Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Νέες δημοσκοπήσεις: Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, μάχη για την τρίτη θέση
Νέες δημοσκοπήσεις: Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, μάχη για την τρίτη θέση thumbnail

Νέες δημοσκοπήσεις: Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, μάχη για την τρίτη θέση


Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ καταγράφουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται μπροστά από τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων με ποσοστά που κυμαίνονται από το 3,2% μέχρι και το 3,5%.


 


Και οι τρεις δημοσκοπήσεις παρουσιάζουν το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου να μένει εκτός βουλής ενώ ιδιαιτέρως αυξημένα είναι τα ποσοστά συσπείρωσης και πόλωσης αντίστοιχα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.


 


Ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στην ερώτηση ποιον θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό ενώ στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί το προβάδισμα.


 


Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 3,2% έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου εμφανίζει δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.


 


Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28,5% και η ΝΔ 25,3%. Ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 5,8%, το ΚΚΕ με 5,7%, η Χρυσή Αυγή με 5,4%, το ΠΑΣΟΚ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,7%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,6%, ο ΛΑ.Ο.Σ με 2% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%.


 


Άλλο κόμμα επιλέγει το 2% του δείγματος. Το Λευκό/Άκυρο συγκεντρώνει 0,9%, ενώ ένα 13,1% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι δεν έχουν αποφασίσει.Στην ερώτηση «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό για μετά τις εκλογές», τον Αντώνη Σαμαρά επέλεξε το 40,3% και τον Αλέξη Τσίπρα το 34,9%. Ένα 23,5% απάντησε «Κανένας».Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το διάστημα 5 – 7 Ιανουαρίου 2015.


 


Προβάδισμα 3,3 ποσοστιαίων μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, καταγράφει δημοσκόπηση της ALCO, που δημοσιεύεται στο «Ποντίκι».


 


Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, τη ΝΔ προτιμούν το 30,5% των ερωτηθέντων, ΣΥΡΙΖΑ 33,8%, ΠΑΣΟΚ 3,9%, ΑΝΕΛ 2,4%, Χρυσή Αυγή 4,4%, ΚΚΕ 4,1%, Το Ποτάμι 4,5%, Κίνημα Δημοκρατικών Σοσιαλιστών 2,7%, άλλο 3,4% και αναποφάσιστοι εμφανίζονται το 10,3%.Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 59%, έναντι 20% της ΝΔ.Η καταγραφή των τάσεων της ΑLCO έγινε το διάστημα 4-6 Ιανουαρίου 2015.


 


Προβάδισμα 3 ποσοστιαίων μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, καταγράφει δημοσκόπηση της Pulse που δημοσιεύεται στο Action24.


 


Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων, τη ΝΔ προτιμούν το 27% των ερωτηθέντων, ΣΥΡΙΖΑ 30,5%, ΠΑΣΟΚ 6%, Χρυσή Αυγή 6%, Το Ποτάμι 6%, ΚΚΕ 5,5%, ΑΝΕΛ 3%, Κίνημα Δημοκρατικών Σοσιαλιστών 2,5%, άλλο 4% και αναποφάσιστοι εμφανίζονται το 9,5%.


 Ο Αντώνης Σαμαράς εξακολουθεί να προηγείται ως καταλληλότερος πρωθυπουργός με 36% έναντι 30% του Αλέξη Τσίπρα.


 Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 61%, έναντι 29% της ΝΔ. 


Η καταγραφή της Pulse έγινε το διάστημα 5-6 Ιανουαρίου 2015.Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X