Αρχική / Διατροφή / Δίαιτα / Είναι επικίνδυνη η απότομη απώλεια βάρους σε νεαρή ηλικία;
Είναι επικίνδυνη η απότομη απώλεια βάρους σε νεαρή ηλικία; thumbnail

Ανθή, 12 ετών

Είναι επικίνδυνη η απότομη απώλεια βάρους σε νεαρή ηλικία;

ΕΡΩΤΗΜΑ


Γεια σας, είμαι 12 χρονών και έχω ύψος 1,63 και βάρος 65-68 κιλά. Θέλω να φθάσω τα 40 κιλά. ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!


Στο ερώτημα απάντησε η Εκάβη Γεωργουσοπούλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Καλησπέρα,


Σε αυτή την ηλικία που η ανάπτυξη ακόμα εξελίσσεται, είναι επικίνδυνο να χαθεί απότομα τόσο βάρος. Επιπλέον, τα 40 κιλά που έχεις θέσει ως στόχο είναι υπερβολή, καθώς δε συμβαδίζουν με το ύψος σου στις καμπύλες ανάπτυξης παιδιών. Συνεπώς, καλό θα ήταν να επικοινωνήσεις με κάποιον ειδικό που θα σου ορίσει το βάρος στόχο μετά από ανάλυση της σωματικής σου σύστασης, αλλά και να διαμορφώσετε μαζί ένα διατροφικό πλάνο που θα σε καλύπτει. Σε κάθε περίπτωση, μην αγχώνεσαι γιατί ο στόχος σου δεν είναι πολύ μακριά (και σίγουρα δεν μπορεί να είναι στα 40 κιλά). Εάν δεν αγαπάς το σώμα σου και θεωρείς ότι μόνο στα 40 κιλά θα σε ικανοποιεί, σου προτείνω αφενός να μοιραστείς αυτές τις σκέψεις με κάποιο άτομο της εμπιστοσύνης σου που θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις αυτή τη φάση, αφετέρου να απευθυνθείς σε ειδικό (διαιτολόγο) και να μην ακολουθήσεις στερητικές δίαιτες που διακινδυνεύουν την υγεία σου.


Με εκτίμηση,


Εκάβη Γεωργουσοπούλου


 


Η Διαιτολόγος Εκάβη Γεωργουσοπούλου είναι κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος, πτυχιούχος  του τμήματος Διαιτολογίας_Διατροφής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, όπου έλαβε βαθμό πτυχίου 8.2. Είναι επιστημονική υπεύθυνη του Διαιτολογικού τμήματος της κλινικής Cosmetic Derma Medicine και είναι υπεύθυνη μαθημάτων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών.


Μετεκπαιδεύτηκε σε επίπεδο μεταπτυχιακών σπουδών στη Βιοστατιστική, στην Ιατρική σχολή Αθηνών (Εθνικό και Καποδιστρειακό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Η Διαιτολόγος Εκάβη Γεωργουσοπύλου είναι υποψήφια διδάκτωρ του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και έχει επίσης συμμετάσχει ως Διαιτολόγος – «investigator» σε πολλά ερευνητικά πρωτόκολλα και κλινικές μελέτες που αφορούσαν στην καρδιαγγειακή νόσο. Έκανε πρακτική άσκηση μέσω του Πανεπιστημίου σε πολλά από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας (ΓΝΑ Αττικό, Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», ΓΝΑ «Γεννηματάς», ΓΝΑ «Αγία Όλγα», ΓΝΑ ΚΑΤ).


Η Διαιτολόγος Εκάβη Γεωργουσοπούλου έχει δημοσιεύσει εργασίες της σε πολλά καταξιωμένα διεθνή και Ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε πολλά διεθνή και πανελλήνια συνέδρια.
Η Διαιτολόγος Εκάβη Γεωργουσοπούλου έχει τιμηθεί υποτροφία για την εκπόνηση της διδιακτορικής της διατριβής από την Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης.
Επιστημονικά άρθρα της Διαιτολόγου  έχουν δημοσιευτεί σε έγκυρα Ελληνικά και Ξενόγλωσσα περιοδικά και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή ηλεκτρονικών διεθνών βιβλίων.


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X