Αρχική / More / Life stories / Πάνος Καμμένος:Οι έρωτες, το σκάφος και όσα δε ξέρεις για τη ζωή του
Πάνος Καμμένος:Οι έρωτες, το σκάφος και όσα δε ξέρεις για τη ζωή του thumbnail

Πάνος Καμμένος:Οι έρωτες, το σκάφος και όσα δε ξέρεις για τη ζωή του

Ο Πάνος Καμμένος έχει μακρά θητεία στην πολιτική. Εχοντας βρεθεί για μεγάλο μέρος της δεκαετίας του 1980 στην ΟΝΝΕΔ όταν πρόεδρός της ήταν ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο σημερινός δήμαρχος Πειραιά, ο Πάνος Καμμένος εκλέχθηκε βουλευτής για πρώτη φορά το 1993, σε ηλικία 28 ετών, στη δύσκολη εκείνη εκλογική αναμέτρηση για τη Νέα Δημοκρατία αμέσως μετά την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Από τότε εκλέγεται ανελλιπώς βουλευτής στη Β’ εκλογική περιφέρεια της Αθήνας και όσοι παρακολουθούν από κοντά την πορεία του δεν εξεπλάγησαν από την στάση που έχει κρατήσει το τελευταίο διάστημα, αφού σε ανάλογες συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις είχε εμπλακεί ήδη από την αρχή της πολιτικής του σταδιοδρομίας αλλά και πριν από αυτή.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του πρώτου του βιβλίου με τίτλο «Τρομοκρατία, θεωρία και πράξη» (1992) όπου υποστήριζε τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη», κάτι που ωστόσο δεν απεδείχθη μετά την εξάρθρωση της οργάνωσης το 2002.

Το βιβλίο μάλιστα αυτό έχει έρθει εσχάτως στην επικαιρότητα μετά από το εξώδικο που έστειλε στον Καμμένο ο Γεώργιος Γεωργαλάς, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, την περίοδο της χούντας, στο οποίο ισχυρίζεται ότι αυτός είχε γράψει το εν λόγω βιβλίο για λογαριασμό του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά για το οποίο δεν πληρώθηκε ποτέ.

«Στο παρελθόν διετέλεσα σύμβουλος σας σε επικοινωνιακά θέματα, κατά τη διάρκεια των προεκλογικών σας αγώνων. Επιπλέον μου αναθέσατε και συνέγραψα βιβλίο σχετικό με την τρομοκρατία, που εκδόθηκε στο όνομα σας και συνέβαλε αποτελεσματικά στην προσωπική σας προβολή. Δυστυχώς, για την εργασία μου δεν τηρήσατε την οικονομική συμφωνία μας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Γεωργαλάς στο εξώδικό του και ο κ. Καμμένος απάντησε καταθέτοντας μηνύσεις.

Παρά την απήχηση που φαίνεται να έχει σε κάποια μερίδα του πληθυσμού (όπως έδειχναν οι δημοσκοπήσεις) πολλοί είναι αυτοί που τον κατηγορούν για ανευθυνότητα και λαϊκισμό και ότι επενδύει στη συνωμοσιολογία «για να ανεβάσει τα δημοσκοπικά ποσοστά του».

Δεν είχε διστάσει μάλιστα μέσα στη Βουλή, όταν ακόμα ήταν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, να χαρακτηρίσει τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου «έμμισθο broker των διεθνών κερδοσκόπων».

Ως προς τον οικονομικό προσανατολισμό του κόμματός του αρνείται ότι θέλει την επιστροφή της χώρας στη δραχμή, αλλά όπως λένε οι πολιτικοί του αντίπαλοι «το πρόγραμμά του οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια όχι μόνο στη δραχμή, αλλά στην ολοκληρωτική καταστροφή».
 


Τον Σεπτέμβριο του 2013, προέτρεψε τους κατοίκους της Χαλκιδικής να λιντσάρουν τον δήμαρχο Σκουριών με αφορμή τη συζήτηση και τις αντιδράσεις για την εξόρυξη χρυσού στη περιοχή. Τις επόμενες ημέρες σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του ύστερα από παρέμβαση εισαγγελέα για τις συγκεκριμένες δηλώσεις. Με αφορμή την παρέμβαση του εισαγγελέα ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στηρίζουν το έργο των εργολάβων που δηλητηριάζουν και καταστρέφουν τη περιοχή της Χαλκιδικής. Λίγες ημέρες αργότερα ο Πάνος Καμμένος δέχθηκε επίθεση στη περιοχή της Αμφιάλης από πλήθος εξαγριωμένων διαδηλωτών. Σε δηλώσεις του κατηγόρησε Έλληνες δημοσιογράφους για υποκίνηση, χαρακτηρίζοντας ως ηθικό αυτουργό τον Άρη Προτοσάλτε, με τον δεύτερο να απαντά συνεχεία με αγωγή. Δύο μήνες αργότερα προτάθηκε στη βουλή η άρση ασυλίας του Πάνου Καμμένου λόγω των δηλώσεων περί λιντσαρίσματος και στις 19 Νοεμβρίου 2013 αποφασίστηκε απ'την επιτροπή δεοντολογίας η άρση.


