«Θα συσπειρώσει τον Πανιώνιο ο τραυματισμός του Χάνκοκ»

«Με ακόμη μια νίκη στην έδρα μας εδραιώνουμε ακόμη περισσότερο την θέση μας στην βαθμολογία», δήλωσε ο Δημήτρης Κουστένης, προπονητής του Πανελευσινιακού, εν όψει της αυριανής (27/12, 17:00) εντός έδρας συνάντησης με αντίπαλο τον Πανιώνιο για την 11η αγωνιστική της Basket League.

Οι δηλώσεις του κόουτς των «σταχυοφόρων»:

Για την σημασία του αγώνα: «Κατ’ αρχήν χρόνια πολλά σε όλους. Είναι ένα παιχνίδι από τα λεγόμενα ντέρμπυ μεταξύ δύο ομάδων που βρίσκονται από την μέση της βαθμολογίας και κάτω. Καταλαβαίνουμε πως με ακόμα μία νίκη στην έδρα μας εδραιώνουμε ακόμα περισσότερο την θέση μας στην βαθμολογία και σίγουρα κλείνουμε τον χρόνο με πέντε νίκες σε επτά παιχνίδια που θα είναι ένας πολύ καλός απολογισμός και θα μας δώσει ψυχολογία για την συνέχεια του πρωταθλήματος».

Για το κλειδί της αναμέτρησης: «Παίζουμε στο γήπεδο μας απέναντι σε μια ομάδα που θα έχει να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό πρόβλημα του τραυματισμού του Χάνκοκ, αλλά αυτό θα την κάνει ακόμα πιο δυνατή και θα συσπειρώσει τους παίκτες περισσότερο. Οπότε εμείς από την άμυνα όπως έχουμε κάνει και σε όλα τα παιχνίδια μέχρι τώρα θα πρέπει να επιβάλλουμε το παιχνίδια μας και μέσα από εκεί να βρούμε ρυθμό στην επίθεση».

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Ο Πανιώνιος είναι μια ομάδα που μπορεί και ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα χάρη στην πολύ καλή ποιότητα των γκάρντ που διαθέτει και πολλές φορές και τα ριμπάουντ γιατί διαθέτει καλούς ψηλούς. Αυτά τα σημεία εμείς πρέπει να τα σταματήσουμε δηλαδή να μην επιτρέψουμε στα γκάρντ του Πανιωνίου να ελέγξουν τον ρυθμό και να κρατήσουμε τους ψηλούς μακριά από τα ριμπάουντ».

Για το που θα στηριχθεί η ομάδα του: «Η ομάδα μας θα στηριχθεί στην πολύ καλή ψυχολογία και στην καλή προετοιμασία που έχει κάνει, στην έδρα μας και στην άμυνα μας. Αυτά τα στοιχεία μαζί με την διάθεση και την θέληση που έχουμε για την νίκη αυτή θα μας οδηγήσουν στο θετικό αποτέλεσμα».

Η άμυνα είναι το «κλειδί» της νίκης για τον Πανελευσινιακό σύμφωνα με τον Νεντ Κόξ, τον 24χρόνο Αμερικανό γκαρντ των «σταχυοφόρων». Οι τοποθετήσεις του Κοξ:

Για την σημασία του αγώνα: «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς γιατί προερχόμαστε από δύο συνεχόμενες νίκες και θέλουμε να μεγαλώσουμε το σερί μας ώστε να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε στο βαθμολογικό πίνακα και τελειώσουμε θετικά την χρονιά».

Για το κλειδί της αναμέτρησης: «Η άμυνα θα είναι το κλειδί όπως σε κάθε αγώνα και το πόσο σκληροί θα είμαστε ώστε να μην επιτρέψουμε στον Πανιώνιο να πετύχει πολλούς πόντους στο καλάθι μας».

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Είναι μια πολύ καλή και σκληρή ομάδα με πολύ καλούς σουτέρ που μπορούνε να σου διαλύσουν κάθε αμυντικό σου σύστημα. Εμείς θα πρέπει να προσπαθήσουμε να μην τους αφήσουμε να κάνουν το παιχνίδι τους και να επιβληθούμε από το πρώτο λεπτό του αγώνα».

Για το που θα στηριχθεί ο Πανελευσινιακός: «Εμείς δουλεύουμε πολύ σκληρά σε κάθε προπόνηση, βγάζουμε ενέργεια στο γήπεδο και πιστεύω πως αν κάνουμε το ίδιο και στο παιχνίδι θα πάρουμε την νίκη».

Σχετικά άρθρα