Ο Νομπόα και η διαχείριση της κρίσης

Εξαιρετικά δύσκολες είναι οι ώρες που διανύουμε στον ΠΑΟΚ ειδικά μετά την ήττα το βράδυ του Σαββάτου από τον Αστέρα Τρίπολης και την παρουσία του Δικεφάλου του Βορρά στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας μετά από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο τρόπος με τον οποίον αντιμετωπίστηκε ο ΠΑΟΚ σε ένα ακόμη παιχνίδι από την διαιτησία, ο τρόπος με τον οποίον αγωνίστηκε η ομάδα και δεν ήταν αποτελεσματικός, αποτελούν τα βασικά σημεία προβληματισμού την δεδομένη χρονική στιγμή.

Παράλληλα στην Τούμπα από την Κυριακή, ενσωματώθηκε στην προετοιμασία, το νέο μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, ο Κριστιάν Νομπόα. Ένας Μουντιαλικός παίκτης που μπορεί να αλλάξει το επίπεδο της ομάδας και να βελτιώσει αισθητά την εικόνα της. Ένας παικταράς που η αλήθεια είναι πως δεν διαφημίστηκε όπως έπρεπε από τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης, προφανώς επειδή ο ΠΑΟΚ είναι ο συνδιεκδικητής του τίτλου με τον Ολυμπιακό. Εάν ο Νομπόα πήγαινε στον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό, θα διαβάζαμε διθυράμβους. Αυτή είναι η αλήθεια, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.

Πάμε στο επόμενο. Πως αλήθεια αντιμετωπίζεται η αγωνιστική κρίση στον ΠΑΟΚ ; Καταρχήν με ψυχραιμία. Ο Αναστασιάδης καλείται μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να αλλάξει την εικόνα της ομάδας. Να προχωρήσει στις απαραίτητες τομές μέσα στην ομάδα για να μην εμφανιστεί ο ΠΑΟΚ με το ίδιο αγωνιστικό πρόσωπο. Υπάρχει παρατεταμένο ντεφορμάρισμα και αυτό πρέπει να διορθωθεί.  

Τα μέλη της τεχνικής ηγεσίας του ΠΑΟΚ έχουν εντοπίσει τα λάθη που έγιναν. Και σε ατομικό επίπεδο από παίκτες της ομάδας, αλλά και σε συνολικό επίπεδο. Και καλούνται να αλλάξουν τα δεδομένα. Κυρίως, μαζί με τους παίκτες να βρουν την σωστή χημεία που λείπει από τον ΠΑΟΚ στα τελευταία παιχνίδια. Αυτή η χημεία, που ήταν το σήμα κατατεθέν του ΠΑΟΚ στα περισσότερα παιχνίδια του πρώτου γύρου έχει χαθεί.

Ο Νομπόα όταν μπει, μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα. Είναι απαραίτητο όμως να ολοκληρωθούν και οι υπόλοιπες μεταγραφικές κινήσεις με συγκεκριμένους παίκτες (από το πάνω ράφι) με τους οποίους διαπραγματεύονται οι επιτελείς του ΠΑΟΚ τις τελευταίες ημέρες.

Όσο για το τι μπορεί να κάνει ο ΠΑΟΚ με την διαιτησία που τον πάει «καροτσάκι» στα περισσότερα παιχνίδια από την αρχή της σεζόν; Είναι φανερό πως δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε θαύματα. Η διαιτησία είναι ελεγχόμενη, αυτό το γνωρίζουν και οι πέτρες στην Ελλάδα.

Το ζητούμενο είναι πότε θα ληφθούν οι αποφάσεις από την δικαιοσύνη για την περιβόητη εγκληματική οργάνωση που λυμαίνεται τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Ο ΠΑΟΚ εκτός από την αγωνιστική του κρίση, καλείται να αντιμετωπίσει διαιτησίες τύπου Καλογερόπουλου, Αρετόπουλου, Δεφλάκη, Παππά και πολλών ακόμη, οι οποίοι με αδιανόητες αποφάσεις τους, επιχειρούν (και τα καταφέρνουν μέχρι τώρα) να αλλοιώσουν την πραγματική εικόνα των αγώνων στους οποίους συμμετέχει. Το είχαμε αναφέρει και πρόσφατα, πως αρκετοί από τους διαιτητές που ορίζονται από την ΚΕΔ, εξυπηρετούν συμφέροντα. Προφανώς  για να παραμείνουν στους πίνακες και να διατηρηθούν στο προσκήνιο, ενώ συν τοις άλλοις γνωρίζουν πως εάν φράξουν τον δρόμο του ΠΑΟΚ θα αναρριχηθούν πολύ εύκολα, ενώ εάν διανοηθούν να κόψουν τον δρόμο του Ολυμπιακού (για παράδειγμα) θα βλέπουν τα επόμενα παιχνίδια από τα σπίτια τους.

Όσο δεν αλλάζει η κατάσταση στην ΚΕΔ και υπάρχει σαφής έλεγχος, δεν μπορούμε να περιμένουμε ότι θα συμβούν θαύματα. Αυτό το γνωρίζουν και στον ΠΑΟΚ. Τι μπορούν να κάνουν για το μέλλον; Αυτή είναι μία απόφαση που έπρεπε να είχε πάρει εδώ και καιρό ο Ιβάν Σαββίδης, αλλά δυστυχώς δεν προχώρησε σε μια συγκεκριμένη στρατηγική που θα του επέτρεπε να έχει η ομάδα του ισονομία. Για να έρθει η ισονομία, θα πρέπει πλέον να περιμένει τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Αυτό, ελπίζουν στον ΠΑΟΚ.

Σχετικά άρθρα