Εντυπωσιακή πρεμιέρα για Αυστραλία (videos)

Το 16ο πανασιατικό πρωτάθλημα ξεκίνησε τα ξημερώματα στην Αυστραλία, η οποία διοργανώνει για πρώτη φορά το τουρνουά. Μάλιστα αυτή είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται εκτός Ασίας.
Η φιναλίστ του 2011, Αυστραλία, άνοιξε την αυλαία της διοργάνωσης εντυπωσιακά, επικρατώντας με 4-1 του Κουβέιτ. Οι παίκτες της ομάδας από τη Μέση Ανατολή πάγωσαν αρχικά το γήπεδο της Μελβούρνης καθώς προηγήθηκαν στο 8ο λεπτό με τον Φαντέλ. Ωστόσο τα καγκουρώ με μπροστάρη τον Κέιχιλ αλλά και τον Λουόνγκο έκαναν την αντεπίθεσή τους και ανέτρεψαν το σκορ μέχρι το ημίχρονο.
Οι οικοδεσπότες πέτυχαν ακόμα δύο γκολ, με πέναλτι του Γέντινακ στο 62 και τον Τροίζι στις καθυστερήσεις δείχνοντας πως είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.
Το άλλο μεγάλο φαβορί του τουρνουά και 3η το 2011, η Νότια Κορέα νίκησε δύσκολα το Ομάν του Πο Λε Γκεν. Ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο του Τσο στάθηκε αρκετό για να δώσει τους τρεις βαθμούς στο συγκρότημα του Ούλι Στίλικε.
Για τον δεύτερο όμιλο με νίκες ξεκίνησαν η Κίνα και το Ουζμπεκιστάν. Το συγκρότημα του Αλέν Περέν επικράτησε με 1-0 της Σαουδικής Αραβίας, ενώ οι Ουζμπέκοι με το ίδιο σκορ της Βόρειας Κορέας.

Σχετικά άρθρα