Κίνδυνος αποκλεισμού για την Εθνική μπάσκετ

Η άρνηση της ΕΟΚ να εκπληρώσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις απέναντι στον Αντρέα Τρινκιέρι ενδέχεται να επιφέρει απαγόρευση συμμετοχής της Εθνικής στις διοργανώσεις.

Αυτό αναφέρει το ρεπορτάζ του Γιώργου Κογκαλίδη στο ebasket.gr. O νομικός εκπρόσωπος του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής Ελλάδας, κ. Αλέξανδρος Βαγιάτας μίλησε στο ebasket.gr και υποστήριξε ότι ο Ιταλός προπονητής σκοπεύει να προσφύγει στη ΦΙΜΠΑ και να ζητήσει από το ΒΑΤ την τιμωρία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, που δεν έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της απέναντί του.

“Η απόφαση έχει ληφθεί από τις 21 Νοεμβρίου κι ο εντολοδόχος μου είχε δώσει από μόνος του προθεσμία ενός μήνα. Επειδή πλησίαζαν οι γιορτές είπαμε να μην κάνουμε την παραμικρή κίνηση, προσδοκώντας ότι θα υπάρξει έστω μια θετική αντίδραση. Αυτό που εσείς κάνατε, να επικοινωνήσετε μαζί μας, δεν το έχει κάνει η ΕΟΚ, που έχει και το πρόβλημα” είπε ο κ. Βαγιάτας.

Ποιο είναι, λοιπόν, το πραγματικό γεγονός; Ο Αντρέα Τρινκιέρι έχει λαμβάνειν και αντί για μια διαπραγμάτευση συνάντησε την αδιαφορία της Ομοσπονδίας.

“Είναι αλήθεια πως προσπάθησα να μιλήσω με τους ανθρώπους της ΕΟΚ και πριν κινηθούμε σε νομικό επίπεδο, αλλά δεν βρήκαμε λύση. Θα μπορούσαν να προτείνουν κάτι, ακόμα κι αν δεν ήθελαν να επικοινωνήσουν μαζί μου να κάνουν μια κίνηση, που να υποδηλώνει ότι θέλουν να λυθεί το θέμα. Δεν έκαναν τίποτα κι εγώ δεν μπορώ να πείσω τον πελάτη μου να μην αντιδράσει”, συμπλήρωσε ο κ. Βαγιάτας.

Αυτό εν ολίγοις σημαίνει για την Εθνική ότι το ΒΑΤ μπορεί βάσει των παραπάνω να επιβάλλει απαγόρευση συμμετοχής στις διοργανώσεις. Ο κ. Τρινκιέρι θα προσφύγει την ερχόμενη εβδομάδα στο ΒΑΤ, που λογικά θα δώσει ένα χρονικό διάστημα στην ΕΟΚ για να βρεθεί λύση.

Σχετικά άρθρα