Γιόρτασε το Μάντσεστερ, «διπλό» η Λίβερπουλ!

Διαβάστε ακόμα: «Μπλε» σφυροκόπημα! (videos)

Με «τριάρες» γιόρτασαν Γιουνάιτεντ και Σίτι την Boxing Day της Premier League! Οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ επικράτησαν με το ίδιο σκορ (3-1) επί των Νιούκαστλ και Γουέστ Μπρομ αντίστοιχα, την ώρα που η Λίβερπουλ πανηγύριζε δύσκολο “διπλό” στην έδρα της Μπέρνλι. Στην 4η θέση της βαθμολογίας αναρριχήθηκε η Σάουθαμπτον μετά από το εντυπωσιακό (3-1) πέρασμά της από το “σπίτι” της Κρίσταλ Πάλας ενώ η Τότεναμ δυσκολεύτηκε εκτός έδρας κόντρα στην Λέστερ αλλά επικράτησε με 2-1. Νίκη “ανάσα” (3-1) για την Χαλ στην έδρα της Σάντερλαντ, “τρίποντο” με σκορ 1-0 για Στόουκ Σίτι και Σουόνσι κόντρα σε Έβερτον και Άστον Βίλα.

Έχοντας παρακολουθήσει νωρίτερα την άνετη νίκη της πρωτοπόρου Τσέλσι επί της Γουέστ Χαμ, η Μάντσεστερ Σίτι δεν ήθελε ούτε για πλάκα να αφήσει τους “μπλε” του Μουρίνιο στην άνεση του +6. Η ομάδα του Πελεγκρίνι έδειξε από νωρίς στην Γουέστ Μπρομ τις… άγριες διαθέσεις της και σε περίπου 15 λεπτά η… σεμνή τελετή στο “Hawthorns” έλαβε τέλος. Μόλις στο 8′ ο Φερνάντο έδωσε προβάδισμα στους “πολίτες” και πέντε λεπτά αργότερα Γιάγια Τουρέ εκτέλεσε εύστοχα το… αυστηρό πέναλτι που κέρδισε ο Σίλβα από τον Λέσκοτ για το 2-0. Στο 34′ ο Ισπανός επιθετικός ανέλαβε ρόλο εκτελεστή ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ. Η Σίτι έριξε ταχύτητα στο δεύτερο μέρος με τις δύο ομάδες να αγωνίζονται υπό έντονη χιονόπτωση. Τέσσερα λεπτά πριν από τη συμπλήρωση των 90′ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να απαλύνουν τον… πόνο των οπαδών μειώνοντας με τον Ιντέγιε μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή του Χαρτ. Με αυτή τη νίκη η Σίτι επανέφερε τη διαφορά στους 3 βαθμούς από την κορυφή πανηγυρίζοντας την 7η σερί νίκη της.

Εορταστικός περίπατος και για την έτερη ομάδα του Μάντσεστερ. Μετά από την γκέλα του περασμένου Σαββάτου με την Άστον Βίλα, η ομάδα του Φαν Χααλ έδειξε σοβαρότητα κόντρα στην Νιούκαστλ και με πρωταγωνιστή τον Γουέιν Ρούνεϊ επικράτησε με σκορ 3-1. Ο Άγγλος επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 23′ και στο 36′ “έγραψε” το 2-0. Ο Φαν Πέρσι στο 53′ ολοκλήρωσε τον “χορό” των γκολ για τους “διάβολους” και οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το γκολ της τιμής με το πέναλτι του Σισέ στο 87′.

Μπορεί να ζορίστηκε όμως η Λίβερπουλ έφυγε με το “διπλό” από την έδρα της Μπέρνλι με σκορ 1-0. Το “χρυσό” γκολ για τους “κόκκινους” πέτυχε στο 62′ ο Στέρλινγκ, ο οποίος βρήκε δίκτυα μετά από 12 ματς!

Από “τριάρα” σε “τριάρα” η Σάουθαμπτον. Μετά από την εντυπωσιακή νίκη επί της Έβερτον οι “Άγιοι” φιλοδώρησαν με τρία γκολ και την Κρίσταλ Πάλας εκτός έδρας και μετά από την ήττα της Γουέστ Χαμ από την Τσέλσι “σκαρφάλωσαν” στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η Τότεναμ “τα χρειάστηκε” στην αναμέτρηση με την Λέστερ όμως, ο Έρικσεν είχε και πάλι τον τελευταίο λόγο χαρίζοντας το “τρίποντο” στην ομάδα του. Τα “σπιρούνια” άνοιξαν το σκορ μόλις στο 1ο λεπτό με τον Κέιν, ο οποίος σκόραρε σε τρίτο σερί ματς όμως, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και στο 48′ ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Ουλόα. Στο 71′ ο Έρικσεν πήρε… το όπλο του για 7η φορά φέτος και διαμόρφωσε το τελικό 2-1 για την Τότεναμ.

Σημαντική νίκη πέτυχε και η Σουόνσι, η οποία επικράτησε στην έδρα της με 1-0 επί της Άστον Βίλα ενώ η Χαλ Σίτι ανέτρεψε το εις βάρος της 1-0 κόντρα στην Σάντερλαντ και νίκησε με 3-1.

Τα αποτελέσματα της Boxing Day (18η αγωνιστική)

Τσέλσι – Γουέστ Χαμ 2-0 (31′ Τέρι, 62′ Ντιέγκο Κόστα)
Μπέρνλι-Λίβερπουλ 0-1 (62’ Στέρλινγκ)
Κρίσταλ Πάλας-Σαουθάμπτον 1-3 (86’ Νταν – 17’ Μανέ, 48’ Μπέρτραντ, 53’ Άλντερβαϊρελντ)
Έβερτον-Στόουκ Σίτι 0-1 (38’ πεν. Μπόγιαν)
Λέστερ-Τότεναμ 1-2 (48’ Ουλόα – 1′ Κέιν, 71’ Έρικσεν)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Νιούκαστλ 3-1 (23’, 36’ Ρούνεϊ, 53’ Φαν Πέρσι – 87’ πεν. Σισέ)
Σάντερλαντ-Χαλ Σίτι 1-3 (1′ Τζόνσον – 32’ Ραμίρεζ, 51’ Τσέστερ, 90’+6’ Γέλαβιτς)
Σουόνσι-Άστον Βίλα 1-0 (13’ Σίγκουρσον)
Γουέστ Μπρομ-Μάντσεστερ Σίτι 1-3 (86’ Ιντέγιε – 8’ Φερνάντο, 13’ πεν. Τουρέ, 34’ Σίλβα)

Άρσεναλ – ΚΠΡ 19:30 

Περισσότερα σε λίγο…

Σχετικά άρθρα