Αρχική / More / Life stories / Η ζωή του Αλέξη Τσίπρα και της γυναίκας του, Περιστέρας
Η ζωή του Αλέξη Τσίπρα και της γυναίκας του, Περιστέρας thumbnail

Η ζωή του Αλέξη Τσίπρα και της γυναίκας του, Περιστέρας

H αλήθεια είναι ότι γενικότερα η νεαρή σύζυγος του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν συνηθίζει να δίνει λαβές στα μέσα ενημέρωσης. Προτιμά να περνάει απαρατήρητη, να συνοδεύει τον άντρα της σε ελάχιστες επίσημες εκδηλώσεις και να ρίχνει όλο το βάρος στα δύο τους παιδιά. Παρ' όλα αυτά, είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται επί είκοσι ολόκληρα χρόνια στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα και τον στηρίζει σε κάθε του πολιτικό βήμα.Γεννημένη στην Καρδίτσα από οικογένεια βιοπαλαιστών, η 38χρονη Μπέττυ Μπαζιάνα από την εφηβική της ήδη ηλικία πρωτοστατούσε στους κοινωνικούς αγώνες και έδειχνε εξαιρετικό δυναμισμό. Πνεύμα ανήσυχο, υπήρξε για μεγάλο χρονικό διάστημα μέλος της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδος (ΚΝΕ) και είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.


Η γνωριμία


Με τον νυν σύντροφό της Αλέξη Τσίπρα γνωρίστηκε στα μαθητικά έδρανα και κανείς από τους δυο τους δεν φανταζόταν πως ο εφηβικός τους έρωτας θα κατέληγε μερικά χρόνια αργότερα στη συμβίωση και τη δημιουργία της δικής τους οικογένειας. Η πρώτη τους επαφή έγινε στο Πολυκλαδικό Λύκειο Αμπελοκήπων. Ανθρωποι από το περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτουν πως η Μπέττυ είναι η γυναίκα που εμπνέει τον Αλέξη Τσίπρα, του δίνει δύναμη να συνεχίσει τους πολιτικούς του αγώνες και τον στηρίζει στις δύσκολες στιγμές.


Στις μεγάλες μαθητικές καταλήψεις του 1990 αγωνίζονταν μαζί. Αν και δεν έχουν ενωθεί μέχρι στιγμής με τα δεσμά του γάμου, (και οι δυο δηλώνουν κατά του συγκεκριμένου θεσμού), έχουν υπογράψει σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης και τα τελευταία δεκαεπτά χρόνια ζουν κάτω από την ίδια στέγη.


Οσοι γνωρίζουν καλά τη σύζυγο του Αλέξη Τσίπρα κάνουν λόγο για μια κοπέλα που ποτέ δεν έχει προκαλέσει αρνητικά σχόλια με τη συμπεριφορά της. Γι' αυτό άλλωστε έκανε αίσθηση το περιστατικό με τα απαγορευτικά (για την περίσταση) παπούτσια που φορούσε στο θέατρο της Επιδαύρου το Σάββατο 6 του μήνα. Η ίδια ζει ήρεμη, φυσιολογική ζωή και παρά το γεγονός ότι ο ελεύθερος χρόνος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι ελάχιστος, εντούτοις οι δυο τους φροντίζουν να απολαμβάνουν τους περιπάτους και τις θεατρικές παραστάσεις που τους αρέσουν.


Κοινό σημείο αναφοράς τους είναι ο τρόπος ντυσίματος. Αμφότεροι απεχθάνονται το τυπικό ντύσιμο και προτιμούν το πιο νεανικό και όσο το δυνατόν λιγότερο εκκεντρικό. Αλλωστε και ο Τσίπρας στην Επίδαυρο είχε πάει με τζιν παντελόνι και ένα απλό γαλάζιο πουκάμισο.


Η Περιστέρα Μπαζιάνα δεν είναι το φιλήσυχο κορίτσι που οι περισσότεροι βλέπουν με την πρώτη ματιά. Μπορεί η εμφάνιση και η συμπεριφορά της να παραπέμπουν σε έναν ήσυχο άνθρωπο, αλλά εκείνοι που τη γνωρίζουν κάνουν λόγο για μια «επαναστάτρια με αιτία» (για να παραφράσουμε την παλιά, καλή ταινία του Νίκολας Ρέι με πρωταγωνιστή τον Τζέιμς Ντιν). Οπως δηλώνουν, δεν διστάζει να τα βάλει με οποιονδήποτε για να υπερασπιστεί το δίκιο της. Κάποιοι καθηγητές της μάλιστα, οι οποίοι τόλμησαν να την αδικήσουν στη διάρκεια των σπουδών της, γνώρισαν το δυναμικό της πρόσωπο με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο…Αν ανατρέξουμε στο πρόσφατο παρελθόν, μια υπόθεση που τάραξε το Πανεπιστήμιο Πατρών πριν από μερικά χρόνια στέκεται η αφορμή για τη σκιαγράφηση του χαρακτήρα της Μπέττυς Μπαζιάνα. Μια υπόθεση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας έπειτα από συνεχή και αδιάκοπο αγώνα τον οποίο ξεκίνησε η ίδια προκειμένου να πετύχει την αναγνώριση της δουλειάς της ως νέας ερευνήτριας τότε στο εργαστήριο ενσύρματης τηλεπικοινωνίας του πανεπιστημίου. Εκεί εκπονούσε τη διδακτορική της διατριβή. Από το 1999 μέχρι το 2002 υπό την επίβλεψη του καθηγητή της ∆ημήτρη Λυµπερόπουλου, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, είχε συμμετάσχει σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτούνταν από τον ΟΤΕ.


