Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Υπόγεια πόλη 5.000 ετών ανακαλύφθηκε στην Καππαδοκία
Υπόγεια πόλη 5.000 ετών ανακαλύφθηκε στην Καππαδοκία  thumbnail

Υπόγεια πόλη 5.000 ετών ανακαλύφθηκε στην Καππαδοκία

Μια υπόγεια πόλη 5.000 ετών, η οποία πιστεύεται ότι είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο, ανακαλύφθηκε στην περιοχή Νεβσεχίρ της Τουρκίας, στην ιστορική περιοχή της Καππαδοκίας. Όπως επισημαίνει η Independent, η Καππαδοκία είναι γνωστή στους αρχαιολογικούς κύκλους για τον μεγάλο αριθμό των υπόγειων οικισμών της. Ο δήμαρχος όμως της Νεβσεχίρ, Hasan Ünver, χαρακτήρισε ως "κουζίνες" τις υπόλοιπες υπόγειες πόλεις σε σχέση με τη νέα ανακάλυψη. Ο επικεφαλής της διοίκησης οικιστικής ανάπτυξης της Τουρκίας, Mehmet Ergün Turan, ανέφερε πως η ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια εργασιών για ένα πρόγραμμα κατασκευής κατοικιών. "Δεν πρόκειται για μία γνωστή υπόγεια πόλη. Γίνεται λόγος για σήραγγες εφτά χιλιομέτρων. Σταματήσαμε τις κατασκευαστικές εργασίες που είχαμε προγραμματίσει για την περιοχή, όταν ανακαλύφθηκε", δήλωσε στην εφημερίδα Hurriyet ο Turan.


Οπως αναφέρει ο Independent, η υπόγεια πόλη βρέθηκε στην ιστορική Καππαδοκία, στην περιοχή Νεβσεχίρ, ενώ, ο δήμαρχος της πόλης χαρακτήρισε τις υπόλοιπες αντίστοιχες πόλεις που έχουν βρεθεί ως «κουζίνες» μπροστά στο μέγεθος της νέας ανακάλυψης.Οι επικεφαλής των ερευνών σημειώνουν ότι δεν πρόκειται για κάποια γνωστή υπόγεια πόλη, ωστόσο, οι διάδρομοι των τούνελ φθάνουν τα επτά χιλιόμετρα.


Ο επικεφαλής της διοίκησης της οικιστικής ανάπτυξης της χώρας, Mehmet Ergün Turan δήλωσε ότι η ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια υπόγειων διεργασιών.Δεν είναι κάποια γνωστή υπόγεια πόλη. Οι διάδρομοι των τούνελ φτάνουν τα 7 χιλιόμετρα! 


«Σταματήσαμε όλες τις εργασίες που κάναμε στην περιοχή όταν τη βρήκαμε», είπε στην Hurriyet ο Μεχμέτ Εγούν Τουράν, επικεφαλής της διοίκησης της οικιστικής ανάπτυξης της χώρας.


Πριν έρθει στο φως η υπόγεια πόλη, οι αρχές είχαν δώσει μέχρι τώρα για τις εργασίες που  έκαναν 90 εκατ. Λίρες, ωστόσο, ο υπεύθυνος σημείωσε πως η εν λόγω χασούρα δεν είναι σημαντική απώλεια δεδομένου της ιστορικής ανακάλυψης που έγινε.Το πάνω τμήμα της πόλης έγινε αντιληπτό από πέρυσι, αλλά μέχρι τώρα δεν είχε γίνει γνωστό το μέγεθος της ανακάλυψης.
Ηδη έχουν ανασκαφεί και μελετούνται 44 ιστορικά αντικείμενα.


Μέχρι σήμερα, η πιο γνωστή υπόγεια πόλη στην περιοχή ήταν εκείνη που βρέθηκε στην πόλη Ντερινκούγιου το 1963. Τότε ένας τοίχος σπηλαίου γκρεμίστηκε και αποκάλυψε μια υπόγεια πόλη βάθους πάνω από 90 μέτρα.


gazzetta.gr


 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X