Αρχική / Υγεία / Οδοντιατρική / Γιατί να προτιμούμε όψεις ρητίνης από όψεις πορσελάνης;
Γιατί να προτιμούμε όψεις ρητίνης από όψεις πορσελάνης; thumbnail

Γιατί να προτιμούμε όψεις ρητίνης από όψεις πορσελάνης;

Γράφει η Δέσποινα Κωστομοίρη- Χειρουργός Οδοντίατρος / Ειδικευμένη στην αισθητική οδοντιατρική/ Διευθύντρια της Athens Life Smile


Υπάρχουν πολλοί μύθοι σε σχέση με τις όψεις ρητίνης και τις όψεις πορσελάνης και είναι απαραίτητο να διασαφηνιστούν. Οι όψεις ρητίνης εφαρμόζονται από το 1990. Όχι βεβαίως από πολλούς οδοντιάτρους ανά τον κόσμο γιατί δεν είναι αποτέλεσμα μόνο επιστημονικής γνώσης αλλά κυρίως δεξιοτεχνίας και ταλέντου του οδοντίατρου .


Είναι το ίδιο υλικό που χρησιμοποιούμε οι οδοντίατροι για τα λευκά σφραγίσματα (σύνθετες ρητίνες ) τα οποία λευκά σφραγίσματα αντικατέστησαν τα αμαλγάματα (μαύρα σφραγίσματα).


 


ΟΙ ΟΨΕΙΣ ΡΗΤΙΝΗΣ


 


1) Έχουν χαμηλότερο κόστος γιατί δεν παρεμβάλλεται οδοντοτεχνίτης. Εφαρμόζονται και συγκολλούνται κατ’ευθείαν από τον οδοντίατρο χωρίς να χρειάζονται αποτυπώματα.


2) Τα υλικά που χρησιμοποιούνται σήμερα είναι εξελιγμένα και έχουν άριστη αισθητική απόδοση. Ο οδοντίατρος εφαρμόζει αυτά τα υλικά απ’ευθείας στο στόμα του ασθενούς . Μπορεί να διαμορφώσει άμεσα και την αρχιτεκτονική του κάθε δοντιού σε αντίθεση με τις όψεις πορσελάνης που οι παρεμβάσεις γίνονται μόνο από το εργαστήριο.


3) Απαιτείται ελάχιστο τρόχισμα για τα δόντια έως και καθόλου σε ορισμένες περιπτώσεις σε αντίθεση με τις όψεις πορσελάνης που απαιτείται συγκεκριμένο τρόχισμα .


4) Δεν απαιτείται πάντα αναισθησία για τα δόντια


5) Εφαρμόζονται σε ένα μόνο ραντεβού όχι μόνο για 1 αλλά για 10 δόντια με το ίδιο αισθητικό αποτέλεσμα όπως και οι όψεις πορσελάνης. Σε αντίθεση με τις όψεις πορσελάνης που χρειάζονται περισσότερα του ενός ραντεβού για την αποκατάστασή τους.


6) Εάν συμβεί οποιοδήποτε ατύχημα και σπάσει κάποια όψη αποκαθίσταται σε 1 ραντεβού και όχι σε περισσότερα όπως συμβαίνει με τις όψεις πορσελάνης, με σημαντικά χαμηλότερο κόστος .


7) Εάν στο δόντι απαιτείται και σφράγισμα μπορεί να γίνει αποκατάσταση του σφραγίσματος και ταυτόχρονα όψη στο ίδιο ραντεβού.


 


Διαβάστε περισσότερα στο http://blog.nowdoctor.gr/26734-opseis-ritinis-uperteroun-ton-opseon-porselanis/

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X