Το εν λόγω πρόγραμμα αποτελούσε πρόκληση για την ίδια, καθώς όχι μόνο θα πρόσθετε αξία στο βιογραφικό της, αλλά θα της έδινε και ένα καλό οικονομικό επίδομα, όπως προβλεπόταν για τους συμμετέχοντες φοιτητές. Μια σειρά από γεγονότα όμως αντέστρεψαν το θετικό κλίμα και έβαλαν εμπόδια στην καριέρα της νεαρής φοιτήτριας.


Σύμφωνα με τις τότε καταγγελίες της, έπεσε θύμα εκμετάλλευσης. Υποστήριξε ότι ο καθηγητής της ιδιοποιήθηκε την πνευματική της εργασία και τον κατηγόρησε προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη τον Νοέμβριο του 2003 για υπεξαίρεση των αμοιβών της. Ο καθηγητής της, από την πλευρά του, την κατηγόρησε ότι παρακράτησε εξοπλισμό του πανεπιστημίου και συγκεκριμένα ένα σκληρό δίσκο με τα δεδομένα της διατριβής της. Τον Μάρτιο του 2004 κατέφυγε και εκείνος στη Δικαιοσύνη θεωρώντας ότι έχει συκοφαντηθεί από τη φοιτήτρια, με αποτέλεσμα να πληγεί το πανεπιστημιακό του κύρος.Και οι δύο αγωγές συνεκδικάστηκαν στην Πάτρα τον Μάρτιο του 2008. Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν λυτρωτική για την Μπέττυ Μπαζιάνα, που είδε τον αγώνα της να δικαιώνεται, παρ' ότι το πανεπιστήμιο είχε υποστηρίξει σθεναρά τις θέσεις του καθηγητή. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου της εποχής, το δικαστήριο δέχτηκε ότι ο καθηγητής διέπραξε τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της συκοφαντικής δυσφήμησης καταδικάζοντάς τον να πληρώσει αποζημίωση 30.000 ευρώ στη φοιτήτρια.


Η γέννηση των παιδιών


Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και η σύζυγός του είναι κατά των ελληνοχριστιανικών μυστηρίων. Οχι μόνο του γάμου (έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης και δεν έχουν παντρευτεί), αλλά και της βάφτισης. Στα δύο αγόρια τους πραγματοποιήθηκε τελετή ονοματοδοσίας, καθώς αρνήθηκαν να τα βαφτίσουν στην κολυμβήθρα. Το πρώτο τους παιδί ήρθε στον κόσμο τον Μάιο του 2010 και πήρε το όνομα Παύλος, το όνομα δηλαδή που είχε και ο πατέρας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.


Ο δεύτερος διάδοχος γεννήθηκε τον Ιούνιο του 2012 και στην τελετή ονοματοδοσίας που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Αίγινας πριν από μερικές ημέρες του δόθηκαν τα ονόματα Ορφέας και Ερνέστο. Προφανώς επηρεασμένος ο μπαμπάς από τον Ερνέστο Τσε Γκεβάρα…


Ο Αλέξης Τσίπρας και η Περιστέρα συνηθίζουν να κάνουν τα τελευταία χρόνια τις διακοπές τους στο Ρέθυμνο. Πέρυσι πήγαν στην περιοχή Ροδάκινο και το ίδιο αναμένεται να πράξουν και φέτος. Στις διακοπές του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι χαλαρός και ευδιάθετος. Αρέσκεται να κάθεται με το μαγιό του στη σκιά και να παίζει με το iPad, ενώ δίπλα του βρίσκεται συνεχώς η σύζυγός του με τα παιδιά.


Πέρυσι παρούσα ήταν και η πεθερά του, μαζί με ένα ακόμα φιλικό τους ζευγάρι που επίσης έχει δυο παιδάκια. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε καταλύσει σε ένα ξενοδοχείο μέσου κόστους, χωρίς ιδιαίτερες πολυτέλειες. Ολη την ημέρα την περνούσε σε μια παραλία δίπλα από το ξενοδοχείο όπου διέμενε. Συνήθως έφτανε στις 12.00 το μεσημέρι με ένα τζιπάκι που οδηγούσε ο ίδιος. Την αγάπη του για το Ρέθυμνο ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ την κληρονόμησε από τον πατέρα του, ο οποίος δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στον νομό πριν από χρόνια.


 


Δεν πάει στο Προεδρικό Μέγαρο


Ωστόσο, η Μπέττυ Μπαζιάνα δεν συνόδευσε ποτέ τον Αλέξη Τσίπρα στις δεξιώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο. Μάλιστα, ήταν εκείνη που πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα να το συνοδεύσει η 23χρονη τότε Καντίτζα Σανκό με καταγωγή από τη Σιέρα Λεόνε στο Προεδρικό Μέγαρο για τη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 2008.


tsipras-peristera4


Δηλώνει «ολυμπιακός»


Πάντως, η κ. Μπαζιάνα δηλώνει «Ολυμπιακός» -παρά τα διαφορετικά γούστα του κ. Τσίπρα (σσ. υποστηρίζει τον Παναθηναϊκό), γιατί όπως λέει είναι η ομάδα της «λαϊκής τάξης» και έχει κόκκινο χρώμα το οποίο είναι το αγαπημένο της.


tsipras-peristera5


 


Espressonews.gr, crashonline.gr 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X