«Ζοτς» και Ζήσης εναντίον Ιτούδη

Η Φενερμπαχτσέ συναντάει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην πρώτη αγωνιστική του Top-16 της Ευρωλίγκας. Ή αλλιώς ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς υποδέχεται τον Δημήτρη Ιτούδη.

Η ενισχυμένη, με τον Νίκο Ζήση, Φενέρ φιλοξενεί στην Πόλη την αήττητη ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Αμφότερες οι ομάδες ζητούν τη νίκη. Η μεν Φενέρ θέλει να ξεκινήσει με το δεξί τη νέα χρονιά και να κρατήσει αλώβητη την έδρα της, η δε ΤΣΣΚΑ στην έξοδο της από την παγωμένη Μόσχα θα ήθελε να κάνει το 11/11 στην Ευρωλίγκα και να συνεχίσει έτσι όπως έκλεισε την πρώτη φάση της Ευρωλίγκας.

Οι δύο κουμπάροι θα τεθούν αντιμέτωποι απόψε και ο Έλληνας τεχνικός υποκλίθηκε στον δάσκαλο του.

«Είμαστε σε έναν δύσκολο όμιλο και ξεκινάμε απέναντι σε μια ομάδα που είναι δυνατή σε κάθε θέση και παίζει καλό μπάσκετ. Έχουν πολλούς έμπειρους παίκτες και πρόσθεσαν έναν ακόμη, τον Νίκο Ζήση, τον οποίο σέβομαι πολύ. Η Φενέρ έχει στον πάγκο της έναν από τους κορυφαίους προπονητής στον κόσμο, τον Ζέλικο. Είναι μια ομάδα με συνέχεια στη φιλοσοφία της και σταθερότητα στη δεύτερη χρονιά του κόουτς Ομπράντοβιτς στον πάγκο της. Παίζουν πολύ καλά στην έδρα τους, άρα περιμένουμε μεγάλη μάχη», είπε ο Δημήτρης Ιτούδης.

Η Μοσχοβίτες θα έχουν στη διάθεση τους τον Μίλος Τεόντοσιτς, μετά από απουσία περίπου 5 εβδόμαδων. Ωστόσο δεν θα λείψουν οι απουσίες. Χριάπα και Ζοζούλιν είναι τραυματιές και δεν θα βρίσκονται στον πάγκο της ΤΣΣΚΑ.

Από την μεριά του ο Νίκος Ζήσης λίγο πριν το ντεμπούτο του με τη Φενέρ τόνίσε πως θα κάνει ότι είναι δυνατό για να πάρει η ομάδα τη νίκη μπροστά το κοινό της.

«Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι, που έρχεται με το ξεκίνημα του Top 16. Αντιμετωπίζουμε μια σπουδαία ομάδα στην έδρα μας και θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να είμαστε έτοιμοι και να πάρουμε τη νίκη μπροστά στο κοινό μας. Το Top 16 είναι ένας μαραθώνιος με 14 δύσκολα παιχνίδια και η υπεράσπιση της έδρας είναι απαραίτητη για μια ομάδα με φιλοδοξίες», είπε ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας.

Σχετικά άρθρα