Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Λαϊκή αντεπίθεση: «Δεν πληρώνουμε τα τέλη κυκλοφορίας»
Λαϊκή αντεπίθεση: "Δεν πληρώνουμε τα τέλη κυκλοφορίας" thumbnail

Λαϊκή αντεπίθεση: "Δεν πληρώνουμε τα τέλη κυκλοφορίας"

Εδώ και δύο χρόνια η Λαϊκή Στάση Πληρωμών έχει προχωρήσει στην άρνηση πληρωμής των τελών κυκλοφορίας διαμαρτυρόμενη για τις κακές συνθήκες του οδικού μας δικτύου (υπενθυμίζουμε ότι τα τέλη κυκλοφορίας είναι ανταποδοτικό τέλος) όπως και της αδυναμίας καταβολής του ποσού που αντιστοιχεί στα τέλη κυκλοφορίας.Για τους παραπάνω λόγους κατάβαλε το ποσό του 1€ για τα τέλη κυκλοφορίας.


Σε ανακοίνωσή της τονίζει:


"Επειδή όμως η κατάσταση στην χώρα μας συνεχίζει να γίνεται χειρότερη,χρόνο με τον χρόνο και επειδή οι εκλεγμένοι,δια του καλπονοθευτικού συστήματος, ξενόδουλοι "κυβερνήτες" μας, έχουν βάλει ως στόχο τους την φτωχοποίηση του ελληνικού λαού,τους ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ σαν Λαϊκή Στάση Πληρωμών,ότι από φέτος και για τα χρόνια που θα έρθουν μέχρι την απελευθέρωση της χώρας μας,δεν πρόκειται να πάρουν ούτε το 1€ που τους δίναμε τις προηγούμενες χρονιές.


Ταυτόχρονα καλούμε και τους πολίτες να πράξουν το ίδιο,δηλαδή να μην ταΐζουν το τέρας με τον ιδρώτα τους,επειδή ετσιθελικά οι κυβερνήσεις (μετα των μεγαλοκεφαλαιούχων) από το 2010 αποφάσισαν ότι οι δανειστές της χώρας μας αξίζουν περισσότερο από τον ελληνικό λαό.
Υ.Γ. Όταν το άδικο γίνεται νόμος, τότε η ανυπακοή είναι δικαίωμα. άρθρο 120 παράγραφος 4".


koutipandoras


Διαβάστε επίσης για το ποιοι εξαιρούνται από τα τέλη κυκλοφορίας
Δυνατότητα στα άτομα με αναπηρίες να αποκτήσουν αυτοκίνητο απαλλαγμένο από το τέλος ταξινόμησης και τα τέλη κυκλοφορίας, δίνουν με κοινή υπουργική τους απόφαση ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός Οικονομικών Γεώργιος  Μαυραγάνης.


Με την υπουργική απόφαση προσδιορίζεται η διαδικασία ιατρικής εξέτασης ατόμων με αναπηρίες για τη χορήγηση της απαλλαγής από το τέλος ταξινόμησης και τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων οχημάτων με βάση ιατρικές γνωματεύσεις των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.


Σύμφωνα με αυτή απαλλάσσονται από το τέλος ταξινόμησης ή τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτου ανάπηροι με:

Πλήρη παράλυση των κάτω ή άνω άκρων ή αμφοτερόπλευρο ακρωτηριασμό αυτών.
Σοβαρή κινητική αναπηρία του ενός ή και των δύο κάτω άκρων με ποσοστό αναπηρίας συνολικά 67%.
Σοβαρή κινητική αναπηρία του ενός ή και των δύο κάτω άκρων με συμμετοχή του ενός ή και των δύο άνω άκρων, με ποσοστό αναπηρίας συνολικά όχι μικρότερο του 67% από το οποίο το 40% τουλάχιστον από το ένα κάτω άκρο.
Ολική και από τους δύο οφθαλμούς τύφλωση, με ποσοστό αναπηρίας 100%.
Νοητική καθυστέρηση με δείκτη νοημοσύνης κάτω του 40%.
Μεσογειακή αναιμία ή συγγενής αιμορραγική διάθεση (αιμορροφιλία].
Δρεπανοκυτταρική ή μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία
Νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου ή μεταμόσχευση νεφρού
Αυτισμό, εφ' όσον αυτός συνοδεύεται από επιληπτικές κρίσεις ή πνευματική καθυστέρηση ή οργανικό ψυχοσύνδρομο και, εξαιτίας των παθήσεων αυτών ο παθών έχει καταστεί ανάπηρος, με συνολικό ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω, και είναι ανίκανος για εργασία και έχει ανάγκη βοήθειας.


Η ιατρική εξέταση των ενδιαφερόμενων ατόμων γίνεται από τα ΚΕ.Π.Α, ενώ η παραπομπή τους γίνεται είτε από ιδιώτες γιατρούς είτε από γιατρούς του ΕΟΠΠΥ . Η εκάστοτε αρμόδια τριμελής επιτροπή του ΚΕ.Π.Α προβαίνει στην αυτοπρόσωπη εξέταση του ενδιαφερομένου και αποφαίνεται για την υπαγωγή του ή όχι στην σχετική ρύθμιση.


Τέλος, οι αρμόδιες για τη χορήγηση των απαλλαγών υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα ελέγχουν τις γνωματεύσεις των ΚΕΠΑ, μέσω ανάκτησης αυτών απευθείας από το μηχανογραφικό σύστημα ΟΠΣ-ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, μετά την οριστικοποίησή τους και θα χορηγούν τις απαλλαγές.


Παράλληλα, ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης εξέδωσε και απόφαση με την οποία ορίζονται οι προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά και η διαδικασία χορήγησης απαλλαγής από το τέλος ταξινόμησης και τα τέλη κυκλοφορίας.


 Πηγή: www.madata.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X