Πάνος Καμμένος: Έγινε βουλευτής στα 28 και παραιτήθηκε από Υπουργός Εθνικής Άμυνας- Ο πρώτος γάμος με την κόρη του ιδιοκτήτη της ΦΑΓΕ και ο έρωτας που γεννήθηκε σε ένα πάνελ

Ραγδαίες ήταν οι εξελίξεις μέσα στο Σαββατοκύριακο με κορυφαία είδηση την παραίτηση του Πάνου Καμμένου από το αξίωμα του Υπουργού Εθνική Άμυνας. Η αποχώρησή του έγινε με απώλειες αφού κάποια από τα μέλη των ΑΝΕΛ που βρίσκονται στην κυβέρνηση θα στηρίξουν τη συμφωνία των Πρεσπών δηλώνοντας ανυπακοή στο κόμμα τους. Ύστερα από μία τελευταία επίσκεψη στα Ίμια χθες η πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας σήμερα παρευρέθηκε στην κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Υπουργείου.

Στην τελετή παρέστησαν σύσσωμη η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου -εκτός του Α/ΓΕΕΘΑ, ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, που εκείνη την ώρα είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλεξή Τσίπρα.
Ο ΥΕΘΑ στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε πως φεύγει από την θέση του με ψηλά το κεφάλι, ενώ σημείωσε πως θεωρεί σημαντικότερό επίτευγμα της θητείας του τη διατήρηση της συνοχής του στρατεύματος παρά τις τεράστιες μειώσεις στο προϋπολογισμό του υπουργείου.

Ο κ. Καμμένος ευχαρίστησε το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό για την άψογη συνεργασία που είχαν όλο αυτό τον καιρό, προσθέτοντας, βουρκωμένος, πως «αν έγιναν λάθη ζητώ δημοσίως συγνώμη αλλά θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αυτά δεν έγιναν εσκεμμένα».

Τέλος ο κ. Καμμένος δήλωσε πως μέχρι να γίνουν οι κρίσεις τα καθήκοντα του απερχόμενου AΓΕΕΘΑ, ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, αναλαμβάνει ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος.
Η τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από τον Πάνο Καμμένο στον Ευάγγελο Αποστολάκη θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 15/1 στις 12.00 στο υπουργείο.

Πάμε να δούμε κάποιες στιγμές από τη διαδρομή του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Η παράδοση της οικογένειας στην πολιτική

Ο Πάνος Καμμένος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965 και είναι γιος του Ηλία Καμμένου. Από την πλευρά του πατέρα του κατάγεται από παλιά οικογένεια του Γαλαξειδίου, μέλη της οποίας διετέλεσαν πρόεδροι δημοτικού συμβουλίου, αντιστράτηγοι παράδοση που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ακολούθησε. Φοίτησε στο Λεόντειο Λύκειο. Στη συνέχεια σπούδασε οικονομικά και ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Λυών όπως επίσης και Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Ελβετία.

panos-kammenos-5
Φωτογραφία: facebook/Panos Kammenos

Από βουλευτής της ΝΔ ιδρυτής των ΑΝΕΛ

Σε ηλικία μόλις 28 χρονών εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία στη Β’ Περιφέρεια Αθηνών. Από τότε εκλεγόταν συνεχώς με τη ΝΔ ως τις εκλογές του 2009.

Το 1993 εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία στη Β’ Περιφέρεια Αθηνών. Από τότε εκλεγόταν συνεχώς με τη ΝΔ ως τις εκλογές του 2009. Το 2007 διορίστηκε Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, όπου υπουργός και πολιτικός του προϊστάμενος ήταν ο Γιώργος Βουλγαράκης. Συμμετείχε πολλές φορές ως ειδικός μεσολαβητής και επίσημος παρατηρητής σε εκλογικές αναμετρήσεις σε χώρες του εξωτερικού.

