αρχίζει να παραμορφώνεται (αδενοειδές προσωπείο),δεν αναπτύσεται ικανοποιητικά κλπ.Ανάλογα λοιπόν πώς θα εκτιμήσει ο κάθε γιατρός τους επιμέρους παράγοντες,μπορείνα φθάσει σε διαφορετικάσυμπεράσματα.Μιά καλή λύση για να λυθούν τυχόν "διενέξεις",είναι να ζητήετε την γνώμη ενός παιδο-ΩΡΛ από το Νοσ. Παίδων Αγία Σοφία,που διαθέτει ίσως το καλύτερο τμήμα στην Ελλάδα.(τηλ.1535 για ραντεβού,προτιμήστε πρωινό).

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X