Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Σεξ : Tι κάνουν όσοι δε βαριούνται ποτέ τον σύντροφό τους ;
Σεξ : Tι κάνουν όσοι δε βαριούνται ποτέ τον σύντροφό τους ;  thumbnail

Σεξ : Tι κάνουν όσοι δε βαριούνται ποτέ τον σύντροφό τους ;


 Αρχίζεις να βαριέσαι το σύντροφό σου όταν παύεις να τον αγαπάς ενεργά.


Γράφει η θεραπεύτρια Barbara De Angelis


Ο λόγος που ένας άντρας σαν τον Τεντ θα μπορούσε να βαρε­θεί τη γυναίκα του, να βγει με κάποια που δεν τη γνωρίζει σχεδόν καθόλου και να "τη βρει" μαζί της είναι ότι δεν την έχει συνηθίσει και έτσι της δίνει περισσότερη προσοχή.


Όταν αληθινά δίνουμε την προσοχή μας στο σύντροφό μας, τό­τε θυμόμαστε τι ήταν εκείνο που μας έκανε να τον ερωτευτούμε όταν τον γνωρίσαμε.Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι από μας παύουμε να προσέχουμε το ταίρι μας από τη στιγμή που "γίνεται δικό μας" και σύντομα η μαγεία χάνεται. Το ζήτημα δεν είναι το πρόσωπο, αλλά ο τρόπος με τον οποίο εμείς μαθαίνουμε να βλέπουμε αυτό το πρόσω­πο. Πόσες φορές δεν έχεις πει στο αγαπημένο σου πρόσωπο στο ξεκίνημα μιας σχέσης: "Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι ο άλλος (ή άλλη) σε άφησε! Θα πρέπει να ήταν τρελός ή τυφλός!" Στην πραγ­ματικότητα, αυτό που εννοείς είναι: "Θα πρέπει να έπαψε να σε προσέχει". Έχεις δίκιο!


Η τέχνη της απόλυτης προσοχής


Δεν είναι δύσκολο να μάθεις να δίνεις στον άλλον την απόλυτη προσοχή σου. Όλοι το κάνουμε αυτό με τα παιδιά μας, ακόμα και με τα κατοικίδιά μας. Έχεις παρακολουθήσει ποτέ ένα γονιό να παίζει με το παιδί του; Είναι καταγοητευμένος με το παιδί, απόλυτα "ερω­τευμένος" μαζί του. Δε βαριέται ποτέ. Βγάζει είκοσι φωτογραφίες με την ίδια πόζα. Δίνει την προσοχή του σε κάποιον που αγαπάει, και αυτό είναι πάντοτε συναρπαστικό. Αν πιστεύεις ότι η σκυλίτσα σου είναι πολύ χαριτωμένη κάθε φορά που κάνει το ίδιο κόλπο, τό­τε σίγουρα μπορείς να μάθεις να είσαι ενθουσιασμένος με το σύ­ντροφό σου χρόνο με το χρόνο!


Μάθε να βλέπεις κάθε μέρα με καινούρια μάτια όλους εκείνους που αγαπάς.


Σύμφωνα με αυτή την άποψη, δεν είναι καθόλου ρομαντικό να προγραμματίζεις το σεξ· πρέπει αυτό να συμβαίνει αυθόρμητα. Δη­λαδή εκεί που κάθεστε οι δυο σας ήσυχα-ήσυχα και χωνεύετε το βραδινό σας, θα έπρεπε να σας αδράχνει ξαφνικά το πάθος και να ορμάτε στην κρεβατοκάμαρα.