Μπορεί τα πρώτα βήματα στην πολιτική να τα έκανε μέσα από τη Νέα Δημοκρατία ωστόσο κάποια στιγμή διαχώρισε τη θέση του. Όταν αρνήθηκε να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου τότε διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Στις 13 Φεβρουαρίου 2012 διαγράφηκε οριστικά από τη Νέα Δημοκρατία μαζί με άλλους 20 βουλευτές, ύστερα από την επιλογή του να καταψηφίσει τα μέτρα της νέας δανειακής σύμβασης για την Ελλάδα.

panos-kammenos-6
Φωτογραφία: facebook/Panos Kammenos

Ίδρυση Ανεξαρτήτων Ελλήνων και προεδρία του κόμματος

Περίπου έναν χρόνο μετά ανακοίνωσε τη δημιουργία δικού του κόμματος που όπως αποκάλυψε στις 23 Φεβρουαρίου θα λεγόταν «Ανεξάρτητοι Έλληνες».
Στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έλαβαν 670.329 ψήφους, ποσοστό που ανέρχεται σε 10,6% και αναδείχτηκαν τέταρτο κόμμα.

Συγκυβέρνηση

Τον Ιανουάριο του 2015 και ύστερα από συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ξεκίνησε συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πάνος Καμμένος ορίστηκε Υπουργός Άμυνας. Το ίδιο έτος και λόγω του δημοψηφίσματος για τη δανειακή σύμβαση, η κυβέρνηση παραιτήθηκε αφού πρώτα ψήφισε το 3ο μνημόνιο. Το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων υπερψήφισε τη συμφωνία. Στις δεύτερη εκλογική διαδικασία που έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ σχημάτισε ξανά κυβέρνηση με το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, με τον Πάνο Καμμένο να τοποθετείται και πάλι στη θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.
Στις 13 Ιανουαρίου 2019 παραιτήθηκε από την θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών και ζήτησε την απομάκρυνση των στελεχών του κόμματός του από τα αρμόδια υπουργεία. Φυσικά αυτή η κίνηση δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση απομάκρυνση από την πολιτική σκηνή.

panos-kammenos-3
Φωτογραφία: facebook/Panos Kammenos

Ίσως δεν ήξερες ότι:
Έχει τιμηθεί με τον Ανώτερο Ταξιάρχη των Ορθοδόξων Σταυροφόρων του Πανάγιου Τάφου από το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων και με το παράσημο του Ιππότη του Εθνικού Τάγματος της Αξίας από τον πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί.

panos-kammenos-4
Φωτογραφία: facebook/Panos Kammenos

Ο πρώτος Γάμος με την Πέγκυ Φιλίππου

Πόσοι από εσάς γνώριζαν ότι ο Πάνος Καμμένος ήταν παντρεμένος με κόρη γνωστού επιχειρηματία; Ο πρώτος του γάμος έγινε με την Πέγκυ Φιλίππου την κόρη του Γιάννη Φιλίππου. Το όνομα Φιλίππου είναι συνδεδεμένο με τη ΦΑΓΕ αφού η επιχείρηση περνάει από γενιά σε γενιά στην οικογένεια. Ο γάμος αυτό του χάρισε 3 παιδιά και όλα αγόρια! Μπορεί ο χωρισμός τους ζευγαριού να ήταν αθόρυβος ωστόσο οι επικριτές του Πάνου Καμμένου συνεχώς ανέβαζαν τους τόνους για την ευκολία που είχε στην πορεία του λόγω του εν λόγω γάμου.

