Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Τσίπρας: Τέλος τα μνημόνια σε λίγες μέρες
Τσίπρας: Τέλος τα μνημόνια σε λίγες μέρες  thumbnail

Τσίπρας: Τέλος τα μνημόνια σε λίγες μέρες

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα» είπε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις του μετά την τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, το αποτέλεσμα της οποίας οδηγεί τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.


Ο κ. Τσίπρας συμπλήρωσε: «Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Σήμερα η κυβέρνηση που επί 2,5 χρόνια λεηλάτησε την κοινωνία, αποτελεί παρελθόν. Με τη θέληση του λαού θα αποτελέσουν παρελθόν και τα μνημόνια λιτότητας. Το μέλλον ξεκίνησε. Να είστε χαρούμενοι και αισιόδοξοι».


H διάλυση της βουλής 


Αύριο Τρίτη, αναμένεται η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής, σύμφωνα με ανώτατες κοινοβουλευτικές πηγές, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.


Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι εκλογές θα γίνουν 25 Ιανουαρίου.


Τι έγινε στη βουλή 


Άκαρπη απέβη και η τρίτη και τελική ψηφοφορία για Πρόεδρο Δημοκρατίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 29/12/2014 στις 12 το μεσημέρι με αποτέλεσμα η χώρα να οδηγείται σε πρόωρες εκλογές.


Στη δεύτερη ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας είχαν ψηφίσει 168 βουλευτές  "Σταύρο Δήμα", 131 "παρών" και υπήρχε 1 απουσία.


Στην πρώτη ψηφοφορία είχαν ψηφίσει 160 "Σταύρο Δήμα" και 135 "παρών".  Πέντε βουλευτές ήταν απόντες.


Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αναμένεται να συγκαλέσει σήμερα στις δύο το μεσημέρι το υπουργικό συμβούλιο.


Κατά το Σύνταγμα, ο Κάρολος Παπούλιας θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του έως την αντικατάστασή του, η δε κυβέρνηση οφείλει να κηρύξει δια του Προέδρου της Δημοκρατίας και εντός δέκα ημερών, τη λήξη των εργασιών της Βουλής, προκειμένου να διενεργηθούν εκλογές και να εκλεγεί Πρόεδρος από τη νέα τη σύνθεση του κοινοβουλίου.


Οι εκλογές αναμένεται να προκηρυχθούν την 25η Ιανουαρίου ή την 1η Φεβρουαρίου.


www.enikos.gr


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X