Τρίτη και φαρμακερή;

Ο Μίτσελ είχε βρεθεί σε παρόμοια πολύ δύσκολη θέση άλλες δύο φορές στο παρελθόν της θητείας του στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. 
 
Η πρώτη ήταν πέρσι το φθινόπωρο, όταν στο ματς με τον Ατρόμητο στο Φάληρο η αλλαγή ήταν έτοιμη, θρυλείται ότι ο Φαν Μαρβάικ ήταν ήδη στο γήπεδο, αλλά το 0-1 έγινε 2-1 κι ο Ισπανός είχε παραμείνει στη θέση του. Φτάνοντας στη συνέχεια σε άνετη κατάκτηση τίτλου και μια ανάσα από τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. 
 
Η δεύτερη ήταν πριν από ένα μήνα, μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ και την ισοπαλία με τον ΠΑΣ. Ο Μίτσελ θα είχε φύγει, αλλά υπήρχε μπροστά το καθοριστικό ματς με την Μάλμε που φρέναρε τις εξελίξεις. Ο Ολυμπιακός νίκησε τους Σουηδούς, έκανε τρεις μαζεμένες νίκες στο πρωτάθλημα με ξέσπασμα στην Μυτιλήνη κι ο προπονητής δεν άλλαξε. 
 
Τώρα ο Ισπανός είναι στην ίδια πολύ δύσκολη θέση. «Τελειωμένος» εθεωρείτο και στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις, αλλά αποδείχτηκε «εφτάψυχος». 
 
Μια ομοιότητα είναι ότι και τώρα υπάρχει μπροστά ένα καθοριστικό παιχνίδι, αυτό στην Ξάνθη, το οποίο μπορεί να προκαλέσει πάλι αλλαγή δεδομένων και ατμόσφαιρας, η οποία χτες το βράδυ ήταν βαρύτατη για τον Μίτσελ σε όλους τους χώρους του γηπέδου. Στην εξέδρα, στα αποδυτήρια, στην αίθουσα Τύπου, στη σουίτα του προέδρου…
 
Για τον Μίτσελ υπάρχουν διάφορε(τικε)ς απόψεις. Ότι είναι ο πιο λαμπερός προπονητής που πέρασε ποτέ από τον Ολυμπιακό, αλλά έχει σοβαρά «ελαττώματα» στην ετοιμασία του αγωνιστικού πλάνου. Ότι αποτελεί διεθνές κόσμημα για τον Ολυμπιακό με την προσωπικότητα και το ήθος του, αλλά κι ότι δεν μπορεί να βοηθήσει την ομάδα στο θεαματικό κομμάτι του παιχνιδιού της. Ότι είναι δίκαιος στα αποδυτήρια, αλλά και ότι έχει χάσει τα αποδυτήρια. Ότι έχει μεγάλες ευθύνες για την φετινή εικόνα της ομάδας, αλλά όχι τις περισσότερες με την αποδυνάμωση του ρόστερ. 
 
Για όλες τις λεπτομέρειες της σχέσης του Μίτσελ με τον Ολυμπιακό υπάρχει λόγος και αντίλογος. 
 
Το σίγουρο είναι ότι αυτή τη φορά χρειάζεται αποφασιστικός χειρισμός της υπόθεσης του προπονητή. Ή μένει μέχρι το τέλος της σεζόν, στηρίζεται δημοσίως και εμπράκτως, προχωράει ως το απόλυτο αφεντικό. Ή φεύγει, αντικαθίσταται με υπηρεσιακή ή μόνιμη λύση, αλλάζει η ατμόσφαιρα και φουλάρει αλλιώς ο Ολυμπιακός για τους στόχους της φετινής σεζόν και για την προετοιμασία της επόμενης χρονιάς. 
 
Τι από τα δύο θα συμβεί, θα το γνωρίζουμε σύντομα…

Σχετικά άρθρα