Αρχική / Διατροφή / Πώς να χάσω κιλά ενώ πάσχω από υποθυρεοειδισμό;
Πώς να χάσω κιλά ενώ πάσχω από υποθυρεοειδισμό; thumbnail

Έλενα Μαρία, 15 ετών

Πώς να χάσω κιλά ενώ πάσχω από υποθυρεοειδισμό;

ΕΡΩΤΗΜΑ


Είμαι 15 ετών ζυγίζω 100 κιλά και έχω ύψος 175. Εχω υποθυρεοειδισμό. Πώς θα χάσω 30 – 35 κιλά;


Στο ερώτημα απάντησε η Διαιτολόγος Εκάβη Γεωργουσοπούλου


 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ


Καλησπέρα,


Όντως θα ήταν σημαντικό να χάσετε τουλάχιστον τα πρώτα 20 κιλά μέσα στον επόμενο χρόνο για να εξασφαλίσετε την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού σας. Οι θυρεοειδοπάθειες όπως ο υποθυρεοειδισμός διαγιγνώσκονται και ρυθμίζονται με τη βοήθεια ενδοκρινολόγου, συνήθως με φαρμακευτική αγωγή. Χρειάζεται συγκεκριμένη διαδικασία με αιματολογικές εξετάσεις ώστε να πετύχει κανείς το θεραπευτικό αποτέλεσμα. Όταν το πετύχει και ρυθμιστεί η ορμονική δραστηριότητα, τότε είναι πιο εύκολη η απώλεια σωματικούς βάρους. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι και τώρα δεν μπορείτε να επιτύχετε απώλεια βάρους εάν ξεκινήσετε μία προσπάθεια.


Άρα, απευθυνθείτε άμεσα σε κάποιον ενδοκρινολόγο για τη ρύθμιση της λειτουργίας του θυρεοειδούς και ταυτόχρονα θα ήταν σκόπιμο να απευθυνθείτε άμεσα σε εξειδικευμένο διαιτολόγο, για να σας βοηθήσει σε αυτή φάση να χάσετε το υπερβάλλον βάρος με διαιτολόγιο ή συμβουλές βασισμένες στην καθημερινότητά σας, καθώς έχετε να διανύσετε έναν αρκετά μακρύ δρόμο για να φτάσετε στο στόχο σας και η βοήθεια είναι πολύτιμη.


Με εκτίμηση,


Εκάβη Γεωργουσοπούλου


 


Η Διαιτολόγος Εκάβη Γεωργουσοπούλου είναι κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος, πτυχιούχος  του τμήματος Διαιτολογίας_Διατροφής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, όπου έλαβε βαθμό πτυχίου 8.2. Είναι επιστημονική υπεύθυνη του Διαιτολογικού τμήματος της κλινικής Cosmetic Derma Medicine και είναι υπεύθυνη μαθημάτων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών.


Μετεκπαιδεύτηκε σε επίπεδο μεταπτυχιακών σπουδών στη Βιοστατιστική, στην Ιατρική σχολή Αθηνών (Εθνικό και Καποδιστρειακό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Η Διαιτολόγος Εκάβη Γεωργουσοπύλου είναι υποψήφια διδάκτωρ του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και έχει επίσης συμμετάσχει ως Διαιτολόγος – "investigator" σε πολλά ερευνητικά πρωτόκολλα και κλινικές μελέτες που αφορούσαν στην καρδιαγγειακή νόσο. Έκανε πρακτική άσκηση μέσω του Πανεπιστημίου σε πολλά από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας (ΓΝΑ Αττικό, Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία", ΓΝΑ "Γεννηματάς", ΓΝΑ "Αγία Όλγα", ΓΝΑ ΚΑΤ).


Η Διαιτολόγος Εκάβη Γεωργουσοπούλου έχει δημοσιεύσει εργασίες της σε πολλά καταξιωμένα διεθνή και Ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε πολλά διεθνή και πανελλήνια συνέδρια.
Η Διαιτολόγος Εκάβη Γεωργουσοπούλου έχει τιμηθεί υποτροφία για την εκπόνηση της διδιακτορικής της διατριβής από την Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης.
Επιστημονικά άρθρα της Διαιτολόγου  έχουν δημοσιευτεί σε έγκυρα Ελληνικά και Ξενόγλωσσα περιοδικά και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή ηλεκτρονικών διεθνών βιβλίων.


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X