Αρχική / More / Αθλητικά / Προσέφυγε στο ΣτΕ ο Βασιλόπουλος
Προσέφυγε στο ΣτΕ ο Βασιλόπουλος thumbnail

Προσέφυγε στο ΣτΕ ο Βασιλόπουλος

Άρχισαν τα όργανα και επισήμως! Ο Δήμος της Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας κατέθεσε προσφυγή στο ΣτΕ κατά του νέου ρυθμιστικού σχεδίου Αθήνας – Αττικής (Ν. 4277/2014), βάσει του οποίο αποχαρακτηρίζεται δασική έκταση του άλσους Φιλαδέλφειας και παραχωρείται για τα σχέδια κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

Την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς στο επεισοδιακό δημοτικό συμβούλιο η Δημοτική αρχή, εξουσιοδότησε τον Άρη Βασιλόπουλου με ψήφος 18 (και 5 αποχές) "να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υπεράσπιση των συμφερόντων του δήμου". Και χθες έγινε η πρώτη ουσιαστική εχθρική πράξη από πλευράς Δήμου.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της "Εφ. Των Συντακτών": "Το Συμβούλιο εξέφρασε την αντίθεσή του στην απόφαση της διεύθυνσης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής ("Τροποποίηση – Επικαιροποίηση της μελέτης με τίτλο "Προστασία, Διαχείριση και Ανάπλαση Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας"", αριθ. πρωτ. 2008/03.11.2014), που απορρίπτει δημοτική μελέτη ανάπλασης του άλσους με την επίκληση του νέου ρυθμιστικού σχεδίου. Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη διοικητική πράξη κατ’ εφαρμογή του νέου ρυθμιστικού.

Με την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο Δήμος στρέφεται εναντίον της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και του υπουργείου Περιβάλλοντος, ζητώντας να ακυρωθεί η εν λόγω απόφαση.

"Ισχυριζόμαστε ότι ο νέος ρυθμιστικός νόμος αντιτίθεται στο άρθρο 24 του Συντάγματος για την προστασία των δασών, στη δασική νομοθεσία και γενικότερα στην πολεοδομική νομοθεσία. Είναι πολιτικό μας καθήκον να υπερασπιστούμε τη δημόσια περιουσία και το πράσινο, συνεχίζοντας την παράδοση παλαιότερων δημοτικών αρχών. Διεκδικούμε το δικαίωμα του δήμου να διαχειρίζεται το άλσος στην ολότητά του και να διαφυλάξει το δασικό χαρακτήρα του. Το γήπεδο της ΑΕΚ μπορεί και πρέπει να γίνει με απόλυτη προστασία του άλσους, στα όρια του παλιού παραχωρητηρίου των 26,6 στρεμμάτων. Δεν γίνεται να μην έχει λόγο ο δήμος σε μια σειρά βασικών παραμέτρων, όπως η συγκοινωνιακή παράμετρος, η περιβαλλοντική, η χωροταξική, το ύψος γηπέδου. Δεν έγινε καμία ουσιαστική συζήτηση με την τοπική κοινωνία για το σχέδιο του γηπέδου, δεν αναζητήθηκαν εναλλακτικές λύσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση της πόλης. Λέμε ναι στο γήπεδο, αλλά με σεβασμό στην πόλη και την τοπική κοινωνία", δηλώνει στην "Εφ.Συν." ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Βαγγέλης Κουμαριανός.

Διαβάστε ΕΔΩ το πλήρες κείμενο της προσφυγής

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X