Ζωντανή πρόκριση για την Εθνική Νέων

Η Εθνική Νέων αναδείχθηκε ισόπαλη 21-21 κόντρα στα Νησιά Φερόε στην πρεμιέρα της στον 8ο προκριματικό όμιλο που φιλοξενείται στην Αργολίδα και το κλειστό της Νέας Κίου. Το αποτέλεσμα μπορεί να μην ήταν το επιθυμητό για την ελληνική ομάδα, ωστόσο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα διατήρησε τις ελπίδες πρόκρισης στα τελικά της Βραζιλίας. Η Εθνική ομάδα έτσι και αλλιώς χρειαζόταν νίκη την Κυριακή (12:00) κόντρα στην Σερβία, αφού πολύ δύσκολα με άλλο αποτέλεσμα θα μπορούσε να πάρει την πρωτιά και το εισιτήριο για την τελική φάση.

Κόντρα στα Νησιά Φερόε η ελληνική ομάδα αιφνιδιάστηκε, αφού συνάντησε έναν αντίπαλο με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση με επικίνδυνους σουτέρ στην περιφέρεια.

Από την άλλη πλευρά η «γαλανόλευκη» είχε πολύ άγχος δεν κατάφερε να βρει ρυθμό, εκτός από κάποια ξεσπάσματα.
Ακόμα και έτσι όμως θα μπορούσε να πάρει την νίκη, αφού ο Κεδέρης στο 59:24 έκανε το 21-20, αλλά ο Χέντερσον από θέση πίβοτ ισοφάρισε στο 59:50 σε μία επίθεση όπου οι φιλοξενούμενοι είχαν αριθμητικό πλεονέκτημα.

«Δεν παίξαμε καλά. Τα παιδιά προσπάθησαν. Κρατάμε το γεγονός ότι έχουμε ακόμα τις δυνατότητες να προκριθούμε. Πρέπει την Κυριακή να κάνουμε την υπέρβαση κόντρα στην Σερβία. Θα είναι ένα άλλο παιχνίδι», σχολίασε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Στέλιος Σεϊρεκίδης.

Από την πλευρά του ο πίβοτ της Εθνικής Ανδρέας Αραπακόπουλος είπε: «Είχαμε πολύ άγχος. Παίξαμε κόντρα σε μια δουλεμένη ομάδα που ξέρει καλό χάντμπολ και εκμεταλλεύτηκε τα λάθη μας. Πρέπει να ξεχάσουμε αυτό το ματς και να τα δώσουμε όλα για την πρόκριση την Κυριακή».

ΕΛΛΑΔΑ- ΝΗΣΙΑ ΦΕΡΟΕ 21-21
Τα πεντάλεπτα: 1-0, 2-0, 3-3, 6-4, 7-6, 8-7 (ημχ.), 11-9, 14-13, 15-16, 17-18, 19-19, 21-21

ΕΛΛΑΔΑ (Στέλιος Σεϊρεκίδης): Μπουκοβίνας, Ιωάννου, Δομπρής, Αραπακόπουλος, Παπαδόπουλος, Καφαντάρης 2, Σάββας 2, Βλαχοθανάσης, Μυλωνάς 3, Σεϊρεκίδης 1, Κεδέρης 5, Κρεμαστιώτης 2, Χατζηβακαλέλης, Πασσιάς 1, Μπάγιος 2, Χερουβείμ 3.

ΝΗΣΙΑ ΦΕΡΟΕ (Γιακουπ Ντούρχους): Σίμονσεν, Ίνιστοβου, Τόμσεν 1, Μπέργκ 1, Όλσεν Τ. 3, Γιόχανσεν, Νόρνμπεργκ 2, Όλσεν Γ., Έγκιλσνες 2, Μπάτσμαν, Κόλσκερ, Χίλνταρον 2, Γιοχάνεσεν 8, Άρτζε, Σίμονσεν 2.
Διαιτητές: Τόμασεν- Σμακ (Βέλγιο), Αντρέι (Βουλγαρία), δίλεπτα: 8-7, πέναλτι: 2/4-3/4.

Σχετικά άρθρα