Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Τι λένε τα διεθνή μέσα για τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα
Τι λένε τα διεθνή μέσα για τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα thumbnail

Τι λένε τα διεθνή μέσα για τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα

Στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών μετά την αποτυχία ανάδειξης Προέδρου από την ελληνική Βουλή και στην πτώση των χρηματιστηρίων αναφέρονται τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Η Ελλάδα επιστρέφει στην κρίση καθώς προκηρύσσονται πρόωρες εκλογές, έχει τίτλο το ρεπορτάζ του Skynews, όπου επισημαίνεται πως "οι αγορές σημειώνουν απώλειες καθώς οι επενδυτές φοβούνται πως η νέα κυβέρνηση θα απορρίψει τους όρους της οικονομικής διάσωσης της χώρας.

Το CNΝ με έκτακτη ενημέρωση έχει τίτλο "Πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα μετά την αποτυχία να εκλέξουν τον νέο Πρόεδρο που είχε υποδείξει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς".

"Το ελληνικό Κοινοβούλιο αποτυγχάνει να εκλέξει Πρόεδρο" έχει τίτλο η Wall Street Journal.

Η γερμανική Bild τιτλοφορείται "Αθήνα: Η προεδρική εκλογή απέτυχε και τρίτη φορά" και αναφέρει ότι θα διενεργηθούν πρόωρες εκλογές τέλος Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου.

Ο Δήμας αποτυγχάνει ξανά – Εκλογές στις αρχές του 2015" γράφει το Spiegel.

Οι Financial Times έχουν τίτλο "H ελληνική ψήφος οδηγεί σε πρόωρες εκλογές".

"Η ψήφος των Ελλήνων βουλευτών οδηγεί σε πρόωρες εκλογές" είναι ο τίτλος τουBBC  στην έκτακτη είδηση.

Επίσης, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg φιλοξενεί ρεπορτάζ υπό τον τίτλο "Η Ελλάδα πάει σε πρόωρες εκλογές καθώς αποτυγχάνει να εκλέξει Πρόεδρο".

Le Figaro με ρεπορτάζ της αναφέρεται στην αποτυχία εκλογής Προέδρου αλλά και στην πτώση στο ελληνικό Χρηματιστήριο: "Η Ελλάδα χωρίς Πρόεδρο – Πρόωρες βουλευτικές εκλογές το 2015 – Πτώση στο Χρηματιστήριο της Αθήνας μετά την αποτυχία εκλογής". 

Οι βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου απέτυχαν να εκλέξουν νέο πρόεδρο στον αποφασιστικό τελευταίο γύρο της ψηφοφορίας, αφήνοντας την χώρα αντιμέτωπη με μία πρόωρη εκλογική διαδικασία, η οποία θα μπορούσε να εκτροχιάσει το διεθνές πρόγραμμα διάσωσης που χρειάζεται για να καλύψει τις υποχρεώσεις της, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Το χρηματιστήριο της Αθήνας υποχώρησε κατά περισσότερο από 11% μετά το αποτέλεσμα (της τρίτης ψηφοφορίας), καθώς οι αγορές ανησυχούν για την έλευση στην εξουσία του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει στο πρώτο του τηλεγράφημα, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
www.real.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X