Για το 2/2 ο Παναθηναϊκός στη Βαρκελώνη

Ο Παναθηναϊκός έχει ταξιδέψει στην Βαρκελώνη για το παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής του Top-16 της Ευρωλίγκας κόντρα στη Μπαρτσελόνα (21:45, Novasports 2, pamesports.gr).

Οι πρωταθλητές Ελλάδας αναμετρώνται για 3η φορά φέτος με τους Καταλανούς. Τις δύο προηγούμενες, για την regular seasson, γνώρισαν την ήττα τόσο στο Παλαού Μπλαουγκράνα, όσο και στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα του Ιβάνοβιτς μετά τη νίκη επί των πρωταθλητών Ευρώπης, την προηγούμενη αγωνιστική, θέλουν να πάρουν τη νίκη στη Βαρκελώνη, για να συνεχίσουν ιδανικά. Ωστόσο το παιχνίδι είναι ιδιαίτερα δύσκολο παρά το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα δεν βρίσκεται στην καλύτερη της κατάσταση.

Στις δηλώσεις τους κατά την αναχώρηση, οι πράσινοι τόνιζαν πως έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για να πάρουν τη νίκη, η οποία αν έρθει θα είναι η δεύτερη εκτός έδρας στην φετινή Ευρωλίγκα. Μία νίκη που θα δώσει αυτοπεποίθηση και θα διώξει το «φάντασμα» και το άγχος των πράσινων για μία μεγάλη εκτός έδρας νίκη.

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς δεν υπολογίζει στον Νίκο Παππά ο οποίος έμεινε στην Αθήνα καθώς ανέβασε πυρετό. Κατά τα λοιπά ο Μαυροβούνιος τεχνικός δεν αντιμετωπίζει κάποιο άλλο πρόβλημα.

Από την άλλη μεριά η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, βλέπει ως μία πρώτης τάξεως ευκαιρία το παιχνίδι με το τριφύλλι, με σκοπό να επανέλθει στις νίκες, αφού προέρχεται από τρεις σερί ήττες. Ο Έντουιν Τζάκσον αποτελεί την διαφοροποίηση στο ρόστερ της Μπαρτσελόνα, με τον Πασκουάλ να κάνει ξεκάθαρο πως η συμμετοχή των Όλεσον και Αμπρίνες θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Δεδομένη είναι η απουσία του Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Οι γηπεδούχοι στο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής αντιμετώπιζαν την Άλμπα στο Βερολίνο όπου γνώρισαν την ήττα με 80-70.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Λουίτζι Λαμόνικα από την Ιταλία, ο Μιλιβόγε Γιόβτσιτς από τη Σερβία και Τόμας Γιασεβίτσιους από τη Λιθουανία.

Σχετικά άρθρα