Ε, λοιπόν, πρώτα απ’ όλα, τα περισσότερα ζευγάρια δεν "κά­θονται ήσυχα-ήσυχα" μετά το βραδινό. Ο ένας πλένει τα πιάτα ή κοιτάζει τους λογαριασμούς, ο άλλος φροντίζει τα παιδιά ή τελειώ­νει τη δουλειά που έφερε από το γραφείο ή πηγαίνει σε κάποιο ρα­ντεβού ή σε κάποιο μάθημα. Δεύτερον, μπορεί οι δυο σύντροφοι να μην τρώνε καν μαζί βραδινό. Και αν κάτι τους "αδράχνει" στην πε­ρίπτωση που πράγματι κάθονται ήσυχα-ήσυχα, μάλλον είναι κά­ποιο από τα παιδιά που θέλει βοήθεια με τα μαθηματικά, ή η ακατα­νίκητη επιθυμία να χωθούν στο κρεβάτι και να κοιμηθούν.


Νομίζω ότι μπήκες στο νόημα. Για τα περισσότερα ζευγάρια, ο ελεύθερος χρόνος είναι απλώς ένας μύθος.


Ποια είναι λοιπόν η λύση; Να βρεις το χρόνο. Και για να βρεις το χρόνο χρειάζεται προγραμματισμός. Μάλιστα, προγραμματι­σμός, αυτό το άχαρο και βαρετό καθήκον που και μόνο στο άκου­σμά του κόβεται η όρεξη πολλών εραστών. "Είσαι με τα καλά σου που θέλεις να προγραμματίσουμε πότε θα κάνουμε έρωτα; Τι έλ­λειψη αυθορμητισμού! Τι έλλειψη έμπνευσης!" "Τι ωραία όμως θα είναι που έτσι επιτέλους θα το κάνουμε!" μπορείς να απαντήσεις. Θα το πιάσει ο άλλος το υπονοούμενο.


Προγραμματίζοντας χρόνο για να κάνετε έρωτα


Και γιατί να μην πρέπει να προγραμματίζεις το χρόνο που θα αφιερώσεις για να βρεθείς μόνος με το σύντροφό σου; Κάτι τέτοιο είναι άχαρο και βαρετό μόνο αν πέσεις στις άλλες τέσσερις σεξου­αλικές παγίδες και αγνοήσεις όλα όσα έμαθες διαβάζοντας αυτό το βιβλίο. Και σίγουρα αυτό είναι το ίδιο ή και περισσότερο σημαντικό από πολλά από εκείνα που προγραμματίζεις να κάνεις κάθε βδομά­δα (όπως να πας στο σινεμά, να φτιάξεις τα νύχια σου ή να κουρέ­ψεις το γρασίδι). Όταν προγραμματίζεις χρόνο για να κάνεις έρω­τα σημαίνει ότι του δίνεις την ευκαιρία να συμβεί. Δε σημαίνει ότι to αναγκάζεις να συμβεί.


Όταν το ταίρι σου βάζει στο πρόγραμμά του χρόνο για να βρε­θείτε μόνοι οι δυο σας και να παίξετε ερωτικά, νιώθεις ότι σε αγα­πάει, ότι είσαι εξαιρετικός γι’ αυτό. Κάποιες φορές αυτή η ώρα θα γίνεται μια υπέροχη ιεροτελεστία, μόνο και μόνο επειδή ενδιαφέρ­θηκες και προσπάθησες γι’ αυτήν περισσότερο από όσο συνήθως. Και κάποιες άλλες φορές θα έχεις μεγάλες προσδοκίες, αλλά μπο- ρι ί το όλο πράγμα να καταλήξει στο να σας πάρει ο ύπνος. Κι αυτό έρωτας είναι, ιδιαίτερα αν ρίξετε ένα καλό γέλιο γι’ αυτό όταν ξυpνησετε το πρωί! Κάποιες φορές πάλι, ακόμα και αν είστε πνιγμέ­νοι από τις διάφορες υποχρεώσεις σας, θα κάνετε έρωτα "αυθόρμητα". Και τι γίνεται τότε; Κατεβάστε το ακουστικό, κρεμάστε μια πι­νακίδα "μην ενοχλείτε" στην πόρτα της κρεβατοκάμαρας και παίξτε με την ψυχή σας!


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X