Μέξας: «Δεν παίζεις καλά; Χάνεις»

Ο ΚΑΟΔ προσπάθησε να κάνει μία επική ανατροπή από το -27, στο παιχνίδι με τον Κολοσσό στη Δράμα αλλά στο ματς που κρίθηκε στο σουτ του Άτκινς στο τέλος, δεν τα κατάφερε και έτσι γνώρισε την ήττα με 72-68.
Ο προπονητής του ΚΑΟΔ, Κώστας Μέξας, ανέλαβε την ήττα για την ομάδα του.
«Είναι δύσκολη μέρα για μας. Όπως είχα πει το ματς ήταν και σημαντικό και δύσκολο, έχοντας δει τον Κολοσσό. Έχασε δύσκολα στο Ρέθυμνο, στο σουτ από τον ΠΑΟΚ, κέρδισε σχετικά εύκολα τα Τρίκαλα, έκανε διπλό στο Παλέ, αξίζει όχι μόνο το σεβασμό μας, αλλά και πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια. Δυστυχώς ξεκινήσαμε το παιχνίδι χωρίς συγκέντρωση. Είχαμε ενέργεια, κυνηγούσαμε, αλλά τις περισσότερες φορές χωρίς μυαλό. Δώσαμε ελεύθερα σουτ σε παίκτες που δεν έπρεπε, τα έβαλαν και πήραν αυτοπεποίθηση και χάλασε το μυαλό μας. Σίγουρα τα 11/12 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο και τα 13/14 στις αρχές του δεύτερου είναι ποσοστό αφύσικο. Και μόνοι τους να σουτάρουν 13/14 μπορεί να μη βάλουν ποτέ. Συμβαίνει όμως, έτσι είναι το παιχνίδι. Αντιδράσαμε, υπάρχει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Παίξαμε πιο έξυπνα στην άμυνα, βάλαμε κάποια σουτ που δεν είχαμε βάλει στο πρώτο μέρος. Έτσι γύρισε το ματς και έφτασε να κριθεί σουτ. Κάποια τα βάλαμε και ισοφαρίσαμε, κάποια τα χάσαμε.
Έφτασε το ματς στη μία κατοχή, ο Τσάμης το έβαλε, ο Έρικ το έχασε. Η επιλογή ήταν δική μου, είτε να πάει μέχρι μέσα, είτε να δημιουργήσει. Δεν έχουμε άλλο δρόμο, πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά, να προσαρμοστεί και ο Τσαλδάρης και θα δούμε τι θα γίνει, έχουμε και ένα δύσκολο ματς με την ΑΕΚ».
Για την τελευταία επίθεση: «Και την προηγούμενη επίθεση ο Άτκινς την πήρε και έδωσε ασίστ στον Ζάρα για την ισοφάριση. Το σκεπτικό περίπου ήταν το ίδιο. Αποδείχθηκε λάθος, η ευθύνη είναι δική μου. Είπα στον Άτκινς να κάνει την επίθεση, το παιδί έχασε το λέι απ, μέχρι εκεί».
Για τις μεταγραφές των Τσαλδάρη και Τερόν Τζόνσον: «Με τον Τζόνσον θα συζητήσουμε τι θα γίνει. Και ο Τζόνσον να φύγει, δεν θα πάρουμε άλλον παίκτη. Δεν μπορούμε να παίρνουμε κάθε βδομάδα παίκτες. Δεν είμαστε ταχυδακτυλουργοί. Η ομάδα θέλει τον χρόνο της. Όλοι μαζί χάνουμε, όλοι μαζί κερδίζουμε. Πρέπει να μάθουμε να βλέπουμε το παιχνίδι πιο σφαιρικά, πάνω από πρόσωπα, την ομάδα να βλέπουμε. Τα πράγματα έγιναν ξανά δύσκολα, πήραμε το διπλό στη Κηφισιά, αλλά σήμερα επανήλθαμε στα πράγματα προ Κηφισιάς. Το πρωτάθλημα είναι απλό: Δεν παίζεις καλά; Χάνεις. Δεν υπάρχει κάτι άλλο».
Ο κορυφαίος παίκτης του ΚΑΟΔ, Θοδωρής Ζάρας, είπε: «Τα τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο κρίθηκε το παιχνίδι. Αφήσαμε τον Κολοσσό και κάποιους παίκτες που δεν θέλαμε, να βρουν ρυθμό. Αυτό έγινε στο πρώτο μέρος, τα έβαλαν. Μετά κυνηγούσαμε, ισοφαρίσαμε, αλλά δεν ήταν αρκετό αυτό. Το πρώτο ημίχρονο μας στοίχισε. Έχουμε δύσκολο παιχνίδι με την ΑΕΚ, θα πάμε να τα δώσουμε όλα. Βασικά πετάξαμε τη νίκη επί της Κηφισιάς σήμερα. Αν ελέγξουμε τον ρυθμό της ΑΕΚ ίσως μπορέσουμε να κάνουμε κάτι καλό».

Σχετικά άρθρα