Χριστουγεννιάτικο brownies με καρύδια και cranberries

<div class="short_text italic cf">
<p><span class="thirtyfive">Η</span> κανέλα και τα cranberries δίνουν μια χριστουγεννιάτικη νότα στο αγαπημένο μας γλύκισμα.</p>
</div>
<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<p>170 γρ. Kουβερτούρα σε μικρά κομμάτια</p>
<p>70 γρ. Aλεύρι για Όλες τις Χρήσεις </p>
<p>1 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ </p>
<p>1 πρέζα αλάτι</p>
<p>170 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου, σε κύβους</p>
<p>1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη</p>
<p>4 μεγάλα αυγά</p>
<p>200 γρ. ζάχαρη</p>
<p>1/2 φλιτζ. τσαγιού καρύδια (ψίχα), ψιλοκομμένα</p>
<p>1/2 φλιτζ. τσαγιού ξερά κράνμπερις</p>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 9</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 20΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Ψήσιμο</span> περίπου 20΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span>Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι 20×20 εκ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το Aλεύρι για Όλες τις Χρήσεις με το Μπέικιν Πάουντερ, το αλάτι και την κανέλα. Λιώνουμε την Kουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα (ή σε ένα μπολ με το μίξερ χειρός) τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια πολύ αφράτη και ασπριδερή κρέμα (θα δούμε ότι θα φουσκώσει το μείγμα με το καλό χτύπημα).</p>
<p> </p>
<p>Ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών το μείγμα του αλευριού, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε τη λιωμένη Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Στο τέλος, ρίχνουμε τα καρύδια και τα κράνμπερις. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά (δεν χρειάζεται να ψηθεί εντελώς – είναι ωραίο να είναι μαλακό και ζουμερό το εσωτερικό του). Ακουμπάμε το ταψάκι πάνω σε σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς προτού το κόψουμε σε κομμάτια. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με άχνη. </p>
</div>

Σχετικά άρθρα