Σούπα για το κρύο του χειμώνα! Υπέροχο βελουτέ πράσου!

<div class="time">
<ul class="ingredients">
<li><span><strong>ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ</strong></span></li>
<li><span><strong>5</strong> <span>μεγάλα πράσα</span></span></li>
<li><span><strong>2</strong> <span>κολοκύθια</span></span></li>
<li><span><strong>1 λίτρο </strong><span>ζωμός κότας</span></span></li>
<li><span><strong>2 κ.σ. </strong><span>ελαιόλαδο</span></span></li>
<li><span><strong>1 κ.σ</strong> <span>άνηθος ψιλοκομμένος</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>αλάτι</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></span></li>
<li><span><strong>150 ml</strong> <span>κρέμα γάλακτος light</span></span></li>
</ul>
</div>
<div class="time"><span>Εκτέλεση</span></div>
<div id="fragment-1" class="news_body">
<p><strong>1.</strong> Καθαρίζουμε τα πράσα και κόβουμε το άσπρο μέρος τους, που είναι και το πιο τρυφερό, σε φέτες. Κρατάμε μερικά πράσινα φύλλα για το γαρνίρισμα. Τρίβουμε το κολοκύθι –μόνο το πράσινο μέρος– σε χοντρό τρίφτη.</p>
<p><strong>2.</strong> Βάζουμε σε κατσαρόλα τα πράσα, το κολοκύθι και το ζωμό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε τη σούπα για 20-25΄ να μαλακώσουν τα πράσα. Στη συνέχεια τα πολτοποιούμε με τη ράβδο ή στο μπλέντερ. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τον άνηθο.</p>
<p><strong>3.</strong> Κόβουμε μακρόστενες λωρίδες από τα φύλλα του πράσου και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά στο ελαιόλαδο. Γαρνίρουμε τη βελουτέ με τα σοταρισμένα πράσα και ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος light.</p>
<br />
<div class="time"><span>Mερίδες:</span> 4</div>
<div class="time"><span>Χρόνος Προετοιμασίας:</span> 10 λεπτά</div>
<div class="time"><span>Χρόνος Μαγειρέματος:</span> 25 λεπτά</div>
</div>
<div class="time"> </div>
<div class="time">Από την Αργυρώ</div>
<div class="time">www.argiro.gr</div>

Σχετικά άρθρα