Αρχική / Υγεία / Ογκολογία / Εμπόδια στην πρόσβαση των καρκινοπαθών στη θεραπεία στα δημόσια νοσοκομεία
Εμπόδια στην πρόσβαση των καρκινοπαθών στη θεραπεία στα δημόσια νοσοκομεία thumbnail

Εμπόδια στην πρόσβαση των καρκινοπαθών στη θεραπεία στα δημόσια νοσοκομεία

Εμπόδια στην πρόσβαση των καρκινοπαθών στη θεραπεία αλλά και επικίνδυνες καθυστερήσεις στην έναρξη της καταγράφονται συνεχώς στα δημόσια νοσοκομεία.


Με τις αναμονές στα νοσοκομεία του ΕΣΥ να ξεπερνούν, σε αρκετές περιπτώσεις και τους 3 μήνες, ειδικά στην έναρξη της ακτινοθεραπείας, οι καρκινοπαθείς καλούνται να αντιμετωπίσουν και τις δυσλειτουργίες του συστήματος, εκτός από τη νόσο τους.


Μετά την πρόσφατη δημοσίευση της μελέτης που εκπονήθηκε από τον Επ. Καθηγητή, Κ. Σουλιώτη, για λογαριασμό του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών (ΚΕΦΙ), και η οποία κατέδειξε τις δυσκολίες στην πρόσβαση σε γιατρούς και φάρμακα, που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) παρουσιάζει χαρακτηριστικές περιπτώσεις που ενισχύουν τα στοιχεία.


Σχεδόν 7 στους 10 καρκινοπαθείς δηλώνουν, σύμφωνα με την έρευνα, πως έχουν περιορίσει είδη α' ανάγκης για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις θεραπείες τους, την ώρα που το κράτος συχνά προβάλλει εμπόδια, αρνούμενο να καλύψει πλήρως τις επαναληπτικές τους εξετάσεις. Άλλωστε, οι συμμετοχές σε φάρμακα υψηλού κόστους, όπως ορμονοθεραπείες, συμπληρωματικά στη θεραπεία τους, είναι δυσβάστακτες.


Όπως αναφέρει ο ΙΣΑ στο νοσοκομείο «Αττικόν» έχουν διακοπεί εδώ και δύο μήνες τα απογευματινά ραντεβού του ακτινοθεραπευτικού τμήματος, λόγω αδυναμίας του νοσοκομείου να διασφαλίσει το απαραίτητο κονδύλι.


Επιπλέον, «στο ογκολογικό νοσοκομείο «Οι Άγιοι Ανάργυροι», οι κλινικές υπολειτουργούν, λόγω της δραματικής έλλειψης προσωπικού καθώς και της έλλειψη ιατροφαρμακευτικού υλικού. Επιπρόσθετα πρόκειται να καταργηθούν οι απογευματινές βάρδιες του ακτινοθεραπευτικού τμήματος του νοσοκομείου, γεγονός που θα οδηγήσει σε περαιτέρω επιβάρυνση της λίστας αναμονής, για την έναρξη της ακτινοθεραπείας».


Για αυτό το λόγο, ο ΙΣΑ ζητά την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη πρόσβαση των καρκινοπαθών στην θεραπεία, η εύρυθμη λειτουργία των ογκολογικών τμημάτων των Δημόσιων νοσοκομείων και να μειωθεί ο χρόνος αναμονής για την έναρξη ακτινοθεραπείας. 


 


http://www.virus.com.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X