Αρχική / Ψυχολογία / Οικογένεια / Και αν δεν αρέσουν στο παιδί μου τα σπορ;
Και αν δεν αρέσουν στο παιδί μου τα σπορ;  thumbnail

Και αν δεν αρέσουν στο παιδί μου τα σπορ;

Και αν δεν του αρέσουν τα σπορ;


 

 Μπορεί τα αθλήματα, ειδικά τα ομαδικά, να ενισχύουν την αυτοπεποίθηση του παιδιού, να το μαθαίνουν να συνυπάρχει με άλλα παιδάκια, να βελτιώνουν τη φυσική του κατάσταση και γενικότερα να συμβάλλουν στην καλή του υγεία, ωστόσο, δεν αρέσουν σε όλα τα παιδιά. Οι λόγοι ποικίλουν και βασίζονται στον ντροπαλό χαρακτήρα τους, στην επιλογή ενός σπορ που δεν τους ταιριάζει, στην αυστηρότητα του προπονητή ή σε κάποιο πρόβλημα υγείας που δεν έχετε ανακαλύψει ακόμα. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να εξετάζονται από γιατρό, πριν από την εγγραφή σε οποιοδήποτε άθλημα.

Έχει παρατηρηθεί ότι ακόμα και παιδιά που έλεγαν πως μισούσαν τα σπορ άρχισαν νααλλάζουν γνώμη όταν έβρισκαν το άθλημα που τους άρεσε, όταν περνούσαν καλά μέσα στην ομάδα και όταν έβλεπαν ότι τα κατάφερναν. Ακόμα, όμως, και αν το δικό σας παιδάκι συνεχίζει να μην ενθουσιάζεται με τα ομαδικά σπορ, υπάρχουν λύσεις.

Το παιχνίδι στον κήπο, το ποδήλατο, το σχοινάκι, ο χορός και άλλες δραστηριότητες που μπορεί να κάνει μόνο του θα του προσφέρουν μεγάλη ευχαρίστηση. Επίσης, υπάρχουν πολλά ατομικά σπορ από τα οποία μπορεί να διαλέξει εκείνο που του ταιριάζει, όπως η κολύμβηση, η ιππασία, το γκολφ, το τένις, ο στίβος, η ενόργανη γυμναστική και πολλά άλλα. 

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να το βοηθήσετε να βρει τη δραστηριότητα που είναι στα μέτρα του και να εγκρίνετε την τελική του επιλογή. Καλό θα ήταν να είστε ανοιχτή σε ασυνήθιστα αθλήματα που ίσως να μην μπορεί να κάνει στο σχολείο και να οπλιστείτε με υπομονή, γιατί μπορεί να χρειαστεί να δοκιμάσει αρκετά σπορ μέχρι να καταλήξει. Σκεφτείτε απλά πως αξίζει τον κόπο να το βρει, αν πρόκειται να το αγαπήσει τόσο που να το εξασκεί μια ολόκληρη ζωή…

Δείτε περισσότερες ιδέες για την άσκηση του παιδιού σας εδώ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X