Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Γάμος: Όταν ο άνδρας κάνει δουλειές στο σπίτι…
Γάμος: Όταν ο άνδρας κάνει δουλειές στο σπίτι...  thumbnail

Γάμος: Όταν ο άνδρας κάνει δουλειές στο σπίτι…

Μια νέα μελέτη βρήκε ότι ο χρόνος που ένας άνδρας αφιερώνει στο νοικοκυριό εξαρτάται από τη φύση του επαγγέλματος του. Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές αφού ανέλυσαν δεδομένα που είχαν συλλεχθεί ανάμεσα στα έτη 1981 και 2009, βρήκαν ότι οι άνδρες που ήταν παντρεμένοι, ή συζούσαν και έκαναν κάποιο από τα επαγγέλματα που χαρακτηρίζονται παραδοσιακά ως «γυναικεία», όπως είναι για παράδειγμα αυτό του δασκάλου, ή του νοσηλευτή αφιέρωναν πολύ περισσότερο χρόνο στις δουλειές του σπιτιού, σε σύγκριση με αυτούς που έκαναν κάποιο παραδοσιακά «ανδρικό» επάγγελμα.


Επιπρόσθετα οι σύζυγοι, ή σύντροφοι των ανδρών που έκαναν τα «γυναικεία» επαγγέλματα αφιέρωναν λιγότερο χρόνο σε δουλειές του σπιτιού, σε σύγκριση με εκείνες των ανδρών που έκαναν τα «ανδρικά».

Παράλληλα όμως, βρέθηκε ότι η φύση του επαγγέλματος δεν είχε καμία σχέση με την ενασχόληση με το νοικοκυριό στους εργένηδες. Φαίνεται ότι η φύση του επαγγέλματος επηρεάζει το χρόνο που αφιερώνει κανείς στο νοικοκυριό, μέσω της αλληλεπίδρασης και των διαπραγματεύσεων των δύο συντρόφων, στα πλαίσια μιας ρομαντικής σχέσης.

Σε γενικές γραμμές η έρευνα αποκαλύπτει οι γυναίκες είναι αυτές που κάνουν τα 2/3 των δουλειών του σπιτιού. Η παρούσα μελέτη όμως, δείχνει επίσης ότι ο καταμερισμός των εργασιών στο σπίτι εξαρτάται και από τα επαγγέλματα των δύο συντρόφων.


Το άρθρο επιμελήθηκε ο Κ.Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, www.andrologia.gr

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X