Αρχική / Διατροφή / Δίαιτα / Πώς να αντιμετωπίσω τη λαιμαργία που με πιάνει;
Πώς να αντιμετωπίσω τη λαιμαργία που με πιάνει; thumbnail

Χρύσα, 13 ετών

Πώς να αντιμετωπίσω τη λαιμαργία που με πιάνει;

ΕΡΩΤΗΜΑ
Γεια σας. Ειμαι 13 χρονών και ζυγίζω περίπου 90-95 κιλά με ύψος 160 cm. Θα σας παρακαλούσα να μου πείτε πως να σταματήσω την λαιμαργία και να αυτοσυγκρατηθώ χωρίς να χαλάω τη διατροφή που κάνω και θα σας παρακαλούσα αν μπορείτε να μου φτιάξετε ένα πλάνο διατροφής. Ευχαριστώ πολύ. Καλη χρονιά σε όλους σας!


Στο ερώτημα απάντησε η Εκάβη Γεωργουσοπούλου, Διαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΑΠΑΝΤΗΣΗ
Καλησπέρα σας,


Καταρχάς το βάρος στόχος (που άρα καθορίζει και την απώλεια) θα ήταν σωστό να προσδιοριστεί μετά από μία ανάλυση σωματικής σύστασης, η οποία δίνει μία καθαρή εικόνα για το ποσοστό λίπους αλλά και μυϊκής μάζας στο σώμα του κάθε ενδιαφερόμενου, μιας και αυτά είναι που θα καθορίσουν ένα υγιές σωματικό βάρος, που θα μπορεί πιο εύκολα να διατηρηθεί. Επομένως σε αυτό θα χρειαστείτε τη συμβολή ενός επιστήμονα διαιτολόγου για να προσδιορίσει τόσο το βάρος-στόχο, όσο και το διατροφικό που θα πρέπει να δομηθεί με άξονα τον τρόπο ζωής σας, τις γευστικές σας προτιμήσεις και απαιτήσεις, για να γίνει αρκετά πιο εύκολη η διαδικασία. Συνεπώς, ένα πλάνο διατροφής που θα σκεφτώ εγώ χωρίς να λάβω υπόψη μου τα παραπάνω στοιχεία δεν είναι σκόπιμο, ειδικά για ένα νεαρό άτομο της ηλικίας σας.


 


Με εκτίμηση,
Εκάβη Γεωργουσοπούλου


 


Η Διαιτολόγος Εκάβη Γεωργουσοπούλου είναι κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος, πτυχιούχος  του τμήματος Διαιτολογίας_Διατροφής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, όπου έλαβε βαθμό πτυχίου 8.2. Είναι επιστημονική υπεύθυνη του Διαιτολογικού τμήματος της κλινικής Cosmetic Derma Medicine και είναι υπεύθυνη μαθημάτων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών.


Μετεκπαιδεύτηκε σε επίπεδο μεταπτυχιακών σπουδών στη Βιοστατιστική, στην Ιατρική σχολή Αθηνών (Εθνικό και Καποδιστρειακό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Η Διαιτολόγος Εκάβη Γεωργουσοπύλου είναι υποψήφια διδάκτωρ του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και έχει επίσης συμμετάσχει ως Διαιτολόγος – «investigator» σε πολλά ερευνητικά πρωτόκολλα και κλινικές μελέτες που αφορούσαν στην καρδιαγγειακή νόσο. Έκανε πρακτική άσκηση μέσω του Πανεπιστημίου σε πολλά από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας (ΓΝΑ Αττικό, Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», ΓΝΑ «Γεννηματάς», ΓΝΑ «Αγία Όλγα», ΓΝΑ ΚΑΤ).


Η Διαιτολόγος Εκάβη Γεωργουσοπούλου έχει δημοσιεύσει εργασίες της σε πολλά καταξιωμένα διεθνή και Ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε πολλά διεθνή και πανελλήνια συνέδρια.
Η Διαιτολόγος Εκάβη Γεωργουσοπούλου έχει τιμηθεί υποτροφία για την εκπόνηση της διδιακτορικής της διατριβής από την Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης.
Επιστημονικά άρθρα της Διαιτολόγου  έχουν δημοσιευτεί σε έγκυρα Ελληνικά και Ξενόγλωσσα περιοδικά και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή ηλεκτρονικών διεθνών βιβλίων.


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X