Μπουκιές με καπνιστό σολομό και κρέμα ανθότυρου

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>200 γρ. καπνιστός σολομός, κομμένος σε 16 κομμάτια</li>
<li>16 μικρές φέτες από ψωμί ολικής άλεσης (ή 8 μεγαλύτερες, κομμένες στη μέση)</li>
</ul>
<p><strong>Για την κρέμα</strong></p>
<ul>
<li>100 γρ. ανθότυρο, χτυπημένο με πιρούνι</li>
<li>1/3 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό</li>
<li>2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού</li>
<li>2 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος</li>
<li>αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 16</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 15'</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span><strong>Για την κρέμα: </strong>Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της κρέμας (ανθότυρο, γιαούρτι, χυμός λεμονιού, άνηθος, αλατοπίπερο) σε ένα μπολ, ώσπου να γίνουν ομοιογενές μείγμα.</p>
<p>Προθερμαίνουμε το γκριλ. Βάζουμε τις φέτες ψωμιού σε μια λαμαρίνα φούρνου και τις φρυγανίζουμε στο γκριλ, στο ψηλότερο ράφι του φούρνου, για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά (εναλλακτικά, τις ροδίζουμε στη φρυγανιέρα).</p>
<p>Τις αφήνουμε να κρυώσουν και αλείφουμε γενναιόδωρα την κάθε μία με την κρέμα ανθότυρου. Συμπληρώνουμε με 1 κομμάτι σολομού σε κάθε φέτα και σερβίρουμε.</p>
<p> </p>
<p><span class="bittersweet">Συμβουλές</span></p>
<ul>
<li> Μπορούμε να ετοιμάσουμε την κρέμα ανθότυρου από την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να προσθέσουμε τον άνηθο (τον ανακατεύουμε στην κρέμα την ώρα του σερβιρίσματος).</li>
<li> Αντί για καπνιστό σολομό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1 μικρό βαζάκι κόκκινο μπρικ (30 γρ.) ή 100 γρ. καπνιστή πέστροφα.</li>
</ul>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα