Η πρόταση του Άλεξ Κάλας για την αγορά του Άρη

Ο Ελληνομερικανός επενδυτής, Άλεξ Κάλας, δίνει στη δημοσιότητα μέσω του εκπροσώπου του, Γιώργου Γιακουμίδη, την πρόταση του για τον Άρη.

Ο κ. Κάλας προτίθεται να αναλάβει όλα τα τρέχοντα έξοδα μέχρι τη λήξη της παρούσας περιόδου, όσα προκύψουν για την εκκαθάριση της υφιστάμενης ΠΑΕ καθώς κι εκείνα για τη δημιουργία νέας.

Αναλυτικά:

“Εκ μέρους του κ. Alex Kalas και προς αποσαφήνιση κάθε σύγχυσης ή ερωτήματος αλλά και για την υπεύθυνη ενημέρωση, ανακοινώνονται τα εξής:

1. Όταν ο κ. Γ. Γαλανός προ εβδομάδων είχε δημόσια καλέσει, όποιον επιθυμεί να αναλάβει την ομάδα να το δηλώσει μέχρι τη Δευτέρα 22α Δεκεμβρίου 2014, αποστείλαμε στην διοίκηση του ΑΣ ΑΡΗΣ έγγραφα ερωτήματα για το θέμα, μέσω δικηγόρου. Δεν λάβαμε καμία επίσημη απάντηση. Επί πλέον η διοίκηση του Ερασιτέχνη συναίνεσε στις αναγγελίες του κ. Γ. Γαλανού και αργά το απόγευμα της Παρασκευής 19ης Δεκεμβρίου εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση. Στην ανακοίνωση εκείνη κάλεσε τους ενδιαφερόμενους επενδυτές να υποβάλλουν την πρότασή τους, χωρίς να προσδιορίζονται οι βασικές απαιτήσεις της διοίκησης για το επιζητούμενο επενδυτικό πλάνο. Επίσης έδωσε χρονική διορία, για την υποβολή των προτάσεων την Δευτέρα 22α Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 15:00.

2. Εξ’ αιτίας των πολύ στενών χρονικών περιθωρίων που έθεσε η διοίκηση (από το βράδυ της Παρασκευής 19ης Δεκεμβρίου) και δεδομένου πως μεσολαβούσε μη εργάσιμο Σαββατοκύριακο, δεν υπήρχε ουσιαστικά ο απαραίτητος χρόνος για σοβαρή προετοιμασία. Επειδή η σύνταξη ενός “Επενδυτικού Προγράμματος” απαιτεί λεπτομερείς συνθήκες και προϋποθέσεις, συντάσσεται με αναλυτικούς τεχνοκρατικούς όρους και δεδομένα, σύμφωνα με το σχετικό νομικό καθεστώς που διέπει την όποια επένδυση. Εν τούτοις επικοινωνήσαμε (έστω και εκπρόθεσμα) το απόγευμα της Δευτέρας και η διοίκηση, ελαστικά ενεργώντας και προς τιμή τους, δέχτηκαν και συναντηθήκαμε (διά του αντιπροσώπου μας κ. Γ. Γιακουμίδη) το απόγευμα της Τρίτης 23 Δεκεμβρίου 2014.

3. Στην συνάντηση της 23ης Δεκεμβρίου καταθέσαμε στην διοίκηση του ΑΣ ΑΡΗΣ την πρόταση εκδήλωσης του ενδιαφέροντος για την ανάληψη των ευθυνών του ποδοσφαιρικού τμήματος. (Προφορικώς δε αναλύσαμε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της πρότασής μας). Στα τρία σκέλη της πρότασης εγγυηθήκαμε:

Α. Την ανάληψη της ευθύνης και την καταβολή όλων των εξόδων του ποδοσφαιρικού τμήματος, έγκαιρα, κάθε μήνα, μέχρι το τέλος της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου.

Β. Την ανάληψη της ευθύνης και την καταβολή όλων των εξόδων που απαιτούνται για την υλοποίηση της εκκαθάρισης της ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Και

Γ. Την ανάληψη της ευθύνης και την καταβολή των εξόδων που απαιτούνται για την σύσταση νέας ΠΑΕ, εγγυώμενοι και για το ποσό της δαπάνης που απαιτείται για το ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ, που θα ορίσει η ΓΣ του ΑΣ ΑΡΗΣ.

4. Ύστερα από την κατάθεση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος της πρότασής μας ενημερώσαμε τα μέλη του ΔΣ του ΑΣ ΑΡΗΣ πως το μακροπρόθεσμο πρόγραμμα της επένδυσης θα τους το ανακοινώσει λεπτομερώς ο ίδιος ο κ. Alex Kalas, επισκεπτόμενος τη Θεσσαλονίκη στα μέσα Ιανουαρίου 2015, συνοδευόμενος από τους κ.κ. Walter Feucht και Dieter Hoeness. Υπογραμμίσαμε δε πως οι εν λόγω κύριοι προτίθενται να επενδύσουν στην νέα ΠΑΕ ΑΡΗΣ όταν αυτή ιδρυθεί. Επιγραμματικά, το επενδυτικό σχέδιο του κ. Alex Kalas και των συνεργατών του, περιλαμβάνει δύο σκέλη: το κατατεθέν μεσοπρόθεσμο και εφ’ όσον παραμείνει στην ομάδα (όταν αυτή γίνει ΠΑΕ) το μακροπρόθεσμο. Για την σύνταξη των επενδυτικών σχεδίων έχουν ληφθεί ύπ’ όψη, όλοι οι κανόνες της “μικροοικονομίας και μακροοικονομίας” από εξειδικευμένους συνεργάτες του. Το “επενδυτικό πρόγραμμα” υποστηρίζεται από την “Μελέτη της Εφαρμογής” του, που ακολουθεί. Για την επικαιροποίηση τόσο του “Επενδυτικού Σχεδίου” όσο και της “Μελέτης της Εφαρμογής” του, είναι απαραίτητη προϋπόθεση η συνεργασία της διοίκησης του ΑΣ ΑΡΗΣ, για να προσαρμοστεί πλήρως στις απαιτήσεις του. Κατόπιν ακολουθεί η “Μελέτη Βιωσιμότητας” κατάλληλα προσαρμοσμένη στις μελλοντικές απαιτήσεις και τους στόχους της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΑΡΗ.

Ο κ. Alex Kalas δηλώνει υπεύθυνα και δημόσια πως όποιες κι αν είναι οι απαιτήσεις της επένδυσης από την πλευρά του ΔΣ του ΑΣ ΑΡΗΣ μπορεί να ανταποκριθεί με κάθε απαιτούμενη επάρκεια. Επίσης δηλώνει πως γνωρίζει πολύ καλά, ότι στο τρέχον εξάμηνο που ενδεχομένως θα διοικήσει το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΑΣ ΑΡΗΣ, θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει σε όλους τους φίλους και φιλάθλους του ΑΡΗ, πως έχει το επιλεγμένο επιτελείο, τα εφόδια και την ικανότητα, αλλά και το κατάλληλο “Επενδυτικό Πρόγραμμα” για να καταστεί ανεπιφύλακτα αντάξιος της αποστολής του.

Θεσσαλονίκη 29 Δεκεμβρίου 2014 για τον κ. Alex Kalas,

Ο Εκπρόσωπός του Γιώργος Ε. Γιακουμίδης

Παρακάτω παραθέτουμε και την πρόταση του επιχειρηματία, την οποία κατέθεσε στον Α.Σ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΑΣ ΑΡΗΣ

Εκπροσωπώντας νομίμως και αρμοδίως εξουσιοδοτημένος εκ μέρους του ΄Αλεξ Κάλας, κατοίκου των ΗΠΑ, με την ενυπόγραφη παρούσα αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την ανάληψη της ευθύνης του Ποδοσφαιρικού Τμήματος του ΑΣ ΑΡΗΣ, σας δηλώνω υπεύθυνα και σύμφωνα με τις όποιες συνέπιες του νόμου τα κάτωθι.-

1.- Ο εντολέας μου εκφράζει και δηλώνει το έντονο ενδιαφέρον του και την πρόθεσή του να αναλάβει ως αρμόδιος υπεύθυνος το Ποδοσφαιρικό Τμήμα του ΑΣ ΑΡΗΣ, δλδ την Ποδοσφαιρική Ομάδα που αγωνίζεται στην Γ΄Εθνική Κατηγορία. Να καλύψει πλήρως και ολοκληρωτικά, όλα τα απαιτούμενα έξοδα για την σκοπό αυτό έως και την λήξη της Ποδοσφαιρικής περιόδου 2014-2015.

