Σαλάτα με σπανάκι και γαλοπούλα

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 2-4 άτομα</em><br /><br />400 γραμμάρια στήθος γαλοπούλας<br />100 γραμμάρια σπανάκι καθαρισμένο<br />120 ml ελαιόλαδο<br />½ λόλα πράσινη<br />60 γραμμάρια κράνα (κράνμπερι) ή σταφίδες<br />½ εσκαρόλ<br />1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα<br />40 ml βαλσάμικο<br />αλάτι<br />πιπέρι</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Πλένουμε καλά τη λόλα και την κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.<br />Ένας τρόπος να την  πλύνουμε είναι να γεμίσουμε το νεροχύτη με νερό και λίγο ξίδι και να βάλουμε μέσα τα φύλλα της.<br />Στη συνέχεια, να αφαιρέσουμε το νερό και να πλύνουμε τα φύλλα μεμονωμένα.<br /><br />Πλένουμε καλά και το σπανάκι.<br />Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ανοίγουμε το στήθος της γαλοπούλας και το κάνουμε πολύ λεπτό.<br />Αμέσως μετά, το απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας και το αλατοπιπερώνουμε.<br /><br />Το αλείφουμε με λίγο λάδι και το τυλίγουμε σφιχτά με μια μεμβράνη, ώστε να γίνει ρολό.<br />Το μεταφέρουμε σε μια σακούλα μαγειρικής και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για 12 λεπτά.<br />Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να ζεσταθεί.<br /><br />Μόλς ζεσταθεί, βάζουμε μέσα τη γαλοπούλα και το σοτάρουμε, ώστε να πάρει χρώμα, από όλες τις πλευρές.<br />Αφού ροδίσει, το αφαιρούμε από το τηγάνι, το κόβουμε σε κομμάτια και το ανακατεύουμε στη σαλάτα.<br />Για να φτιάξουμε το ντρέσινγκ της σαλάτας, θα χρησιμοποιήσουμε το μπλέντερ.<br /><br />Βάζουμε μέσα στον κάδο του μπλέντερ τη μουστάρδα και τα χτυπάμε, ρίχνοντας σταδιακά και σιγά-σιγά και το λάδι.<br />Αμέσως μετά, ρίχνουμε το βαλσάμικο και το κράνα, προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο και ανακατέυουμε.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα