Αρχική / Υγεία / Ορθοπεδική / Ατροφία και αδυναμία του πέλματος. Τι να κάνω;
Ατροφία και αδυναμία του πέλματος. Τι να κάνω; thumbnail

Ανδρέας, 62 ετών

Ατροφία και αδυναμία του πέλματος. Τι να κάνω;

ΕΡΩΤΗΜΑ
Καλησπέρα σας. Πριν ένα χρόνο έκανα εγχείρηση στη μέση. Το πρόβλημα που είχα ήταν στη μέση αλλά είχε επιπτώσεις στο αριστερό μου πόδι. Άρχισε να ατροφεί μετά την εγχείρηση. Η μέση επανήλθε αλλά το πόδι μου δυστυχώς όχι. Δεν μπορώ να πατήσω το πέλμα. Μπορείτε να μου πείτε τι πρέπει να κάνω ώστε να επανέλθει ξανά. Ποια θεραπεία να ακολουθήσω; Είμαι 62 χρονών, ευχαριστώ.


Στο ερώτημα απάντησε ο Αντώνιος ΠαρτσινέβελοςΟρθοπαιδικός Χειρουργός-ΤραυματολόγοςΑΠΑΝΤΗΣΗ
Εννοείτε ότι υπάρχει και πόνος στο πέλμα; Φαντάζομαι ότι αναφέρεστε σε αδυναμία σωστής στήριξης και βάδισης. Αν η ατροφία και αδυναμία του κάτω άκρου προέκυψε μετά το χειρουργείο, πρέπει να ελεχθεί κλινικά αλλά κυρίως να γίνει ένα ηλεκτρονευρομυογράφημα του κάτω άκρου για να ελεχθεί η βλάβη νευρικών ριζών. Η τελευταία εξέταση, σε συνδυασμό ενδεχομένως και με μια καινούρια μαγνητική τομογραφία της μέσης θα μας αναδείξει τη πιθανότητα να αναστρέψουμε το πρόβλημα.


Βιογραφικό


Ο Αντώνης Παρτσινέβελος γεννήθηκε, μεγάλωσε και κατοικεί μόνιμα στο Μαρούσι. Τελείωσε αριστούχος την Πρότυπο Σχολή Αναβρύτων και κατόπιν  εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου και αποφοίτησε το 1995. Εν συνεχεία ειδικεύτηκε Ορθοπαιδικός Χειρουργός στην Α΄ Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου ΚΑΤ με ιδιαίτερη εκπαίδευση στην Τραυματιολογία, τις Αθλητικές Κακώσεις, την άκρα χείρα-Μικροχειρουργική, την Σπονδυλική Στήλη και την Οστεοπόρωση. Είναι υπ. Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει εξειδίκευση στην Οστεοπόρωση (master με τίτλο: «Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών», Ερευνητικό Κέντρο Νοσοκομείου ΚΑΤ, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών). Είναι μέλος του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης και της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών. Έχει παρακολουθήσει ειδικά Σεμινάρια επί θεμάτων Τραυματιολογίας, Χειρουργικής Χεριού και Μικροχειρουργικής, Σπονδυλικής Στήλης, Οστεοπόρωσης. 'Εχει  πολλές διαλέξεις, προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις σε Ελληνικά και Διεθνή Ορθοπεδικά Συνέδρια, αλλά και  πλούσιο συγγραφικό έργο σε Ελληνικά και Διεθνή Ορθοπαιδικά συγγράμματα και περιοδικά. Υπήρξε μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Ορθοπαιδικών Συνεδρίων, αλλά και διοργανωτής –συντονιστής πολλών Επιστημονικών Ημερίδων στο Δήμο Αμαρουσίου. Έχει διατελέσει Επιμελητής Ορθοπαιδικός Χειρουργός σε Δημόσια Νοσοκομεία. Στην διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων ήταν εθελοντής ιατρός Αθλητικών Κακώσεων στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού. Επίσης, έχει πλούσια εθελοντική δράση ως ιατρός στο Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου αλλά και ως υπεύθυνος ιατρός σε προληπτικά προγράμματα Οστεοπόρωσης στο Δήμο Αμαρουσίου, αλλά και σε κοντινούς ή απομακρυσμένους Δήμους της Ελλάδας.


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X