Η έρευνα του ΣΔΟΕ


Ύστερα από έρευνα του ΣΔΟΕ το καλοκαίρι του 2013 ο Πάνος Καμμένος φερόταν να ελέγχεται στενά για παράνομο πλουτισμό καθώς και για φοροδιαφυγή. Ο Πάνος Καμμένος απάντησε με μηνύσεις τόσο στο ΣΔΟΕ αλλά και σε ΜΜΕ που ασχολήθηκαν με το θέμα και έκανε λόγο για συκοφαντική δυσφήμιση.


Υπόθεση CDS και καταδίκη για συκοφαντική δυσφήμηση
Το 2011 ο βουλευτής Πάνος Καμμένος είχε καταγγείλει στην Βουλή την συμμετοχή του Αντρίκου Παπανδρέου, αδερφού του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, στο διοικητικό συμβούλιο ελβετικής εταιρίας που σύμφωνα με τον Καμμένο επένδυε σε Συμβάσεις Ανταλλαγής Κινδύνου Αθέτησης (CDS) εις βάρος της Ελλάδας. Ο Αντρίκος Παπανδρέου με επιστολή του δήλωσε ότι η συμμετοχή του στη συγκεκριμένη εταιρία δεν είχε καμία σχέση με τα CDS αλλά αφορούσε την παροχή στρατηγικής ενημέρωσης για τις περιβαλλοντικές κατευθύνσεις στο χώρο των εναλλακτικών μορφών ενέργειας.


Τον Ιούνιο του 2013 το δικαστήριο καταδίκασε τον Πάνο Καμμένο για συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον του Αντρίκου Παπανδρέου. Στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων επιβλήθηκε πρόστιμο τριάντα χιλιάδων ευρώ που πρέπει να καταβάλει στον Αντρίκο Παπανδρέου και παράλληλα του απαγορεύτηκε να αναφέρεται στο όνομα του αδερφού του πρώην πρωθυπουργού.


Το Σκανδαλο με το σκάφος:
Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ για το σκάφος «Iliatoras» ξεκίνησε έπειτα από δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», που έκανε λόγο για «περίεργη διαδρομή» του πλοίου, το οποίο, ενώ ο πατέρας του κ. Καμμένου το κατείχε από το 1993, δηλώθηκε για πρώτη φορά το 2010.


Την καταγγελία είχε κάνει πρώτος ο Άδωνις Γεωργιάδης και στα τέλη Απριλίου ο κ. Καμμένος είχε απαντήσει ότι το σκάφος είναι δηλωμένο και φορολογημένο στις ελληνικές Αρχές.


Από εκείνη τη στιγμή και μετά, οι «ράμπο» της ναυαρχίδας του Υπουργείου Οικονομικών ξεκίνησαν να «ξεσκονίζουν» τα παραστατικά του πλοίου, ζητώντας από τους εμπλεκομένους στοιχεία ικανά να δικαιολογήσουν την ύπαρξή του.


Πήγες της φορολογικής διοίκησης εξήγησαν στο zougla.gr ότι από τα οικονομικά στοιχεία που προσκόμισε ο πατέρας του κ. Καμμένου δικαιολογείται απόλυτα η ύπαρξη του 18μετρου σκάφους.


«Τα οικονομικά στοιχεία που προσκόμισε ο Ηλίας Καμμένος, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης του πλοίου, δικαιολογούν την ύπαρξή του, καθώς λαμβάνει κάθε χρόνο ενοίκια ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Έτσι, λοιπόν, δεν προκύπτει τίποτα μεμπτό από τον φορολογικό έλεγχο που έκανε η υπηρεσία» ανέφεραν οι ίδιες πηγές.
Παρ΄όλα αυτα ο Πάνος Καμμένος αθωώθηκε.


