Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Νέες δημοσκοπήσεις για τη μάχη των εκλογών
Νέες δημοσκοπήσεις για τη μάχη των εκλογών thumbnail

Νέες δημοσκοπήσεις για τη μάχη των εκλογών

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, με τη διαφορά μεταξύ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της ΝΔ να κυμαίνεται μεταξύ 2,6 και 5,5 ποσοστιαίων μονάδων.

Συγκεκριμένα, στο γκάλοπ της Κάπα Research που δημοσιεύει το «Βήμα της Κυριακής», στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε ποσοστό 28,1%, ενώ η ΝΔ στο 25,5%.

Το Ποτάμι ακολουθεί με 6,5%, η Χρυσή Αυγή με 5,4%, το ΠΑΣΟΚ με 5,2% και το ΚΚΕ με 5%. Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών βρίσκεται στο 2,8%, ενώ οι ΑΝ.ΕΛ. συγκεντρώνουν 2,6%.

«Αλλο κόμμα» απαντά το 4,1%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 12,6%, ενώ το λευκό/άκυρο το 2,2%.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά τη δημοσκόπηση που δημοσιεύει το «Βήμα της Κυριακής»Στο γκάλοπ της Αlco για λογαριασμό του «Πρώτου Θέματος», στην πρόθεση ψήφου η ψαλίδα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ βρίσκεται στις 3,2 ποσοστιαίες μονάδες υπέρ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 31,2%, έναντι 28% της ΝΔ. Τρίτο κόμμα κατατάσσεται το Ποτάμι με 4,5% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 4,2% το ΠΑΣΟΚ με 4%, το ΚΚΕ με 3,7%. Οι ΑΝ.ΕΛ. καταγράφουν 2,2%, ενώ το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών βρίσκεται στο 1,5%.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 9,6%, άλλο κόμμα απαντά το 4,4%, η αποχή αγγίζει το 3,6% και το λευκό 2,2%.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά τη δημοσκόπηση που δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα»Στην έρευνα της εταιρίας Interwiew που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» στη «μάχη» της πρόθεσης ψήφου, η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων βρίσκεται στο 3,5%.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 29,5%, ενώ η ΝΔ συγκεντρώνει 26%. Στην τρίτη θέση βρίσκονται με 5,5% ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Χρυσή Αυγή και ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,5%. Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών κινείται στο 2,5%, ενώ ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΛΑ.ΟΣ. συγκεντρώνουν από 1%

Οι αναποφάσιστοι βρίσκονται στο 8,5%, «άλλο κόμμα» απαντά το 2% και απόχη/άκυρο/λευκό το 4,5%.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά τη δημοσκόπηση που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής»Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 5,5% έναντι της ΝΔ δείχνει το γκάλοπ της ProRata που δημοσιεύει το «Παρόν».

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31% και η ΝΔ 25,5%.

Ακολουθούν Ποτάμι και ΚΚΕ με 5,5%, Χρυσή Αυγή με 4,5%, το ΠΑΣΟΚ με 3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 1,5% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%.

Στο 18% βρίσκεται η αδιευκρίνιστη ψήφος, η αποχή στο 4% και άκυρο/λευκό στο 1,5%.
Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής της Public Issue για την «Αυγή», ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 38% έναντι 30% της Ν.Δ. Ακολουθούν το Ποτάμι με 7%, το ΠΑΣΟΚ και η Χρυσή Αυγή με 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 3%, η Δημοκρατική Αριστερά με 1%, ενώ άλλο κόμμα επιλέγει το 5%.

Σύμφωνα με την έρευνα ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίζει οριακή αυτοδυναμία με 151 έδρες έναντι 80 της Νέας Δημοκρατίας. Στην παράσταση νίκης, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται της Ν.Δ. με 66% έναντι 22%.

 

www.real.gr

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X