Αρχική / More / ΖΩΔΙΑ / O Άρης στους Ιχθείς στις 12 Ιανουαρίου: Το συναίσθημα σε πρώτο πλάνο!
O Άρης στους Ιχθείς στις 12 Ιανουαρίου: Το συναίσθημα σε πρώτο πλάνο! thumbnail

O Άρης στους Ιχθείς στις 12 Ιανουαρίου: Το συναίσθημα σε πρώτο πλάνο!

Άρης στους Ιχθείς: Dont break my heart


Στις 12 Ιανουαρίου, ο Άρης, ο ενεργητικός και διεκδικητικός πλανήτης, εισέρχεται στους Ιχθείς όπου θα παραμείνει μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, κάνοντας μας να κατεβάσουμε γκάζια, να θαυμάσουμε τον έρωτα και να θέσουμε στόχο όχι σεξουαλικό, αλλά πρωτίστως συναισθηματικό.

 

Η αλήθεια είναι πως το ζώδιο των Ιχθύων είναι παράταιρο για τον Άρη, ο οποίος εκεί δεν εκδηλώνει όλη του την ενέργεια και ζωτικότητα. Έχοντας μια εξαιρετικά ανταγωνιστική ποιότητα, συχνά βάρβαρη, ο Άρης ζορίζεται, περιορίζεται και εν τέλει, επιδρά με τρόπο έντονα ονειροπόλο, ευαίσθητο και απρόβλεπτο.

 

Καθοριστική η επίδρασή του στον έρωτα, αν και πρωτίστως ευνοεί τα ζώδια του Νερού (ΚαρκίνοςΣκορπιόςΙχθείς) και της Γης (ΤαύροςΠαρθένος,Αιγόκερως), επιδρώντας στη φαντασία, η οποία ίσως και να μην έχει όρια, αλλά και την έμπνευση, η οποία το διάστημα αυτό κάνει θαύματα.

 

Ο Άρης στους Ιχθείς επιδρά στην φαντασία, δημιουργώντας ένα περιβάλλον κατάλληλο για ρομαντισμό, όνειρο και ειδύλλιο. Είναι του “όλα ή τίποτα”. Το σεξ παίρνει διαστάσεις ιερής υπόθεσης, σαν κάτι το ιδιαίτερο μεταξύ δύο ανθρώπων, με ουσία και σεβασμό.

 

O Άρης βεβαίως αντιπροσωπεύει την επίτευξη των στόχων, με ποιο τρόπο κυνηγάμε το σκοπό μας, πως διεκδικούμε, το βαθμό επιθετικότητας που έχουμε. Στον Ιχθύ η δύναμη αυτή είναι μειωμένη, όπως μειωμένη είναι και η πρακτικότητα στην καθημερινότητα.

 

Φυσικά, στα ερωτικά είμαστε αναποφάσιστοι, βασιζόμενοι στη γνώμη των άλλων. Σαν να έχουμε αποθέσει αποφάσεις, διαθέσεις και επιθυμίες στα χέρια των άλλων και ανάλογα με τη γνώμη τους, προχωράμε. Τα αισθήματά μας είναι η βάρκα που μας ταξιδεύει, αλλά δεν αρκεί να μας προφυλάξει από τις τρικυμίες. Ευτυχώς, έχουμε οδηγό τη διαίσθησή μας και αποφεύγουμε κάποια ναυάγια. Ο τρόπος διεκδίκησης αλλάζει, γίνεται πιο έμμεσος και παρασκηνιακός, δεν μας αρέσει να αποκαλύπτονται οι προθέσεις μας, κρατώντας επτασφράγιστα μυστικά.

 

Η διαίσθησή μας τουλάχιστον, μας βοηθά και μας καθοδηγεί, αν και πολλές φορές για ένα ζήτημα θα αλλάξουμε πορεία και γνώμη. Το ένστικτο λοιπόν λειτουργεί θαυμάσια, κάτι δηλαδή που βοηθά να αντιλαμβανόμαστε τις σκέψεις, προθέσεις και διαθέσεις του άλλου, πριν ακόμα τις εκφράσει.

 

Φυσικά, υπό αυτές τις συνθήκες, μας είναι δύσκολο να διαχωρίσουμε τη καθαρή σεξουαλική διάθεση από τον έρωτα. Γεγονός που οδηγεί στην αναζήτηση αγνών αισθημάτων, συχνά πλατωνικών. Στην περίπτωση όμως που συναισθηματικά νιώθουμε πως παραμένουμε ελλιπείς και ακάλυπτοι, με ευκολία στρέφουμε το βλέμμα αλλού, αλλάζοντας τα αντικείμενα του πόθου σαν… πουκάμισα. Ναι, δεν είναι περίοδος κατάλληλη για δεσμεύσεις, αλλά για φλερτ, απιστίες και νέες, όμορφες εμπειρίες. Ο Άρης στους Ιχθείς μας κάνει ασυγκράτητους, αδέσμευτους και με ροπή σε διπλές σχέσεις και επιπόλαιες περιπέτειες.

 

Ωστόσο, η αναζήτηση της ασφάλειας και του ιδεαλισμού θα μας απομακρύνει από το μέτρο, αφού το ζώδιο των Ιχθύων φτάνει σε συναισθηματικές υπερβολές, ενώ οι αποφάσεις μας καθυστερούν, αφού προς κάθε τι είμαστε διστακτικοί, αναβάλλοντας, ματαιώνοντας και αλλάζοντας συνεχώς γνώμες. Τα συναισθήματα συγκεχυμένα, εύκολα μας αποπροσανατολίζουν, κάνοντας μας θύμα των περιστάσεων, ευκολόπιστους και χωρίς πυγμή.

 

Το θετικό είναι όμως, είναι πως προσαρμοζόμαστε εύκολα στις ανάγκες του άλλου και αν υπάρξει ανάγκη, ξεγλιστράμε από τα δύσκολα, με την ευκολία του ψαριού και συμπάσχουμε αρκετά με όποιον έχει ανάγκη, συντηρώντας την ανθρώπινη πλευρά μας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο: http://www.myastro.gr/astrologia/astrologia-provlepseis/aris-ixtheis-12-ianouarios-2015.html


 Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X