«Ο έλεγχος της υπηρεσίας για το σκάφος "Iliatoras" έφθασε στο τέλος του. Από την έρευνα δεν πρόεκυψαν παραβάσεις που να αφορούν στη διαδικασία με την οποία αποκτήθηκε. Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι έχει δηλωθεί κανονικά στις φορολογικές αρχές» σημείωσαν χαρακτηριστικά.

 

 
 

Ο Πρωτος Γάμος με Την Πέγκυ ΦιλίππουΠαντρεμένος με την Πέγκυ, κόρη του γνωστού επιχειρηματία Γιάννη Φιλίππου, αντιμετώπιζε συχνά την κριτική ότι έχει όλα τα προβλήματά του λυμένα γιατί κοντά στη δική του οικογενειακή περιουσία έχει προστεθεί και αυτή της συζύγου του. Εκανε τρία παιδιά σ’ αυτό το γάμο αλλά τελικά χώρισε, σχετικά ήπια και χωρίς αρνητική δημοσιότητα.

 


 

 

 

O έρωτας με την Ελενα Τζούλη.


 


Η Ελενα Τζούλη είναι η δεύτερη σύζυγος του Πάνου Καμμένου. Γνωρίστηκαν πριν λίγα χρόνια σε πάνελ τηλεοπτικής εκπομπής και παντρεύτηκαν λίγο αργότερα στον τόπο καταγωγής της την Ικαρία. Πάνος Καμμένος και Ελενα Τζούλη έχουν αποκτήσει μαζί μια κόρη και έναν γιο (ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει ακόμη τρεις γιους από τον πρώτο του γάμο).


Σε συνέντευξή της πριν δυο χρόνια η Ελενα Τζούλη είχε αποκαλύψει ότι το πέμπτο παιδί της οικογένειας Καμμένου γεννήθηκε την ίδια ημέρα με τους ΑΝΕΛ, ενώ η ίδια, ενώ ήταν δύο ημερών λεχώνα, έβαλε την δική της «πινελιά» με τα χρώματα που πρότεινε και τον γλάρο που πετάει, στο σήμα του κόμματος του συζύγου της. 
  


 
Ο Πάνος Καμμένος στα ΊμιαΟι αντιπλοίαρχοι Παναγιώτης Βλαχάκος και Χριστόδουλος Καραθανάσης και ο σημαιοφόρος Έκτορας Γιαλοψός, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στην κρίση των Ιμίων, τιμήθηκαν σε μία σεμνή εκδήλωση, στη Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού στον Μαραθώνα, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Της επιμνημόσυνης δέησης ακολούθησαν κατάθεση στεφάνων από τον κ. Καμμένο, τον αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη και τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Ναυτικής Αεροπορίας και η ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Στην ομιλία του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξήρε την προσφορά των τριών ηρώων, η πίστη των οποίων στο καθήκον, τις αξίες και τα ιδανικά- που μας έδωσαν τη δύναμη να συνεχίσουμε στη μακραίωνη ιστορία μας- μας δείχνουν, όπως τόνισε, τον δρόμο για να φτιάξουμε μία καλύτερη και ισχυρή πατρίδα και κοινωνία, σε πείσμα κάποιων που νόμιζαν ότι η εθνική κυριαρχία είναι προς διαπραγμάτευση. «Θα καταβάλουμε κάθε θυσία για την επαναπόκτηση της εθνικής κυριαρχίας» σημείωσε.

Ο κ. Καμμένος απευθυνόμενος στους συγγενείς των ηρώων, υπογράμμισε ότι θα συνεχιστεί η διερεύνηση του γεγονότος των Ιμίων το οποίο, όπως είπε, δεν ήταν ατυχές γεγονός. Επίσης, κατέταξε στο πάνθεον των ηρώων, μαζί με τον Παναγιώτη Βλαχάκο, τον Χριστόδουλο Καραθανάση και τον Έκτορα Γιαλοψό, τους σμηναγούς Παναγιώτη Λάσκαρη και Αθανάσιο Ζάγκα που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος εν καιρώ ειρήνης στο δυστύχημα στην Ισπανία.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διαβεβαίωσε τα εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ότι η «πολλή μεγάλη επίθεση που δέχθηκαν θα αποκατασταθεί» και το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων, σύσσωμη η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια. «Θα δώσουμε την ψυχή μας για να σηκώσουμε όλα τα ελικόπτερα, να κάνουμε χρήση όλου του υλικού, ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να διαδραματίζουν καλύτερα τον ρόλο που αναγνωρίζουν οι συμμαχίες και η ευρύτερη περιοχή» υπογράμμισε.

Πάνω από τον χώρο της εκδήλωσης πέταξαν τιμητικά δύο ελικόπτερα S-70 Aegean Hawk.


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X