Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Εκλογές 2015: Οι αναποφάσιστοι θα καθορίσουν τη μάχη της κάλπης
Εκλογές 2015: Οι αναποφάσιστοι θα καθορίσουν τη μάχη της κάλπης thumbnail

Εκλογές 2015: Οι αναποφάσιστοι θα καθορίσουν τη μάχη της κάλπης


Χωρίς να καταγράφονται σημαντικές διαφοροποιήσεις ακόμη δύο νέες δημοσκοπήσεις στον Κυριακάτικο Τύπο.


Οι φίλα προσκείμενες στον κυβερνητικό συνασπισμό εφημερίδες Βήμα και Ελεύθερος Τύπος καταγράφουν προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ αλλά υπεροχή του κυβερνητικού κόμματος στους αναποφάσιστους.


Η δημοσκόπηση της Κάπα Research για το ΒΗΜΑ.


H νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research, που έγινε δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές, δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ προβάδισμα 2,6 ποσοστιαίων μονάδων, έναντι 2,5 που ήταν πριν από δύο εβδομάδες.


Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 28,1% έναντι της ΝΔ που συγκεντρώνει 25,5%. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται το Ποτάμι με 6,5% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,4%, το ΠΑΣΟΚ με 5,2%, το ΚΚΕ με 5%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,8% και οι ΑΝΕΛ με 2,6%.


Το 4,1% δηλώνει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα, το 2,2% λευκό/άκυρο, ενώ στο 12,6% φτάνει η αδιευκρίνιστη ψήφος.


Στην ερώτηση ποιο κόμμα θέλετε να βγει τρίτο στις εκλογές, το 26,4% απαντά Το Ποτάμι, το 20,2% το ΠΑΣΟΚ, το 13% ΚΚΕ, το 7,6% Χρυσή Αυγή, και το 6,3% Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.


Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εξακολουθεί να θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς από το 43,9% των ερωτηθέντων, αλλά με τον Αλέξη Τσίπρα να τον πλησιάζει με 36,2%.


Η πλειοψηφία εξακολουθεί να προτιμά μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά (42,5%), ενώ το 39,9% προτιμά μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα.


Η δημοσκόπηση της Pulse για τον Ελεύθερο Τύπο


Προβάδισμα 3,5 ποσοστιαίων μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ των αναποφάσιστων, το ποσοστό των οποίων αγγίζει το 10% καταγράφει η δημοσκόπηση της Pulse που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής.


Συγκεκριμένα, η εν λόγω πανελλαδική δημοσκόπηση ουσιαστικά αποτελεί «συνέχεια» της έρευνας της εταιρείας που διενεργήθηκε στις 6 Ιανουαρίου και παρουσιάστηκε στο Action24, επομένως δεν καταγράφει σημαντικές διαφοροποιήσεις στην πρόθεση ψήφου, ωστόσο μπορεί κανείς να εξαγάγει σημαντικά συμπεράσματα με φόντο την κάλπη των εκλογών.


Η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων που μονομαχούν για την πρώτη θέση έχει περιοριστεί στις 3,5 μονάδες σήμερα, από 5 που ήταν έναν μήνα πριν, ενώ οι διαφορές μεταξύ των διεκδικητών της τρίτης θέσης δεν ξεπερνούν τη 1 μονάδα.


Το κρίσιμο πάντως στοιχείο που δημιουργεί συνθήκες πραγματικού ντέρμπι, ακόμη και ανατροπής, προκύπτει από την «ακτινογραφία» των αναποφάσιστων, όπου η Ν.Δ. έχει σαφή υπεροχή.


Το 16% των αναποφάσιστων απαντά ότι είναι πιο κοντά στην επιλογή της Ν.Δ., ενώ ακολουθεί  ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι η επιλογή του 9% των πολιτών που δεν έχουν αποφασίσει ποιο κόμμα θα ψηφίσουν.


Ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί την πρώτη θέση στο ερώτημα για τον «καταλληλότερο πρωθυπουργό» με διαφορά 6 μονάδων και ποσοστό 36% έναντι 30% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X