2.- Να αναλάβει πλήρως και ολοκληρωτικά όλα τα απαιτούμενα έξοδα και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες διεργασίες για την ίδρυση νέας ΠΑΕ εφόσον η Ποδοσφαιρική Ομάδα του ΑΣ ΑΡΗΣ, ανέβει κατηγορία και αναβαθμιστεί σε αυτήν της Β΄Εθνικής Κατηγορίας. Συμπεριλαμβανομένου και του αρχικού οικονομικού κεφαλαίου της ίδρυσης της εταιρείας.

3.- Να αναλάβει την εκκαθάριση της ήδη υφιστάμενης ΠΑΕ ΑΡΗΣ σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένης και της οικονομικής δαπάνης η οποία θα προκύψει αρχικά, κατά την εξέλιξη της εκκαθάρισης, εφόσον η Ποδοσφαιρική Ομάδα του ΄Αρη, είναι στην διαχείριση του εντολέα μου.

4.- Ο εντολέας μου, επιθυμεί να έρθει σε διαβουλεύσεις με τον ΑΣ ΑΡΗΣ, για να αποτυπώσει όλες τις επί μέρους λεπτομέρειες της επενδυτικής του πρότασης. Σε περίπτωση που αυτή γίνει αποδεκτή στο σύνολό της, να τύχει της έγκρισης της Γενικής Συνέλευσης του ΑΣ ΑΡΗΣ.

5.- Ο εντολέας μου επιθυμεί, όπως διασφαλιστούν όλες οι επί μέρους συμφωνίες με τον ΑΣ ΑΡΗΣ, αμοιβαία, τόσο για τον ίδιο όσο και για τον ΑΣ ΑΡΗΣ, για την επιτυχία της εφαρμογής της επενδυτικής του πρότασης και της υλοποίησης της.

6.- Οι όροι συνεργασίας μεταξύ του εντολέα μου και του ΑΣ ΑΡΗΣ, θα καθοριστούν επακριβώς με τις ως άνω αναφερόμενες δεσμεύσεις εκατέρωθεν, αφού γίνει αποδεκτή η παρούσα εκδήλωση ενδιαφέροντος από τον ΑΣ ΑΡΗΣ. Ο εντολέας μου επιθυμεί ο ίδιος να παρευρεθεί εφόσον κληθεί από τον ΑΣ ΑΡΗΣ, να εκθέσει πλήρως την επενδυτική του πρόταση και την μελέτη εφαρμογής της, απευθείας στον ΑΣ ΑΡΗΣ. Να προβεί στις απαραίτητες διαβουλεύσεις για την σύνταξη της συμφωνίας με τον ΑΣ ΑΡΗΣ, σε περίπτωση αποδοχής της επενδυτικής του πρότασης.

Ως νόμιμος εκπρόσωπος του κ. ΄Αλεξ Κάλας, έχω λάβει την εξουσιοδότηση απο τον εντολέα μου, να αναπτύξω προφορικά, στα μέλη του Δ.Σ. του Α.Σ. ΑΡΗΣ, τις παραμέτρους της επενδυτικής πρότασής του, λεπτομερώς. Να δώσω τις απαραίτητες επεξηγήσεις οι οποίες και θα ζητηθούν και να έρθω σε προφορικές συμφωνίες με αυτό, σε αρχικό επίπεδο. Το επίπεδο αυτό θα θεωρηθεί ως πρωταρχικό σημείο αναφοράς για την περαιτέρω ολοκλήρωση της διαδικασίας, πλήρους ανάλυσης του επενδυτικού σχεδίου στον ΑΣ ΑΡΗΣ.

Ο νόμιμος εκπρόσωπος

Του υποψηφίου επενδυτή

Κ.κ. Αλεξ Κάλας”.

Σχετικά άρθρα