Τόσο ο Πάνος Καμμένος όσο και η Πέγκυ Φιλίππου φρόντισαν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους. Η Πέγκυ Φιλίππου ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου το 2008 παντρεύτηκε τον αγαπημένο της Δημήτρη Μαλιάτο ο οποίος πέρα από γοητευτικός χημικός ήταν και γνωστός σφαιροβόλος. Ο γάμος τους αλλά και η δεξίωση στο King George ήταν από τους πιο λαμπερούς εκείνη τη χρονιά.

panos-kammenos-elena-tzouli
Φωτογραφία: twitter/@teodoro53621

Ο έρωτας με την Έλενα Τζούλη

Ο Πάνος Καμμένος από την άλλη δεν έμεινε μόνος. Τη γυναίκα που μέχρι σήμερα μοιράζεται τη ζωή του γνώρισε σε ένα πλατό. Πιο συγκεκριμένα η Έλενα Τζούλη η οποία είναι δικηγόρος βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «Ζούγκλα» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου την ίδια ημέρα που ήταν καλεσμένος και ο Πάνος Καμμένος ως βουλευτής της ΝΔ τότε. Ο έρωτας εξελίχθηκε σε γάμο που έλαβε χώρα στον τόπο καταγωγής της νύφης, δηλαδή την Ικαρία.

Η οικογένεια του Πάνου Καμμένου μεγάλωσε κι άλλο αφού με τη δεύτερη σύζυγό του απέκτησε άλλον ένα γιο και την πολυπόθητη κόρη με αποτέλεσμα να γίνει πολύτεκνος.

Όπως διαβάζουμε σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας iefimerida.gr «Μπορεί η Έλενα Τζούλη- Καμμένου να είναι φυσική μητέρα μόνο ενός από τα τέσσερα αγόρια που έχουν, του μικρού Λευτέρη αλλά αισθάνεται μητέρα και των τριών αγοριών που έχει ο βουλευτής από τον πρώτο του γάμο.»

Η Ελενα Τζούλη είναι η δεύτερη σύζυγος του Πάνου Καμμένου. Γνωρίστηκαν πριν λίγα χρόνια σε πάνελ τηλεοπτικής εκπομπής και παντρεύτηκαν λίγο αργότερα στον τόπο καταγωγής της την Ικαρία. Πάνος Καμμένος και Ελενα Τζούλη έχουν αποκτήσει μαζί μια κόρη και έναν γιο (ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει ακόμη τρεις γιους από τον πρώτο του γάμο).

ANELL

Πώς γεννήθηκαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Μάλιστα η δεύτερη γυναίκα του Πάνου Καμμένου είχε αποκαλύψει μιλώντας στο «Βήμα FM» το 2012 τους λόγους που οδήγησαν τον σύζυγο της να ιδρύσει νέο κόμμα μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Του είχα πάρει έναν υπολογιστή και ασχολιόταν όλο και πιο πολύ. Άρχισε να δέχεται μέσα από το Facebook βροχή μηνυμάτων από κόσμο που τον προέτρεπε να κάνει κάτι. Και τελικά μία μέρα που παρακολουθούσαμε προβληματισμένοι τηλεόραση στιγμιαία πήρε την απόφαση. Μου λέει δεν μπορώ να αφήσω τα παιδιά μας να μεγαλώσουν σε υπόδουλη χώρα. Να δουλεύουν σε πολυεθνικές ξένων επιχειρήσεων στη χώρα μας. Αυτό ήταν ».

Μάλιστα είχε αποκαλύψει ότι οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» γεννήθηκαν την ίδια ημέρα με την κόρη τους. Η ίδια δύο ημερών λεχώνα είχε βοηθήσει τον Πάνο Καμμένο με το σήμα του κόμματός του προτείνοντας τα χρώματα και τον γλάρο που πετάει.

Ήξερες ότι: Η Έλενα Τζούλη είναι η δικηγόρος που έχει αναλάβει το διαζύγιο του Παύλου Βαρδινογιάννη;

 

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αλέξης Τσίπρας: Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή

Καμμένος: Αν δώσουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση θα είναι σαν να στηρίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών

Οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την Κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο Π. Καμμένος

Πολιτικές εξελίξεις ενόψει Συμφωνίας Πρεσπών και σεναρίων αποχώρησης ΑΝΕΛ

Σχετικά άρθρα