Λουτσέσκου: «Θα πάρουμε 1-2 παίκτες ακόμα»

Συνέντευξη Τύπου εφ΄όλης της ύλης έδωσε ο Ρασβάν Λουτσέσκου στην Ξάνθη. Ο Ρουμάνος τεχνικός μίλησε για την έως τώρα πορεία της ομάδας, τις εξαιρετικές εμφανίσεις της το τελευταίο διάστημα και την προσπάθεια που γίνεται ώστε να ενισχυθεί για τη συνέχεια της σεζόν. 
 
Η συνέντευξη του Λουτσέσκου:
 
«Εύχομαι τα καλύτερα για το νέο χρόνο σε όλους προσωπικά και στους φιλάθλους μας να απολαύσουν την ομάδα το επόμενο διάστημα. Προτιμώ σήμερα να απαντήσω στις ερωτήσεις σας γιατί είμαστε σε μία πιο χαλαρή κατάσταση και συνήθως μετά τα παιχνίδια κάνω την ανάλυσή μου και μιλώ γι’ αυτά που νομίζω ότι πρέπει να πω. Σήμερα είμαι διαθέσιμος για σας.»
 
Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος: 
 
«Είναι φυσιολογικό ο κάθε ένας μέσα στην ομάδα να έχει ελπίδες και στόχους. Δουλεύουμε και προετοιμαζόμαστε για το κάθε επόμενο παιχνίδι από το οποίο προσπαθούμε να πάρουμε το μέγιστο. Χωρίς να έχει σημασία ο αντίπαλος που αντιμετωπίζουμε, η σκέψη μας είναι να μπούμε στο γήπεδο και να παλέψουμε για τους τρεις βαθμούς. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας κι αυτή είναι και η φιλοσοφία της ομάδας. Είχαμε μία πολύ καλή περίοδο τελευταία με θετικά αποτελέσματα και αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο. Αυτό είναι παρελθόν όμως. Από το Σάββατο το απόγευμα ξεκίνησε μια νέα περίοδος για μας και πρέπει να προετοιμαστούμε για την δύσκολη περίοδο που ακολουθεί. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια σε σύντομο διάστημα. Η προετοιμασία μας πρέπει να είναι επαγγελματική σε όλους τους τομείς και πνευματικά και σωματικά. Μόνο με αυτή τη νοοτροπία μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι και να έχουμε αποτελέσματα. Σίγουρα θα υπάρξουν και χρονικά διαστήματα στα οποία δεν θα παίξουμε καλά γιατί έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Όμως είναι σημαντικό να ξέρουμε να κερδίζουμε κι αυτά τα παιχνίδια παίζοντας όχι όπως όταν νικάμε. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να μάθουμε και από τα παιχνίδια που παίζουμε κι εκτός έδρας γιατί μέχρι τώρα παίξαμε καλό ποδόσφαιρο αλλά χωρίς την αυτοπεποίθηση που είχαμε στα εντός έδρας ματς. Δεν είχαμε αυτό το «κάτι» για να κερδίσουμε αυτά τα παιχνίδια».
 
Για τις αλλαγές στο δυναμικό της ομάδας: 
 
«Η υπόθεση του Ρούντι έχει «κλείσει» και ο παίκτης δεν ανήκει πλέον σε μας. Ο Μπαρέττας είναι για μένα ένας νέος παίκτης που πρέπει να παίξει και για να βελτιωθεί χρειάζεται και ανταγωνισμό. Το ίδιο ισχύει και για τον Ρενάν Ολιβέιρα καθώς αποφασίσαμε να δοθεί δανεικός το επόμενο διάστημα. Έτσι θα έχει τη δυνατότητα να βρεθεί σε ανταγωνισμό να παίξει σε άλλη ομάδα και να διεκδικήσει την βελτίωση μέσα από τα παιχνίδια. Επίσης έμεινε ελεύθερος ο Γιώργος Λαζαρίδης στον οποίο ευχόμαστε ότι καλύτερο για τη συνέχεια της καριέρας του».
 
Για τις μεταγραφές: 
 
«Ξέρετε ότι έχουμε αποκτήσει δύο παίκτες, τον Μπέλιτς και τον Φερνάντεζ. Λόγω του δύσκολου προγράμματος που ακολουθεί είναι πιθανό να χρειαστούμε 1-2 παίκτες ακόμη χωρίς να χαλάσουμε τη ισορροπία της ομάδας. Δεν θέλω να μιλήσω περισσότερο για μεταγραφές.
 
Δεν είναι το στυλ μου να πω θέλω αυτόν τον παίκτη που είναι π.χ. από τη Ρουμανία. Οι μεταγραφές γίνονται μετά από ανάλυση και συνεργασία. Επίσης θέλω να πω πως είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου και τις καθημερινές τους προσπάθειες. Αν σε κάποια θέση δεν είμαστε πλήρης τότε θα υπάρξουν συζητήσεις και θα βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση».
 
