«Διπλό» Παναιτωλικού για play off

Στο πρώτο παιχνίδι της νέας χρονιάς η Βέροια υποδεχόταν τον Παναιτωλικό. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι και δικαίως επικράτησαν με 3-1.

Για την Βέροια εκτός κλίματος ήταν ο κομβικός Καλτσάς ενώ δεν έλειψαν και τα αμυντικά προβλήματα λόγω της απουσίας του Ραούλ Μπράβο. Ο Παναιτωλικός ήταν ανώτερος καθώς έχει και την ποιότητα, ήξερε πως να χτυπήσει και να πάρει τη νίκη.

Α’ ημίχρονο:

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον έλεγχο του αγώνα ενώ από την άλλη μεριά οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν με μακρινές μπαλιές να φτάσουν στην περιοχή του Παναιτωλικού. Ο Μπεν και ο Ντουμιτρου λόγω κυρίως της ταχύτητας του ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι. Το παιχνίδι ήταν μέτριο αρχικά ωστόσο στην πρώτη κιόλας φάση του αγώνα ο Παναιτωλικός άνοιξε το σκορ. Ο Καλί κάνει τραγικό λάθος και… τροφοδοτεί τον Κάπελ ο οποίος δεν θα δυσκολευτεί στο τετ α τετ με τον Καντιμοίρη και θα γράψει το 1-0. Στο 32′ ο Ράφαελ θα αναγκαστεί να κάνει εντυπωσιακή και δύσκολη επέμβαση στο τετ α τετ με τον Ντουμίτρου.

Β’ ημίχρονο:

Ο Παναιτωλικός ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός και ήξερε ακριβώς ποιες αδυναμίες της Βέροιας να χτυπήσει. Και πάλι στην πρώτη φάση του δεύτερου ημιχρόνου, στο 54′, οι φιλοξενούμενοι πετυχαίνουν το 2-0 και ουσιαστικά βάζουν πολύ δύσκολα στη Βέροια. Ο Σέτρικ κάνει λάθος λίγο έξω από την περιοχή, ο Βιγιαφάνιες κλέβει, μπαίνει μέσα στην περιοχή, φάτσα με τον Καντιμοίρη τον οποίο νικάει. Στο 63′ η Βέροια έφτασε πολύ κοντά στην μείωση. Ο Καλτσάς έκανε το γύρισμα, ο Μπεν πεσμένος προσπάθησε να πλασάρει, με τον πορτιέρο του Παναιτωλικού να είναι εξουδετερωμένο, αλλά ο Κέβιν έσωσε την τελευταία στιγμή. Στην αμέσως επόμενη φάση, σε αντεπίθεση ο Βιγιαφάνιες μετά από σέντρα του Άλβες γράφει το 3-0 με όμορφο πλασέ απέναντι από τον Καντιμοίρη. Το μόνο που κατάφερε η Βέροια ήταν να μειώσει με τον Καλτσά, ο οποίος από το καλοκαίρι θα φοράει το τριφύλλι στο στήθος. Ο άσος της Βέροιας με μακρινό σουτ έξω από την περιοχή νικάει τον Ράφαελ και διαμορφώνει το 3-1.

Που κρίθηκε:

Στην ποιότητα του Παναιτωλικού, που είναι ανώτερος. Την ώρα που ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός και ότι φάση δημιούργησε την μετουσίωσε σε γκολ.

Παίκτης από χρυσάφι:

Ο Βιγιαφάνιες ήταν με τα δύο τέρματα που πέτυχε ο κορυφαίος παίκτης της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΒΕΡΟΙΑ (Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Όστοϊτς, Τσιάμης, Καλί, Αμαραντίδης, Μπεν, Μπατιόν, Ντουμίτρου, Μάντζεκ, Καλτσάς, Κάμπορα (55’ Παυλίδης)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Χάβος): Ράφαελ, Μπεχαράνο, Κούσας, Ετζενγκέλε, Μαρτίνες, Γοδόι, Φωτάκης, Μαρτίνες, Βιγιαφάνες (68’ Μύγας), Κάπελ, Άλβες (84’ Βασιλείου)

Σχετικά άρθρα