Αρχική / Συνταγές / Κυρίως / Λιγκουίνι µε τόνο, κάππαρη και ούζο
Λιγκουίνι µε τόνο, κάππαρη και ούζο  thumbnail

Λιγκουίνι µε τόνο, κάππαρη και ούζο



 








  • 500 γρ. λιγκουίνι

  • 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο

  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

  • 400 γρ. τόνος φρέσκος, κομμένος σε καρέ

  • 800 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες

  • 1/4 φλιτζ. ούζο

  • 2 κ.σ. κάππαρη

  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

  • αλάτι

  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι




Εκτέλεση


Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2΄-3΄, να γυαλίσουν (χωρίς να πάρουν χρώμα). Προσθέτουμε τον τόνο και σοτάρουμε για 2΄-3΄, να αλλάξει χρώμα. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να πιει όλα τα υγρά του. Προσθέτουμε τις ντομάτες, την κάππαρη και σιγοβράζουμε για 10΄, να δέσει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό. Στο μεταξύ, βράζουμε τα λιγκουίνι 2΄ λιγότερο απ' όσο αναγράφεται στη συσκευασία. Όπως στάζουν, με την τσιμπίδα, τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε και βράζουμε για 2΄. Σερβίρουμε το φαγητό αμέσως.


 


μερίδες 5


Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά


Χρόνος Μαγειρέματος 15 λεπτά


 


Πηγή: www.argiro.g
r






- See more at: http://www.mamapeinao.gr/lingouini-%C2%B5e-tono-kappari-kai-ouzo#sthash.uc6oAhGd.dpuf

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X