Για το κύπελλο Ελλάδος: 
 
«Αυτή η διοργάνωση είναι διαφορετική από το πρωτάθλημα και θα παίξουμε με 100% συγκέντρωση σ’ αυτό. Ο πρώτος στόχος στο κύπελλο είναι να κερδίσουμε τη Ζάκυνθο και να προχωρήσουμε. Εκτός από το γεγονός ότι είναι ένας επίσημος θεσμός, κάτι που τον καθιστά πολύ σοβαρό, η ομάδα πρέπει να έχει τη νοοτροπία του νικητή στα παιχνίδια ανεξάρτητα από τον θεσμό.
 
Αυτός είναι ο τρόπος να βελτιωθεί ο κάθε παίκτης και η ομάδα συνολικά. Προσωπικά έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις από διοργανώσεις κυπέλλου και υπάρχουν πολύ ωραίες στιγμές αν φτάσεις στο μέγιστο. Αλλά όπως εμείς έτσι και ο αντίπαλος μπορεί να σκέφτεται το ίδιο και σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Πρέπει όμως να κερδίσουμε τη Ζάκυνθο για να προχωρήσουμε.»
 
Για τον Μπέλιτς και τον Φερνάντεζ Μπαλούφο: 
 
«Θα βοηθήσουν και το σύνολο θα κερδίσει γιατί θα προσφέρουν λύσεις. Είναι παίκτες με διαφορετική ποιότητα ο καθένας κι έχοντας όλα αυτά τα παιχνίδια ανά μικρό διάστημα τους επόμενους 2 μήνες, αυτοί οι ποδοσφαιριστές θα είναι σημαντικοί. Ο ένας είναι «μαχητής» που είναι κάθε φορά έτοιμος να επιτεθεί κι ο άλλος διαθέτει διαφορετική ποιότητα με την μπάλα, έχει κίνηση και ξέρει να διαβάζει καλά το παιχνίδι. Πάντα σε νέους παίκτες μιας ομάδας χρειάζεται κάποιος χρόνος προσαρμογής, όμως δυστυχώς γι’ αυτούς δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια. Πρέπει να είναι άμεσα έτοιμοι για να παίξουν.»
 
Για τις πρόσφατες δηλώσεις του πατέρα του σχετικά με την επιλογή της Skoda Ξάνθη: 
 
«Δεν γνωρίζω τι είπε ο πατέρας μου. Αλλά αν είπε αυτά που είπε, θα σας συμβούλευα να ρωτήσετε τον ίδιο. Εγώ είμαι υπεύθυνος γι’ αυτά που λέω. Πάντα έχω προβλήματα με τις δηλώσεις του πατέρα μου (σ.σ. γέλια).
 
Θα ήθελα να έρθει στην Ξάνθη να τον φιλοξενήσω αλλά δεν υπάρχει καθόλου χρόνος καθώς έχει υποχρεώσεις στη Νότια Αμερική με την ομάδα του, τη Σαχτάρ. Πάντα είμαστε σε επαφή, έχουμε πολύ καλή σχέση κι εύχομαι σε όλους τους γιους να έχουν την ίδια σχέση που υπάρχει μεταξύ μας.»
 
Για το γεγονός ότι μαθαίνει ελληνικά και το μέλλον του: 
 
«Προσπαθώ να μάθω ελληνικά. Είναι πολύ δύσκολα για μέσα. Εύχομαι να τα μάθω. Ελπίζω να μείνω εδώ, είμαι χαρούμενος και πολύ ικανοποιημένος αλλά όπως ξέρετε στο ποδόσφαιρο υπάρχουν αλλαγές από την μία μέρα στην άλλη. Αλλά αν θέλετε μία απάντηση σήμερα από μένα σας λέω ότι θέλω να μείνω γιατί νιώθω πολύ χαρούμενος.»
 
Για την πόλη της Ξάνθης: 
 
«Πολλοί φίλοι μου με ρώτησαν για τη ζωή στην Ξάνθη και πάντα απαντάω ότι είναι μία μικρή πόλη αλλά ζωντανή. Αυτό μου δίνει μία ωραία αίσθηση, φιλόδοξη. Αλλά στην αθλητική ζωή πολλά εξαρτώνται από τα αποτελέσματα. Μπορεί να μένεις στο Παρίσι αν όμως τα αποτελέσματα δεν είναι καλά, τότε το Παρίσι μπορεί να μοιάζει άσχημο…»
 
Για την χειμερινή προετοιμασία της Ραπίντ Βουκουρεστίου στο αθλητικό κέντρο της SKODA ΞΑΝΘΗ: 
 
«Δεν είχα καμία ανάμειξη στον ερχομό της ρουμάνικης ομάδας. Κι όταν το λέω αυτό το εννοώ.»

Σχετικά άρθρα