Χοιρινό ρολό με δαμάσκηνα και κεφαλοτύρι

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 2-4 άτομα</em><br /><br />1 ½ κιλό χοιρινό (λαιμός)<br />100 γραμμάρια κεφαλοτύρι κομμένο σε μικρούς κύβους<br />50 ml λευκό ξηρό κρασί<br />200 γραμμάρια δαμάσκηνα<br />50 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης (ψίχα)<br />1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα<br />200 ml ελαιόλαδο<br />αλάτι<br />πιπέρι<br />ρίγανη</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Ένας από τους πιο γνωστούς και καλύτερους γευστικά συνδυασμούς είναι το χοιρινό με τα δαμάσκηνα, εδώ η γεύση ενισχύεται με κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους και μια μοναδική σάλτσα!</p>
<p>Πλένουμε το κρέας για να καθαρίσει.</p>
<p>Στη συνέχεια με ένα κοφτερό και μακρύ μαχαίρι, το ανοίγουμε προσεχτικά στη μέση, ξεκινώντας από το στενό μέρος.</p>
<p>Προσέχουμε όσο μπορούμε να μην το σκίσουμε.</p>
<p>Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το πασπαλίζουμε με ρίγανη.</p>
<p>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.</p>
<p>Βάζουμε στο μούλτι τα δαμάσκηνα, τα φιστίκια, τη μισή ποσότητα από το κρασί και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.</p>
<p>Γεμίζουμε το χοιρινό με το μείγμα και το κεφαλοτύρι και όταν τελειώσουμε παίρνουμε ένα ξύλο για σουβλάκι και το κλείνουμε στο άνοιγμα με ζιγκ ζαγκ.</p>
<p>Τοποθετούμε το κρέας σε ένα ταψί, το αλείφουμε με τη μουστάρδα και το περιχύνουμε με το υπόλοιπο κρασί.</p>
<p>Προσθέτουμε το λάδι και λίγο νερό απλά για να καλυφθεί ο πάτος του ταψιού και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 60 λεπτά.</p>
<p>Στο χρονικό αυτό σημείο το βγάζουμε από το φούρνο, το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και το αφήνουμε να ψηθεί άλλη 1 ώρα.</p>
<p>Προσέχουμε να μη στεγνώσει και να μείνει με το λάδι και τη σάλτσα του.<br /> </p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 135 λεπτά</h4>
<h4 class="title printable">Βαθμός δυσκολίας:</h4>

Σχετικά άρθρα