Αρχική / Διατροφή / Συνταγές / Κυρίως / Κοτόπουλο ταντούρι
Κοτόπουλο ταντούρι thumbnail

Κοτόπουλο ταντούρι

Υλικά



  •   2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό

  •   2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

  •   4 σκελίδες σκόρδο

  •   1 κουτ. γλυκού κουρκουμάς (κιτρινόριζα)

  •   1/2 κουτ. γλυκού σαφράν (κρόκος Κοζάνης)

  •   1/2 κουτ. γλυκού κύμινο

  •   1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν

  •   αλάτι

  •   πιπέρι

  •   6 φιλέτα στήθος κοτόπουλο

  •   1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε δαχτυλίδια

  •   2 κουτ. σούπα; μαϊντανός ψιλοκομμένος

  •   2 κουτ. σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι


 


 



Εκτέλεση


Για τη μαρινάτα: Βάζουμε το γιαούρτι, το χυμό, το σκόρδο, τον κουρκουμά, το σαφράν, το κύμινο, το καγέν, 1 κ.γλ. αλάτι, 1/2 κ.γλ. πιπέρι σε μπολ και ανακατεύουμε.


Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε κομμάτια (κύβους για σουβλάκι). Τα βάζουμε σε σακούλα τροφίμων ή σε σκεύος, περιχύνουμε με τη μαρινάτα και σκεπάζουμε. Τα αφήνουμε μία νύχτα στο ψυγείο.


Την επόμενη μέρα, αφήνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου τουλάχιστον 30΄ σε θερμοκρασία δωματίου. Ανάβουμε τη φωτιά για να χωνέψει. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάτα. Το περνάμε αραιά αραιά σε σουβλάκια μεταλλικά ή ξύλινα. Ψήνουμε περίπου 5΄-6΄ από κάθε πλευρά. Τα αραδιάζουμε σε πιατέλα, γαρνίρουμε με τα κρεμμύδια και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.


Συμβουλή: Αν χρησιμοποιήσετε ξύλινα σουβλιά πρέπει να τα μουλιάσετε για 30΄ στο νερό.


 


μερίδες 8


Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά


Χρόνος ψησίματος 10 λεπτά


 


Πηγή: www.argiro.gr




- See more at: http://www.mamapeinao.gr/kotopoulo-tantouri#sthash.2XBIRd1t.dpuf

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X