Ανακοίνωσε Γιόχανσον η ΑΕΚ

Παίκτης της ΑΕΚ θα πρέπει να θεωρείται από σήμερα ο Γιάκομπ Γιόχανσον. Ο διεθνής Σουηδός έφτασε το βράδυ του Σαββάτου στην Αθήνα και υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 3,5 ετών με την Ένωση. 

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με το διεθνή Σουηδό ποδοσφαιριστή Γιάκομπ Γιόχανσον από την 1η Ιανουαρίου 2015. 

Η συμφωνία των δύο πλευρών είναι διάρκειας 3,5 χρόνων. 

Ο ποδοσφαιριστής ήρθε στην Αθήνα, ξεναγήθηκε στο προπονητικό κέντρο της ομάδας στα Σπάτα και μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας δήλωσε στο aekfc.gr : «Είμαι πολύ χαρούμενος για την επίτευξη της συμφωνίας αυτής. Γνωρίζω για την ΑΕΚ, το μέγεθος του Συλλόγου, την ιστορία του, για τις διακρίσεις της ομάδας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ξεναγήθηκα στο προπονητικό κέντρο και έχω πολύ καλή εντύπωση. Οι άνθρωποι του Συλλόγου που γνώρισα μου φέρθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Έχω μεγάλες φιλοδοξίες και είμαι έτοιμος για να προσφέρω στην ομάδα μου».

Τη Δευτέρα 29/12 ο ποδοσφαιριστής θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις, στη συνέχεια θα αναχωρήσει για Σουηδία και θα έρθει για μόνιμη εγκατάσταση στην Αθήνα την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου. 

Βιογραφικό 

Ο Γιάκομπ Γιόχανσον γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου του 1990 και έχει περάσει όλη την μέχρι τώρα επαγγελματική καριέρα του στη δευτεραθλήτρια Σουηδίας 2014 Γκέτεμποργκ, στην οποία αγωνίστηκε κυρίως ως αμυντικός μέσος. Ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής γεννημένος τη δεκαετία του ’90 που αγωνίστηκε στο σουηδικό πρωτάθλημα σε ηλικία 17 ετών και 6 ημερών.

Έχει παίξει σε συνολικά 203 επίσημους αγώνες με τον μεγάλο σουηδικό σύλλογο, σκοράροντας 26 φορές. Ήταν Πρωταθλητής Σουηδίας με την Γκέτεμποργκ το 2007 και Κυπελλούχος το 2008 και το 2013.

Έχει τρεις συμμετοχές με την Εθνική Ανδρών της χώρας του, όλες μέσα στο 2014. 

Είναι ο δεύτερος ποδοσφαιριστής που έρχεται στην ΑΕΚ από την Γκέτεμποργκ, τριάντα χρόνια μετά την απόκτηση του σέντερ φορ Χόκαν Σάντμπεργκ που αγωνίστηκε στην ΑΕΚ την τριετία 1984-87.»

Σχετικά άρθρα