Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Πούτιν: 'Εβαλε φρένο στην τιμή της βότκας για να παραμείνει δημοφιλής
Πούτιν: 'Εβαλε φρένο στην τιμή της βότκας για να παραμείνει δημοφιλής  thumbnail

Πούτιν: 'Εβαλε φρένο στην τιμή της βότκας για να παραμείνει δημοφιλής

Εναν ακόμη τρόπο για να παραμείνει ιδιαίτερα δημοφιλής στους Ρώσους βρήκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς έδωσε εντολή να σταματήσει η άνοδος στην τιμή της βότκας, εν μέσω της οικονομικής κρίσης στη χώρα.


Κατά τη διάρκεια σύσκεψης με κυβερνητικούς αξιωματούχους, ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι οι υψηλές τιμές της βότκας ενθαρρύνουν την παράνομη παρασκευή οινοπνευματωδών ποτών, η κατανάλωση των οποίων ενέχει μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία των πολιτών από ό,τι αυτή των αλκοολούχων ποτών που παρασκευάζονται, συσκευάζονται και πωλούνται νόμιμα.


«Η ταχεία αύξηση της τιμής της βότκας οδηγεί μόνο σε αύξηση της κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών που παρασκευάζονται παράνομα», δήλωσε ο Πούτιν, ο οποίος είναι γνωστός για την προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.


«Νομίζω ότι οι συναρμόδιες κρατικές υπηρεσίες θα όφειλαν να το εξετάσουν», πρόσθεσε ο ίδιος. Η ελάχιστη τιμή λιανικής της βότκας ρυθμίστηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση με αποτέλεσμα η τιμή του μισού λίτρου να έχει αυξηθεί κατά περίπου 30% από το προηγούμενο έτος, στα 220 ρούβλια (4 δολάρια). Σύμφωνα με μια μελέτη από κορυφαία διεθνή πανεπιστήμια το 25% των Ρώσων ανδρών πεθαίνει πριν φτάσει τα 55 χρόνια ζωής, εν μέρει εξαιτίας της αγάπης τους για το αλκοόλ και ιδίως για τη βότκα.


Η Ρωσία αντιμετωπίζει τη χειρότερη οικονομική κρίση από το 1998, όταν η Μόσχα υποχρεώθηκε να υποτιμήσει το ρούβλι και να κηρύξει στάση πληρωμών. Η δημοτικότητα του Πούτιν εν μέρει βασίζεται στη φήμη που έχει αποκτήσει ως εγγυητής της ευημερίας και της σταθερότητας στη Ρωσική Ομοσπονδία.


 
Πηγή: axortagos.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X