Μπεργκ: «Πιστεύω στην ομάδα»

Καλή χαρακτήρισε τη χρονιά που φεύγει για τον Παναθηναϊκό ο Μάρκους Μπεργκ, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα σε απόδοση και αποτελέσματα το 2015.

Ο Σουηδός φορ μίλησε στην εφημερίδα Live Sport:

Για τον Παναθηναϊκό της χρονιάς που φεύγει και αυτής που έρχεται:

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοσή μας τη χρονιά που φεύγει. Στην αρχή της σεζόν πιστεύαμε στους εαυτούς μας, ξέραμε πως θέλαμε να παίξουμε και τι μπορούμε να κάνουμε. Αλλά δεν τα καταφέρναμε στον αγωνιστικό χώρο. Είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα. Κάναμε κάποια λάθη. Όμως από την αρχή του 2014 βελτιωθήκαμε πολύ. Γίναμε ομάδα, αποκτήσαμε χημεία, πετύχαμε σπουδαίες νίκες, κατακτήσαμε το Κύπελλο. Και για μια καινούργια ομάδα, ναι, αυτή ήταν μια καλή, δυνατή σεζόν».

Για τη μάχη του τίτλου:

«Είναι πιο ανοικτό φέτος το πρωτάθλημα. Χάνονται αρκετοί βαθμοί από τους πρώτους στη βαθμολογία, είμαστε πολύ πιο κοντά από πέρυσι στις πρώτες θέσεις. Πρέπει όμως να βελτιωθούμε. Μπορούμε να είμαστε καλύτεροι στον β’ γύρο και νομίζω ότι θα είμαστε».

Για το αν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις επηρέασαν την πορεία στο πρωτάθλημα:

«Έπαιξε και αυτός ο παράγοντας ρόλο, αλλά νομίζω ότι όλα εξαρτώνται από εμάς. Δεν τα καταφέραμε στην Ευρώπη, μπορούσαμε καλύτερα. Αλλά δεν πρέπει να το αντιμετωπίζουμε έτσι. Ο Παναθηναϊκός είναι μια από τις κορυφαίες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου, πάντα πρέπει να βάζει υψηλούς στόχους και να προσπαθεί να τους πετύχει. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ακόμα είμαστε μια ομάδα με πολλούς νεαρούς παίκτες, οι οποίοι βελτιώνονται, είναι σε περίοδο ανάπτυξης».

Για τις βελτιωμένες εμφανίσεις της ομάδας εντός έδρας:

«Ισχύει, αλλά βλέπουμε ότι σε κανένα ματς δεν είναι σίγουρη η νίκη. Έχουμε πολλά παιχνίδια ακόμα μπροστά μας και εντός και εκτός έδρας. Είναι σε μερικά διαφορετική η τακτική, αλλά ζητούμενο είναι πάντα η νίκη».

Για τον δικό του ρόλο:

«Είμαι μέλος της ομάδας και ηγέτης με τον δικό μου τρόπο. Προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου, αλλά το σημαντικότερο είναι το σύνολο. Εγώ πιστεύω σε αυτήν την ομάδα, η οποία μπορεί να πάει ακόμα καλύτερα και πιο ψηλά φέτος».

Σχετικά άρθρα