Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας 2015; Τα πρόστιμα
Παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας 2015; Τα πρόστιμα  thumbnail

Παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας 2015; Τα πρόστιμα

Ουρές από τα ξημερώματα έξω από εφορίες και τράπεζες, για να προλάβουν οι πολίτες να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας ή να παραδώσουν πινακίδες.


Παράταση για τα τέλη από το παράθυρο θα δώσει -όπως όλα δείχνουν- το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον ίδιο εκτιμάται ότι περίπου 500.000 δεν έχουν καταβάλει ακόμη τα τέλη κυκλοφορίας.


Με ανακοίνωσή τους τα ΕΛΤΑ ενημερώνουν ότι την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου, έως τις 18.00, οι πολίτες μπορούν να εξοφλούν τις βεβαιωμένες οφειλές τους στο αυτοματοποιημένο δίκτυο καταστημάτων των Ελληνικών Ταχυδρομείων που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο. Για την εξυπηρέτησή τους, οι πολίτες πρέπει να προσκομίζουν εκτυπωμένη την ταυτότητα πληρωμής της οφειλής τους (ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος, τέλη κυκλοφορίας).


Η ΓΓΔΕ υπενθυμίζει με ανακοίνωση της στους κατόχους οχημάτων ότι, για να είναι εμπρόθεσμη η καταβολή για τα τέλη κυκλοφορίας 2015, αυτή πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι και την Τετάρτη 31.12.2014. Για την εξυπηρέτηση και την αποφυγή ταλαιπωρίας, θα πρέπει οι φορολογούμενοι, πέραν του καθιερωμένου τρόπου καταβολής των τελών κυκλοφορίας, να χρησιμοποιήσουν άλλους διαθέσιμους εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής, όπως τηλεφωνική και ηλεκτρονική τραπεζική, εφαρμογές κινητών, πιστωτικές κάρτες κλπ.


Διευκρινίζεται ότι: Για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας οι κάτοχοι μπορούν να εκτυπώνουν το ειδοποιητήριο πληρωμής και ακολούθως να εξοφλούν τα τέλη σε τράπεζες, ταχυδρομεία ή μέσω άλλων διαθέσιμων εναλλακτικών τρόπων. Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα να πληρώσουν τα τέλη χωρίς το σχετικό ειδοποιητήριο στις τράπεζες, δίνοντας μόνο τον Α.Φ.Μ. τους και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους. Σημειώνεται ότι αρκετές τράπεζες παρέχουν τη δυνατότητα μέσω web- banking της εύρεσης του κωδικού πληρωμής, ο οποίος συμπληρώνεται αυτόματα στα ανάλογα πεδία κατά την πληρωμή. Ο κάτοχος του λογαριασμού πρέπει να γνωρίζει μόνο τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.


Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα πληρωμής των τελών και από αύριο 1/1/2015 θα επιβάλλονται πρόστιμα σε όσους οδηγούς δεν προμηθεύθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας. Σημειώνεται ότι το πρόστιμο είναι ισόποσο της αξίας των τελών κυκλοφορίας. Αν και η ροή πληρωμών είναι ικανοποιητική, σύμφωνα με πληροφορίες η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει ενημερώσει την τρόικα για πιθανή παράταση ολίγων ημερών προκειμένου να μπορέσουν όλοι οι ιδιοκτήτες οχημάτων να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας. Μέχρι αργά το βράδυ, τα στελέχη της τρόικας δεν είχαν απαντήσει, κάτι που αναμένεται να γίνει σήμερα.

Σήμερα επίσης είναι η τελευταία ημέρα και για την πληρωμή Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), δόσεων ρύθμισης οφειλών αλλά και φόρου εισοδήματος για όσους υπέβαλαν εκπρόθεσμα τη φορολογική τους δήλωση


 


Μadata.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X