Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / El Pais: Εκβιάζουν με το Grexit τους Έλληνες ψηφοφόρους οι Γερμανοί
El Pais: Εκβιάζουν με το Grexit τους Έλληνες ψηφοφόρους οι Γερμανοί thumbnail

El Pais: Εκβιάζουν με το Grexit τους Έλληνες ψηφοφόρους οι Γερμανοί


Την Γερμανία, καταγγέλλει η Ισπανική εφημερίδα El Pais, για εφαρμογή στρατηγικής φόβου μέσω του Grexit, ώστε να αποτρέψει την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα θα τεθεί ζήτημα αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας εάν επικρατήσει στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι κάτι που η Γερμανία δεν επιθυμεί.
Το Βερολίνο θεωρεί πως το 2% που αποτελεί η ελληνική οικονομία στο σύνολο της οικονομίας της ΕΕ, δεν θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα σε μια πιθανή έξοδο και γι αυτό επαναφέρει την περίπτωση του Grexit, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής φόβου και προφανώς επηρεασμού του εκλογικού αποτελέσματος της Ελλάδας.
Η "ζημιά" θα φτάσει τα 300 δισεκατομμύρια και από αυτά τα 65 θα είναι της Γερμανίας.
Το Βερολίνο θεωρεί πως αν η Αθήνα κάνει την αρχή και επιτύχει τότε και η Μαδρίτη μαζί με άλλες χώρες θα ζητήσουν αναδιάρθρωση του χρέους.
Αντιδράσεις βέβαια σε αυτό τον άξονα του Βερολίνου, σύμφωνα με την Ισπανική εφημερίδα, υπάρχουν ακόμα και από το εσωτερικό της Γερμανικής πολιτικής σκηνής, με τους σοσιαλδημοκράτες που συμμετέχουν στο κυβερνητικό συνασπισμό, να επισημαίνουν ότι δεν θα πρέπει να γίνονται παρεμβάσεις σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα εν μέσω προεκλογικής περιόδου και μάλιστα με απειλές. Στο Die Linke θεωρούν ότι το άρθρο του Der Spiegel που επανέφερε τον όρο του Grexit πηγάζει από κύκλους της Γερμανικής κυβέρνησης.


Σύμφωνα με την Ισπανική εφημερίδα είναι η πολλοστή φορά που εμφανίζονται πιέσεις προς την Αθήνα με την χρήση του Grexit.
Η πρώτη ήταν όταν το 2011 ο Γιώργος Παπανδρέου είχε κάνει λόγο για δημοψήφισμα και η δεύτερη το 2012 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολύ κοντά στο να πάρει την εξουσία στις εκλογές.
Η El Pais καταλήγει επισημαίνοντας ότι το σχέδιο της ΕΕ για διάσωση της Ελλάδας ήταν κάθε άλλο παρά επιτυχία καθώς με την "βοήθεια" αυτή η ανεργία έφτασε στο 25% , το χρέος έφτασε στο 175% από 148% και το ΑΕΠ μειώθηκε περισσότερο από 20%  
Σε κάθε περίπτωση το άρθρο καταλήγει ότι η Γερμανία θέλει να αποφύγει επέκταση του θέματος και σε άλλες χώρες μιας και κάτι τέτοιο θα θεωρηθεί κατ’ αυτήν ως μια πιθανή κρίση του ευρώ.


koutipandoras.gr


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X