«Ελέγξαμε ρυθμό και ριμπάουντ»

Ο έλεγχος του ρυθμού και των ριμπάουντ ήταν το «κλειδί» της εκτός έδρας νίκη του Απόλλωνα Πάτρας επί του Πανιωνίου σύμφωνα με τον Νίκο Βετούλα.
Ο κόουτς των «Φρουρών της Αχαΐας» και ο Γάιος Σκορδίλης αφιέρωσαν την νίκη στο μέλος του τεχνικού επιτελείου, Κώστα Ρακιντζή, ο οποίος το πρωί «έχασε» τον πατέρα του, αλλά δεν επέστρεψε στην Πάτρα και κάθισε κανονικά στον πάγκο του Απόλλωνα.
«Θα ήθελα να δώσω συλλυπητήρια στον Κώστα (Ρακιντζή, άμεσο συνεργάτη του), ο οποίος το πρωί “έχασε” τον πατέρα του και παρά το ατυχές αυτό γεγονός, προτίμησε να μείνει κοντά στην ομάδα», είπε ο Βετούλας και τόνισε: «Τον ευχαριστούμε όλοι, όλος ο σύλλογος. Σε ό,τι αφορά το παιχνίδι, ξέραμε πως ο Βαγγέλης (Αλεξανδρής) έχει αλλάξει το πρόσωπο του Πανιωνίου. Πως η ομάδα του παίζει καλή άμυνα και προσπαθεί να ελέγξει το ρυθμό, μαζί και ότι έχει πολύ inside game με τους Αμερικανούς, αλλά και περιφερειακό παιχνίδι. Η απώλεια του Χάνκοκ ήταν μεγάλη. Ελέγξαμε το ρυθμό και τα ριμπάουντ και στο τέλος θα έπρεπε να αποφύγουμε τα λάθη που κάναμε, να μη ρισκάρουμε τόσο πολύ. Να τελειώναμε το ματς πιο εύκολα. Είχαμε φτάσει πολλές φορές κοντά στο “διπλό” και τα καταφέραμε να το πάρουμε».
Ο Βετούλας ευχήθηκε στον Βαγγέλη Αλεξανδρή, τον οποίο είχε προπονητή στον Απόλλωνα, στον Άρη και στην ΑΕΚ, να κρατήσει τον Πανιώνιο στην κατηγορία: «Εύχομαι στον Βαγγέλη καλή τύχη και να υλοποιήσει το στόχο, να κρατήσει την ομάδα στην κατηγορία. Ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος, υπό την έννοια ότι ξεκίνησε αργά τη στελέχωση».
«Το παιχνίδι αυτό ήταν η τελευταία ευκαιρία που είχαμε, για να πάρουμε “διπλό” στον πρώτο γύρο», επισήμανε ο Γάιος Σκορδίλης, ο 28χρόνος σέντερ των «Φρουρών της Αχαΐας» και εξήγησε: «Το θέλαμε πολύ. Πολλές φορές φτάσαμε κοντά, αλλά δεν τα είχαμε καταφέρει. Ξέραμε ότι το ματς θα είναι δύσκολο, γιατί ο Πανιώνιος ήθελε πολύ τη νίκη, ώστε να ξεφύγει από την τελευταία θέση της βαθμολογίας. Το παιχνίδι είχε διακυμάνσεις. Μείναμε συγκεντρωμένοι έως το τέλος. Ο Νίκος έβαλε τις βολές και νικήσαμε. Θέλω να πω θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Κώστα Ρακιντζή, για το θάνατο του πατέρα του. Ήταν κοντά μας και τον ευχαριστούμε για αυτό».

Σχετικά άρθρα