Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Oι αλλαγές στις συγκοινωνίες -Η πιστωτική μηνιαία κάρτα-εισιτήριο, τα e-tickets
Oι αλλαγές στις συγκοινωνίες -Η πιστωτική μηνιαία κάρτα-εισιτήριο, τα e-tickets  thumbnail

Oι αλλαγές στις συγκοινωνίες -Η πιστωτική μηνιαία κάρτα-εισιτήριο, τα e-tickets

Ηδη πολλες αλλαγές έχουν γίνει στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και  στην Αθήνα και όπως φαίνεται αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες παρεμβάσεις με σκοπό να την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών.


Τώρα εξετάζεται η μετατροπή της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών σε ηλεκτρονική.


Συγκεκριμένα όπως γράφει η Ημερησία η κάρτα θα μοιάζει με πιστωτική, θα φέρει τη φωτογραφία και θα αναγράφει το ονοματεπώνυμο του χρήστη, ενώ τον ρόλο του κουπονιού θα παίζει ένας κωδικός (bar code).


«Θέλαμε κάτι ενδιάμεσο μέχρι τη λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στο τέλος του 2016 και αναζητούμε την καλύτερη λύση ώστε οι επιβάτες να μην περιμένουν στις ουρές στα εκδοτήρια για την ανανέωση της κάρτας», ανέφερε στην εφημερίδα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του OAΣA, Γ. Δημητριάδης.


H νέα κάρτα θα είναι μηνιαία ή ετήσια και εξετάζεται ο τρόπος ώστε να δίνει τη δυνατότητα για πρώτη φορά στον χρήστη της να αγοράσει την κάρτα οποιαδήποτε μέρα του μήνα με την ισχύ της να λήγει σε ένα μήνα από την αγορά.


Oι τρόποι πληρωμής της νέας κάρτας θα είναι είτε μέσω μετρητών ή πιστωτικής κάρτας είτε ακόμα και μέσα από το κινητό τηλέφωνο ή τον ηλεκτρονικό υπολογιστή με την ανάγνωση του bar code και την αυτόματη χρέωση τραπεζικού λογαριασμού μέσω του e – baking.


O έλεγχος θα γίνεται με ειδικά μηχανήματα που θα συνδέονται στο κεντρικό σύστημα των Συγκοινωνιών Aθηνών και θα φαίνεται η ημερομηνία μέχρι την οποία θα είναι σε ισχύ η κάρτα.


Τα τουρνικέ περιόρισαν τους λαθρεπιβάτες


Στην Αττική ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε αρκετές γραμμές λεωφορεία στα οποία έχουν τοποθετηθεί τουρνικέ στην μπροστινή τους πόρτα. Aρχικά τοποθετήθηκαν σε γραμμές σχετικά ήπιας κίνησης προκειμένου να ελεγχθεί η αποτελεσματικότητα και η λειτουργικότητά τους.


Aπό την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου σε τρεις γραμμές λεωφορείων η λαθρεπιβίβαση σχεδόν εξαλείφθηκε καθώς ο μοναδικός τρόπος εισόδου στο λεωφορείο είναι η μπροστινή πόρτα και γίνεται είτε με την ακύρωση του εισιτηρίου, που ανοίγει το κιγκλίδωμα, είτε με την επίδειξη της κάρτας απεριορίστων διαδρομών στον οδηγό, ο οποίος με τη σειρά του ανοίγει το σύστημα εισόδου.

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X