Μόνο για «μηδέν» δεν ήταν

Ο Παναιτωλικός υποδεχόταν τον ΠΑΣ Γιάννινα για την εξ αναβολής 11η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ και οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0.
Ο Παναιτωλικός ήταν ανώτερος στο πρώτο μέρος, είχε ευκαιρίες, ένα δοκάρι με τον Βιγιαφάνιες και την κατοχή ωστόσο δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του εξαιρετικού Βελλίδη που κράτησε όρθιο τον ΠΑΣ.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι, βγήκαν επιθετικά, ισορρόπησαν, έκαναν φάσεις αλλά μετά το 60′ ο ρυθμός έπεσε και έτσι οι δύο ομάδες κόλλησαν στο μηδέν και πήραν από 1 βαθμό.
Α’ ημίχρονο:
Ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους. Είχε τις ευκαιρίες, είχε τη μπάλα στα πόδια του (65%-35%) ωστόσο ο Βελλίδης ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και κρατούσε τον ΠΑΣ όρθιο. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη μεριά δεν απείλησαν καθόλου τους γηπεδούχους.
Το πρώτο σουτ του αγώνα έγινε στο 6′ από τον Γαρουφαλιά το οποίο όμως πέρασε αρκετά άουτ. Στο 12′ ο Παναιτωλικός είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος, όταν η άμυνα του ΠΑΣ δεν κατάφερε να απομακρύνει μετά από εκτέλεση φάουλ, η μπάλα στρώθηκε στον Βιγιαφάνιες που από πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.
Στο 28′ η κεφαλιά του Ετζεγκέλε πέρασε λίγο έξω από την εστία του Βελλίδη, ενώ στο 33′ το σουτ του Κέβιν αναγκάζει σε δύσκολη επέμβαση τον πορτιέρο του ΠΑΣ, που διώχνει σε κόρνερ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Βιγιαφάνιες, που ήταν ο καλύτερος παίκτης του Παναιτωλικού, εκτελεί απευθείας ένα φάουλ από τα 30 μέτρα, το οποίο ο Βελλίδης με φοβερή εκτίναξη αποκρούει. Στο 41′ ο Κέβιν βγάζει μία σέντρα από τα αριστερά, ο Άλβες δεν προλαβαίνει να κάνει από κοντά την προβολή και ο τερματοφύλακας των Ιωαννίνων μπλοκάρει σταθερά.
Β’ ημίχρονο:
Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε αποφασιστικά και επιθετικά στο δεύτερο μέρος. Πίεζε στο κέντρο και έκλεβε μπάλες βγαίνοντας επικίνδυνα στην κόντρα.
Στο 47′ η πρώτη φάση με τον Ετζεγκέλε να κάνει μία αδύναμη κεφαλιά την οποία μπλόκαρε εύκολα ο Βελλίδης. Από εκεί και πέρα ο ΠΑΣ είχε τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι.
Στο 53′ ο Κοροβέσης μετά από κάθετη του Τσάβες βγαίνει τετ α τετ με τον πορτιέρο των γηπεδούχων αλλά το σουτ που κάνει περνάει άουτ, στην πρώτη μεγάλη στιγμή του ΠΑΣ στο παιχνίδι.
Δύο λεπτά αργότερα ο Κοροβέσης από αριστερά μπαίνει στην περιοχή, βγάζει την παράλληλη στον Τσάβες το σουτ του δεύτερου όμως ήταν αδύναμο, κόντραρε και πέρασε η ευκαιρία χωρίς κάποιο αποτέλεσμα. Στο 57′ ο Τσάβες κλέβει τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, βγάζει διαγώνια μακρινή μπαλιά στον αμαρκάριστο Κοροβέση, αλλά το σουτ που κάνει εκείνος φεύγει άουτ. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Βιγιαφάνιες πιάνει ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή με τη μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Βελλίδη.
Στο 65′ ο Τσουκαλάς πασάρει στον Κοροβέση, ο οποίος από πλάγια θέση μέσα από την περιοχή κάνει του σουτ, όμως ο Ετζεγκέλε πέφτει στα πόδια του και κοντράρει. Πέντε λεπτά πριν τα 90’΄ο Ακόστα κάνει ένα σουτ, η μπάλα κοντράρει στον Κούσα και περνάει κόρνερ. Ο ΠΑΣ διαμαρτυρήθηκε για χέρι του αμυντικού του Παναιτωλικού.
Που κρίθηκε:
Σε απίστευτη κατάσταση ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα που ήταν ρυθμιστής στο πρώτο μέρος αφού κράτησε τον ΠΑΣ. Η μεγάλη προσπάθεια των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος για να πετύχουν το γκολ, τους στέρησε ενέργεια στο δεύτερο. Ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπάθησε για περίπου 15 λεπτά στο δεύτερο μέρος, αλλά συμβιβάστηκε με το «Χ».
Παίκτης από χρυσάφι:
Ο Βελλίδης ήταν ο κορυφαίος του αγώνα. Με τις επεμβάσεις του έσωσε αρκετές φορές τους φιλοξενούμενους. Ο Βιγιαφάνιες μέχρι να αντικατασταθεί ήταν ο καλύτερος παίκτης των γηπεδούχων.
Η σφυρίχτρα:
Πέρα από τη φάση του 85′ που ο ΠΑΣ διαμαρτύρεται για πέναλτι για χέρι σε σουτ του Ακόστα, δεν είχε κάποια δύσκολη φάση. Η μπάλα φαίνετα να χτυπάει στο χέρι του Κούσα, αλλά είναι πολύ κοντά και σίγουρα δεν το κάνει επίτηδες. Η μοναδική δύσκολη φάση του αγώνα για τον Ηλία Σπάθα.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Παναιτωλικός (Χάβος): Ράφαελ, Κέβιν, Κούσας, Εντζεγκέλε, Μπεχαράνο, Γοδόι, Φωτάκης (81΄Παπουτσογιαννόπουλος), Βιγιαφάνιες (69′ Μύγας), Κάπελ, Μαρτίνες, Άλβες (88′ Βασιλείου).
ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ίλιτς (76′ Μανιάς), Ακόστα, Ναδάλες, Τσουκαλάς, Τσάβες (72′ Γιάκο), Στρούνα, Κοροβέσης, Γαρουφαλιάς (19′ Σκόνδρας).

Σχετικά άρθρα